Jong Willem II en de beloftencompetitie: hoe zit het precies?

10
2114

Dit jaar is de beloften competitie verdeeld in twee geografische competities. De poules zien er als volgt uit:

In de competitie wordt één keer tegen elkaar gespeeld. De vijf beste ploegen van elke poule gaan in het voorjaar tegen elkaar strijden in een nieuwe landelijke competitie. In de landelijke poule wordt gestreden om een promotie naar de Derde Divisie.

Willem II heeft zich al verzekerd van een plek in de kampioenspoule. Momenteel staat Willem II tweede met acht punten voorsprong op Jong Roda JC, dat met nog twee wedstrijden te gaan op de zesde plek staat en Willem II niet meer kan achterhalen.

Wat vinden jullie? Honderd procent gaan voor promotie naar de Derde Divisie?

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Frietmet
Lid

Spelen we uit of thuis tegen nac?

Frietmet
Lid

2 december uit bij nac dus.

Frank1896
Lid

Daarvoor op 25 november thuis tegen Roda JC en daarna op 9 december thuis tegen Dordrecht voor de mensen die interesse hebben.

Rene
Gast
Rene

Ik ben en blijf tegen de competitievervalsing door de jeugdteams van betaald voetbalclubs in de diverse competities, en al helemaal de eerste divisie. Dus wat mij betreft doet Willem II hier niet aan mee en zet Willem II zich ervoor in dat die jong-teams vertrekken uit het betaald voetbal, en zeker uit de eerste divisie. Met een beetje pecht spelen wij over een jaar of 10 ook weer een paar jaar eerste divisie en dan zitten wij zelf weer opgescheept met dat gezeik.

mike
Gast
mike

Wil Willem II zich echt positioneren als een opleidingsclub die met leuk aanvallend voetbal spelers opleidt én het publiek vermaakt, dan is dit een perfecte stap. Daar moet dan wel een goed onderbouwd plan aan ten grondslag liggen, om structureel de jeugdopleiding te verbeteren. Niet van ‘we zien wel waar het schip strandt’, maar er echt budget (trainers, faciliteiten) voor vrijmaken de komende tien jaar. Een deel van de Frenkie/Sol miljoenen zullen hier dan aan besteed moeten worden.
Ik ben benieuwd wat de uitgesproken ambitie is van Willem II. Is/wordt er een 5-jarenplan gemaakt door Martin en Joris?

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Dat plan ligt er al. Volgend jaar wordt er ook gestart met een onder 21 groep. Voor spelers als vd Bogert en Zuiderwijk is het alleen maar goed als je jong team op een zo hoog mogelijk niveau acteert dus ben benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen komend jaar.

mike
Gast
mike

Dat is mooi Tricolores. Is dat plan ook openbaar? Zou het graag inzien namelijk.

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Niet dat ik weet Mike. Dat soort zaken zullen ze niet zomaar openbaar maken denk ik.

WillemIIgoals
Lid
WillemIIgoals

Als ik zie hoe de jeugdspelers van ajax, az en psv zich hebben ontwikkeld sinds de jong-varianten meedoen aan de kk-divisie, zou het voor ons perspectief goed zijn als we naar de derde divisie gaan met jong Willem II. Alleen zoals we ook aan eigen handen hebben ondervonden is het voor de andere ploegen in de competitie strontvervelend die jeugdploegen. Buiten het feit dat dat sfeerloze wedstrijden zijn zonder supporters van de jeugdploegkant, is er door de wisselende selecties ook sprake van competitievervalsing. Maar als er dan toch één ploeg naar die derde divisie moet gaan, dan zal dat wel… Lees verder »

Robby
Lid
Robby

Met de komst van een onder 21 competitie waar je meen ik verplicht aan mee moet doen ia er voor ons geen mogenlijkheid om ook nog met de beloftes in de derde klasse te komen. We hebben simpelweg geen geld om voor beide competities een team op niveau neer te zetten. Onze huidige beloftes zullen doorstromen in de onder 21 wat al een hele verbetering is tov de huidige belofte competitie.