Jeroen Lumu naar Malta

7
833

Jeroen Lumu heeft een nieuwe club gevonden. De 25-jarige aanvaller vervolgt zijn loopbaan op Malta, waar Floriana FC zijn komst maandagochtend bekend heeft gemaakt.

Floriana heeft met Lumu een akkoord bereikt over een samenwerkging tot het einde van het seizoen. Daarmee heeft het voormalige toptalent van Willem II alsnog een nieuwe club gevonden. Vorige week leek FC Den Bosch nog met hem in zee te gaan, maar die berichtgeving bleek uiteindelijk voorbarig. ‘Het was gewoon een gesprek’, vertelde Lumu vorige week aan VI.

‘Er was nog niks concreet en er was ook nog niet getekend. Ik was er zelf nog niet over uit wat ik wilde doen en vond het jammer dat de club het al in de media zette’, legde de aanvaller uit. ‘Want als er een andere club zou komen, wilde ik die kans pakken. Als ik dan weer snel zou vertrekken bij Den Bosch weet ik zeker dat er gezeik in de media zou komen over Lumu.’

Die nieuwe club is dus nu op zijn pad gekomen. Voor Lumu is Floriana, de kampioen van vorig seizoen, zijn achtste club in het buitenland. Eerder speelde de voormalig jeugdinternational bij Ludogorets, SKN Sankt Pölten, Samsunspor, Delhi Dynamos, Petrolul Ploiesti, Arouca en FC Saburtalo. In Nederland kwam Lumu uit voor Willem II, SC Heerenveen en FC Dordrecht.

Bron: VI

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments