Jong Willem II wint op bezoek bij Heerenveen

1
1348

Update:
Jong Wllem II heeft maandagavond met 0-3 gewonnen van Jong Heerenveen. Jerson Cabral was de grote man. Hij scoorde twee doelpunten en zorgde voor de assist op Renan Zanelli voor het derde doelpunt. Bij Willem II viel Vicento uit met een knieblessure. Door de overwinning blijven de Tricolores meedoen om de bovenste plaatsen in de elitepoule van de beloftenteams.

Maandag 19 januari 2015 ontmoeten de jonge Tricolores Jong Heerenveen. Na twee wedstrijden in de A poule houden de teams elkaar volkomen in evenwicht. Beide ploegen hebben niet alleen een gelijk aantal punten, maar ook het doelsaldo is exact gelijk. Het duel belooft dus op voorhand een spannende confrontatie te worden.

Na een prima overwinning op Jong Feyenoord/Excelsior volgde helaas een 0-3 verlies tegen de koploper Jong Vitesse. Wie echter getuige is geweest van dat duel, moet onmiddellijk beamen dat het hier om een zeer geflatteerd verlies ging. Enkele discutabele beslissingen van de arbitrage waren zeker mede oorzaak van de nederlaag.

Jong Willem II keerde uit Arnhem weliswaar met nul punten terug naar Tilburg, maar koesterde tevens de gedachte dat ze – zeker in de tweede helft – de evenknie waren van de Arnhemmers.  Die wetenschap moet voldoende vertrouwen geven voor de wedstrijd tegen Jong Heerenveen dat onder andere geleid wordt door oud-spelers Thieme Klompe en Jeffrey Talan. De Friezen verloren voor de winterstop de thuiswedstrijd  tegen Jong AZ met 1-2. Het team zal zich dan ook graag willen revancheren. Aan Jong Willem II  de taak om dat te voorkomen. Tenslotte geldt ook voor de Tricolores dat zij de wat wrange nasmaak van het (geflatteerd) verloren duel tegen Jong Vitesse zo snel mogelijk willen wegspoelen.

Bron: www.willem-ii.nl 

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments