Jong Willem II overtuigend langs Jong Sparta: 5-1

5
1317

De vooraf als lastig gekwalificeerde wedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam bleek uiteindelijk een redelijk eenvoudige klus. De Tricolores wonnen het duel, dat dit keer plaatsvond op het kunstgras op sportpark ’t Zand, met maar liefst 5-1.

Jong Sparta begon fel aan het duel en probeerde in een hoog tempo het Willem II moeilijk te maken. Met name Jerson Cabral moest het in de beginfase ontgelden. Enkele forse ingrepen van de Rotterdamse linksback bleven in die eerste fase echter onbestraft. En hoewel Jong Willem II al redelijk snel de controle over de wedstrijd kreeg, was het Sparta dat in de 18e minuut de leiding nam door een doelpunt van de nummer 9, Van der Stoep. Uiteraard een domper voor de Tricolores. Een prachtige actie van Jerson Cabral in de 30e minuut zorgde voor de 1-1. Hij flitste tussen twee verdedigers door naar binnen en krulde de bal fraai langs de Rotterdamse doelman.

Na de gelijkmaker was het duidelijk dat Jong Willem II de wedstrijd in handen nam. Er deden zich verschillende mogelijkheden voor om de score verder uit te bouwen, maar uiteindelijk werd de kleedkamer opgezocht met een 1-1 ruststand. Enigszins teleurstellend, want gelet op de kansen had een voorsprong een feit moeten zijn.

Direct na de pauze nam de druk op de Rotterdammers toe met gevolg dat de ploeg uit Spangen (met Kees van Buuren in de gelederen) niet aan een goede opbouw toekwam. Een voorzet van Jerson Cabral werd door Renan Zanelli bij de tweede paal binnen getikt. Een prima opsteker in de 46e minuut.

Niet veel later viel de 3-1. Wederom door een goal van Cabral. Ook nu verschalkte hij de Rotterdamse doelman met een prachtig schot vanaf de rechtervleugel. Daarmee was de honger van de Tricolores nog niet gestild. Frenkie de Jong, die een onbevangen wedstrijd speelde,  zorgde voor de 4-1 en na een assist van Renan Zanelli kon Charlton Vicento via een verdediger de vijfde treffer laten noteren.

Bijzonderheden: Geel voor Vleugels en Cornelisse

Opstelling: Branderhorst, Cornelisse, Kassels, Özturk, Heymans, Ippel, Vleugels, de Jong, Zanelli, Vicento, Cabral

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments