Jeugdspeler Koks terug bij Willem II

22
3401

Dani Koks is terug op het oude nest bij Willem II, waar hij ooit in de jeugd speelde. De zeventienjarige middenvelder speelde de afgelopen drie seizoenen bij Ajax, maar daar kwam voor het weekend van de Future Cup abrupt een einde aan. Bij Willem II krijgt hij nu de kans om zich in de kijker te spelen van het eerste elftal.

Koks was dit seizoen middenvelder van Ajax B1 en bovendien deed hij geregeld mee met de A-junioren. Dat hij niet bij de selectie zat voor de Future Cup was volgens hem ‘de druppel’. ‘Ik heb mijn spullen ingeleverd en ben niet meer teruggegaan.

”Maar het is het wel waard geweest, al die keren op en neer in het busje tussen Tilburg en Amsterdam’, vervolgt het talent. ‘De drie jaar ervaring die ik daar heb opgedaan, neem ik wel mooi mee. Ik heb training gehad van mensen als Bryan Roy, Dennis Bergkamp en Ronald de Boer. Ik heb nog altijd geen spijt van mijn stap naar Ajax.’

Bij Willem II speelde hij afgelopen week twee oefenwedstrijden waarin hij bovendien scoorde. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen krijgt hij de kans bij het eerste elftal. ‘Ik wil sowieso profvoetballer worden. En het liefst bij Willem II. Als Tilburger is dat toch het mooiste. Ik wil wel een contract, want alleen dan kan ik me honderd procent op het voetbal richten. Maar ik zal mijn benen laten spreken. Dan moet het lukken.’

22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments