Jong Willem II overtuigend langs Jong Sparta: 5-1

6
1273

De vooraf als lastig gekwalificeerde wedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam bleek uiteindelijk een redelijk eenvoudige klus. De Tricolores wonnen het duel, dat dit keer plaatsvond op het kunstgras op sportpark ’t Zand, met maar liefst 5-1.

Jong Sparta begon fel aan het duel en probeerde in een hoog tempo het Willem II moeilijk te maken. Met name Jerson Cabral moest het in de beginfase ontgelden. Enkele forse ingrepen van de Rotterdamse linksback bleven in die eerste fase echter onbestraft. En hoewel Jong Willem II al redelijk snel de controle over de wedstrijd kreeg, was het Sparta dat in de 18e minuut de leiding nam door een doelpunt van de nummer 9, Van der Stoep. Uiteraard een domper voor de Tricolores. Een prachtige actie van Jerson Cabral in de 30e minuut zorgde voor de 1-1. Hij flitste tussen twee verdedigers door naar binnen en krulde de bal fraai langs de Rotterdamse doelman.

Na de gelijkmaker was het duidelijk dat Jong Willem II de wedstrijd in handen nam. Er deden zich verschillende mogelijkheden voor om de score verder uit te bouwen, maar uiteindelijk werd de kleedkamer opgezocht met een 1-1 ruststand. Enigszins teleurstellend, want gelet op de kansen had een voorsprong een feit moeten zijn.

Direct na de pauze nam de druk op de Rotterdammers toe met gevolg dat de ploeg uit Spangen (met Kees van Buuren in de gelederen) niet aan een goede opbouw toekwam. Een voorzet van Jerson Cabral werd door Renan Zanelli bij de tweede paal binnen getikt. Een prima opsteker in de 46e minuut.

Niet veel later viel de 3-1. Wederom door een goal van Cabral. Ook nu verschalkte hij de Rotterdamse doelman met een prachtig schot vanaf de rechtervleugel. Daarmee was de honger van de Tricolores nog niet gestild. Frenkie de Jong, die een onbevangen wedstrijd speelde,  zorgde voor de 4-1 en na een assist van Renan Zanelli kon Charlton Vicento via een verdediger de vijfde treffer laten noteren.

Bijzonderheden: Geel voor Vleugels en Cornelisse

Opstelling: Branderhorst, Cornelisse, Kassels, Özturk, Heymans, Ippel, Vleugels, de Jong, Zanelli, Vicento, Cabral

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Forza nogmaals….die jongen heeft geen zelfvertrouwen….hoe hij dat moet opbouwen dat weet ik ook niet een twee drie(en dan bedoel ik alles buiten het veld)maar laat hem in ieder geval spelen want in potentie heeft hij veel meer talent als Sahar en voetbal is ondanks alles toch zijn passie.

forza willemII
Lid
forza willemII

Het 2e is wel wat anders dan het 1e. Het feit dat ie de laatste jaren nergens echt een basis plaats heeft afgedwongen zegt ook wat.. dat wil niet zeggen als hij een kans krijgt hij het ineens wel kan. Maar verwacht nou geen wondere

wil
Lid
wil

Cabral weer de grote uitblinker.

Dre
Lid
Dre

Jong Willem II met Cornelisse in de basis

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Jurgen,vriend,doe ons een plezier en laat Cabral een paar wedstrijden meedoen…deze jongen kan geweldig voetballen maar heeft 0% zelfvertrouwen en dat ga jij hem geven!!

WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

Aan de ene kant heb je gelijk, maar wie gaat hij uit de basis spelen? Uiteindelijk zoals het er nu voor staat gaat deze jongen gewoon in juni met een lach op zijn gezicht terug naar Twente. Ik zie dan toch liever ‘echte’ Willem II-spelers in de basis, want daar ga je volgend jaar mee verder, niet met Cabral.