Jong Willem II verliest in Enschede; Coulibaly speelt 71 minuten

8
1311
Dries Saddiki in de verdrukking (foto (c) Toin Damen)

Karim Coulibaly is weer terug op het veld. De buitenspeler van Willem II maakte maandagavond zijn rentree in het duel van Willem II 2 bij de reserves van FC Twente. De Tilburgse club verloor met 4-1.

De Fransman speelde maar 71 minuten in de eredivisie sinds hij in de zomer van 2017 door Willem II van AS Nancy werd overgenomen. Trainer Adrie Koster zag tijdens de voorbereiding op dit seizoen potentie in de Fransman, die door een zware spierblessure voor de start van de competitie moest afhaken. Coulibaly onderging een operatie, revalideerde in Parijs en keerde half december terug bij de Tilburgse club.

Na een aantal groepstrainingen doet hij ritme op bij Willem II 2. Daar trof hij maandagavond onder meer doelman Michael Woud en James McGarry, Driess Sadikki, Atakan Akkaynak, Kristofer Kristinsson en Victor van den Bogert van de A-selectie. FC Twente heeft met onder meer Jorn Brondeel, Rashaan Fernandes, Fred Friday en Ossama Assaidi volop kwaliteit in het tweede team.

Coulibaly speelde de eerste helft en had een groot aandeel in de gelijkmaker. Na een fraaie actie op links maoeuvreerde hij Kristofer Kristinsson in scoringspositie. Die miste maar mikte op aangeven van Quali Merabet alsnog raak.

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments