Jeugdinternational Tsjechië op proef bij Willem II

32
2430
Dominik Masek, een Tsjechisch jeugdinternational van 19 jaar, is op proef bij Willem II. Hij speelt woensdagavond mee met de Tilburgers in de oefenwedstrijd tegen de amateurs van Heinenoord.

http://www.bd.nl/sport/voetbal/willem-ii/jeugdinternational-tsjechi%C3%AB-op-proef-bij-willem-ii-1.4937140

(Bron: Brabants Dagblad)

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Bud
Lid
Bud

Op basis van de 20 min die ik Frenkie in het 1e heb zien spelen, denk ik: die is technisch heel vaardig maar komt fysiek en mentaal op dit moment nog tekort voor veel speelminuten. Hij liet veel werk over aan zijn medespelers namelijk. Bij Mathieu zag ik hetzelfde.

Goirle Hallee
Lid
Goirle Hallee

“Sinds Streppel dit niet meer regelt”
Ik heb begrepen dat de beslissing van Frenkie vooral door een gesprek met Streppel over speeltijd in het eerste is gekomen.

Bud
Lid
Bud

Gelukkig gaat ie daar nog wel over ja wink Maar hoe komt het dat Frenkie überhaupt beslissingen moet nemen over zijn contract? Waarom is niet eerder geprobeerd een van de grootste talenten van NL langer te binden? Dan had ie nu ook Juup kunnen gaan spelen en daarna weer hier zijn kans kunnen pakken.

Goirle Hallee
Lid
Goirle Hallee

Hij hoeft helemaal geen beslissingen te nemen over zijn contract want die heeft ie nog eentje. Die is misschien toe aan verlenging maar dat zal ie niet tekenen want hij wil weg want hij krijgt niet genoeg speeltijd in het eerste.

Wiggel
Lid
Wiggel

Willem II heeft de beloftes opgedoekt. Ze gaan wel door met de beloftes maar er is geen vast team komend jaar. Het team zal iedere wedstrijd opnieuw worden samen gesteld met reserves uit het eerste en jongens uit de A1.
Lekker vooruitzicht voor een talent. Ik zou ook twijfelen.

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Als hij werkelijk om zijn club geeft niet, dan zou hij wel een jaartje geduld kunnen opbrengen.

Dirruk
Lid
Dirruk

Ik heb de wedstrijd wel gezien en hij viel niet echt op al scoorde hij wel 3 keer. Maar 19 jaar is maar een jaar ouder dan de 18 jaar van Frenkie de Jong en die speelde vanavond wederom alsof hij al jaren in het eerste team meedraait. Als dit talent van de club dan te horen krijgt dat ie komend seizoen niet op speelminuten hoeft te rekenen in het eerste, dan geloof ik niet dat Masek het nieuwe wonderkind wordt.

xamie49
Lid
xamie49

Masek is bijna 20 (dat scheelt dus twee jaar). Mijn inziens is het logisch dat frenkie op weinig speeltijd kan rekenen, je moet hem vergelijken met de spelers die je nu hebt (braber, pluim), die zijn (zeker fysiek) toch wel wat sterker als De Jong. en 2 jaar is veel (zeker qua fysiek), een factor die toch belangrijk is in het voetbal. Dus ik snap je onderbouwing niet.

Dirruk
Lid
Dirruk

Je hebt Frenkie de Jong dus duidelijk nog nooit zien voetballen Xamie49. Die jongen vergelijken met Braber en Pluijm ( met alle respect voor Braber en Pluijm ) is vloeken in de kerk. Frenkie de Jong is met zijn ( net ) 18 jaar al zoveel verder in z’n ontwikkeling dan deze 2 spelers samen. Zijn techniek, zijn handelingssnelheid en zijn inzicht zijn nu al op zo’n niveau dat hij zo mee kan in het 1e elftal van onze club. Dat weet iedereen bij Willem II, en daarom wordt deze jongen al jaren gezien als “de diamant” van de jeugdopleiding.… Lees verder »

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Leuk verhaal. maar het blijft een feit, dat Frenkie de ene week roept dat hij bij Willem II wil blijven en amper een week later hier op terugkomt. Dat gaat er bij niet in. Dat wil je dus helemaal niet het liefste in de basis van WIllem II staan want dan had je nog wel een jaar geduld gehad en ‘je’ club laten profiteren van de vele jaren investeren. !!! Als hij vertrekt hoeft hij van mij nooit meer terug te komen.

Dirruk
Lid
Dirruk

Als je nou gewoon het verhaal leest zou je het misschien begrijpen IHEN.

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Ik heb goed gelezen. Ik begrijp de frustratie van Frenkie, maar herhaal dat hij best nog een jaartje geduld had mogen hebben als hij werkelijk iets op had met de club. Hij kan toch niet verwachten dat hij gelijk in de basis staat.

Dirruk
Lid
Dirruk

Hij verwacht toch ook niet dat ie gelijk in de basis staat IHEN. Maar tussen, “je gaat je speelminuten komend seizoen in jong Willem II maken” of een basisplaats zit nog heel, heel veel ruimte. Als je dan als club op de hoogte bent van alle belangstelling rondom je talent, en hij geeft in de media aan dat ie voorlopig helemaal niet naar PSV of waar dan ook wil omdat hij gewoon bij Willem II in het eerste wil spelen, dan is dat in voetbaltermen een inkoppertje. Behalve bij onze club, die weten het toch zover te krijgen dat ie… Lees verder »

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Ik meen me te herinneren dat Virgil vertrok omdat Willem II het beloftenteam helemaal opgeheven had en er dus geen plaats voor hem was. In dat geval ligt dat dus wel wat anders. Als Frenkie overtuigd is van zichzelf had hij er op kunnen vertrouwen dat hij wel speelminuten zou krijgen en zich daar waar kunnen maken. Net zoals dat toen met Midsidjan gebeurde. Voor mij voelt het als stank voor dank en weinig vertrouwen teruggeven na al die jaren dat een club in je heft geinvesteerd.

Wiggel
Lid
Wiggel

Nee, Virgil vond dat hij stil stond en wou alleen de garantie dat hij met regelmaat met het eerste mee mocht trainen om zich te bewijzen.

forza willemII
Lid
forza willemII

Zover ik weet is nog niet naar psv. Maar op basis van geruchten dat die evt naar psv gaat, en die negatieve reacties dat hij Door een deel van alles werdt uitgemaakt op diverse sociaal media. Zal er in iedergeval niet aan bijdragen om hem andere gedachten te brengen Denk ik zo

WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

Halelujah, geen speld tussen te krijgen. Ik hoop dat hij toch blijft, het is namelijk nog niet rond.

Vech
Lid
Vech

Hij had er ook voor kunnen kiezen bij Willem ii te blijven en een (half) jaartje bij Oss te voetballen. Ik vind dat je hem wel heel erg slachtoffer maakt!

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Dit zal toch ook wel met geld te maken hebben denk ik.
Heb jij ook gehoord dat er meer sponsors bereid zijn te gaan sponsoren bij Willem ll vanwege het sportief uitstekende seizoen ?

xamie49
Lid
xamie49

Dirruk, als ie echt zo goed is, waarom speelt hij dan niet?

Koen Verhoef
Lid
Koen Verhoef

Zo, het orakel heeft gesproken. Alsof hij zelf bij alle gesprekken mee aan tafel heeft gezeten. ONZE CLUB heeft weer eens alles verkeerd gedaan.

Goirle Hallee
Lid
Goirle Hallee

Frenkie wil speeltijd in het eerste en dat is hem niet beloofd. Maar die speelminuten in het eerste van psv zal Cocu ‘m ook zeker niet beloofd hebben. Dus psv of Willem II, het zou komend seizoen sowieso voornamelijk het tweede voor hem worden. Met het verschil dat ie bij Willem II meer kans zou maken op doorbreken in het eerste dan bij psv. Maar als het sowieso het tweede zou worden is psv de beste optie aangezien die in de Juup spelen (weer een vorm van competitievervalsing) en het meeste betalen maar dat zijn factoren die Willem II niet… Lees verder »

Sprang
Lid
Sprang

Valt er nog iets te doen Dirruk waardoor hij bij Willem II blijft?

Wannies
Lid
Wannies

Als ik zie hoeveel kansen Mathieu, Misidjan en vooral Lumu hebben gehad, vind ik juist dat het beleid van Willem II op dit vlak verbetert. Het feit dat De Jong al over een contract beschikt op 16-jarige leeftijd, zegt ook wel iets.

Dirruk, heb jij enig idee waaruit “het plan” van Streppel met De Jong bestaat? Streppel heeft het hier al meerdere keren over gehad.

Ik ben benieuwd of de keuze van De Jong voor PSV net zo gaat uitpakken als bij, pak ‘m beet, Ritzmaier, Bakkali en Locadia…

Dirruk
Lid
Dirruk

Het “plan” Streppel voor Frenkie de Jong bestond eruit dat ie komend seizoen zijn wedstrijden mocht spelen in jong Willem II. Hetzelfde jong Willem II dat na dit seizoen opgedoekt wordt, volgend seizoen niet deelneemt aan de nieuwe opzet van reserveteams volgens de KNVB regels, en mag trainen met de selectie van Willem II.

Wiggel
Lid
Wiggel

Het is nog sterker. Frenkie zat bij de belofte en de A1 verloor bijna alles. Speelde af en toe gelijk.
Toen hebben ze hem terug gezet in de A1 en wonnen ze onder zijn leiding bijna iedere wedstrijd.

Ik spreek dagelijks met iemand uit de jeugd opleiding die ook bij de KNVB werkt en die werkt daar met mensen die ook bij andere clubs werken.
Die roepen allemaal dat Frenkie het grootste talent van Nederland in zijn leeftijdscategorie.

Stijn Rovers
Gast
Stijn Rovers

Frenkie de jong gaat toch naar psv ???

forza willemII
Lid
forza willemII

Klinkt idd niet slecht ook als was het idd tegen de amateurs. . heeft Galasek een tip gegeven?

MitchellDijks
Gast
MitchellDijks

Of Strihavka? wink

WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

Wedstrijd niet gezien maar heeft 3x gescoord en 1 assist gegeven, niet verkeerd lijkt me? Al was het tegen amateurs…

Korvelsekaant
Lid
Korvelsekaant

wel drie tegengoals tegen een amateurclub…. maar goed.

WilliamThe2nd
Lid
WilliamThe2nd

Ach geef die jongens ook wat plezier, 0-9 was weer te zielig geweest.