Jong Willem II verliest in Enschede; Coulibaly speelt 71 minuten

8
1201
Dries Saddiki in de verdrukking (foto (c) Toin Damen)

Karim Coulibaly is weer terug op het veld. De buitenspeler van Willem II maakte maandagavond zijn rentree in het duel van Willem II 2 bij de reserves van FC Twente. De Tilburgse club verloor met 4-1.

De Fransman speelde maar 71 minuten in de eredivisie sinds hij in de zomer van 2017 door Willem II van AS Nancy werd overgenomen. Trainer Adrie Koster zag tijdens de voorbereiding op dit seizoen potentie in de Fransman, die door een zware spierblessure voor de start van de competitie moest afhaken. Coulibaly onderging een operatie, revalideerde in Parijs en keerde half december terug bij de Tilburgse club.

Na een aantal groepstrainingen doet hij ritme op bij Willem II 2. Daar trof hij maandagavond onder meer doelman Michael Woud en James McGarry, Driess Sadikki, Atakan Akkaynak, Kristofer Kristinsson en Victor van den Bogert van de A-selectie. FC Twente heeft met onder meer Jorn Brondeel, Rashaan Fernandes, Fred Friday en Ossama Assaidi volop kwaliteit in het tweede team.

Coulibaly speelde de eerste helft en had een groot aandeel in de gelijkmaker. Na een fraaie actie op links maoeuvreerde hij Kristofer Kristinsson in scoringspositie. Die miste maar mikte op aangeven van Quali Merabet alsnog raak.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Hans
Gast

Jong Willem II, dè nieuwe toekomst, verliest met 4-1 van Twente, als je het elftal ziet/leest, doelman Michael Woud en James McGarry, Driess Sadikki, Atakan Akkaynak, Kristofer Kristinsson en Victor van den Bogert van de A-selectie enz. moet je hier blij van worden, kunnen allemaal goede voetballers zijn, maar een goede/betere trainer zou ook niet misstaan.

Maximaal
Gast
Maximaal

In Arnhem schijnt een goede rond te lopen bij de jeugd. O nee, wacht.

Karel
Gast
Karel

Helemaal mee eens Hans. Als je kijkt hoe bv een O19 gepresteerd. De eerste seizoenshelft gewoon laatste geworden met 5 punten en een doelsaldo van -25. Deze jongens speelde een paar seizoenen terug nog voor het Nederlands kampioenschap. En nu kunnen die jongens ineens niet meer voetballen??? Lijkt me stug. Ben laatst een keer gaan kijken, En je weet niet wat je ziet, het was gewoon pijnlijk om te zien. Het eeuwige opbouwen ik begrijp dat niet. Jongens die je vroeger lekker zag verdedigen of een lekker crosspass zag geven worden ineens gedwongen op een spel te spelen wat ze… Lees verder »

Poppels
Gast
Poppels

Kan hij ook al meer communiceren in een andere taal?

Kruikemans
Gast
Kruikemans

Hij kan het steenkolen-Engels van Gery Vink verstaan. smile

Poppels
Gast
Poppels

Dat is al meer dan ooit te voren dan. Al die tijd dat hij voor ons geblesseerd is geweest toch nog iets gedaan met een taalcursus

Oppertinie
Gast
Oppertinie

En een debuut van A-junior Sam Spijkers. Net 17 geworden.

jbj.ot
Gast
jbj.ot

Jelle furrer heeft ook gespeeld en is ook een A-junior(speelde vorig seizoen nog voor sarto o17).