Jack Buckens nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen

7
2202

De heer Jack Buckens is vanaf 5 juli aanstaande de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Willem II. Het Stichtingsbestuur van de club is vandaag akkoord gegaan met de benoeming van de heer Buckens, die door de RvC was voorgedragen als commissaris en tevens beoogd voorzitter, voor een eerste termijn van drie jaar.

MEERDERE BESTUURSFUNCTIES
Buckens (59) was de afgelopen 26 jaar werkzaam bij Interpolis, de organisatie waar hij verschillende directiefuncties bekleedde en in 2010 benoemd werd tot CEO. Vanwege zijn functie in de verzekeringsbranche heeft hij ook meerdere bestuursfuncties in die sector vervuld. Gedurende zijn periode bij Interpolis zette Buckens zich in voor allerlei maatschappelijke organisaties op gebied van onderwijs, cultuur en gezondheidszorg.

HARTSTOCHTELIJK WILLEM II’ER
Buckens was als businesspartner en vertegenwoordiger van één van de belangrijkste sponsoren van Willem II en is daarom een bekend gezicht bij de club. Hij is een hartstochtelijk supporter van Willem II en is zeer enthousiast om zijn nieuwe rol in de RvC op zich te nemen. Buckens: ‘Ik kies vanuit mijn passie voor Willem II voor deze stap. Met de leden van de RvC heb ik een lang en goed gesprek gehad over het voorzitterschap en de structuur van de club. Het spreekt voor zich dat ik zeer gemotiveerd ben om aan de slag te gaan.’
GROOT NETWERK EN AANSLUITENDE VISIE
De ruime bestuurlijke ervaring en bij uitstek zijn vermogen om verschillende partijen met elkaar te verbinden maakt Buckens in de ogen van de RvC een zeer geschikte kandidaat voor de rol van voorzitter. Het Stichtingsbestuur is verheugd dat Buckens door de RvC is voorgedragen.

Waarnemend RvC-voorzitter Marc Verstraeten: ‘Gezien zijn imposante staat van dienst is de RvC zeer verheugd om Jack als nieuwe voorzitter te presenteren. Hij is een betrokken mens, een echte Willem II’er, heeft een groot Tilburgs netwerk en zijn visie over het besturen van een organisatie als Willem II sluit aan bij de visie van de club. Wij zijn ervan overtuigd geraakt dat Jack voor de komende jaren een belangrijke rol als voorzitter van de RvC voor Willem II kan spelen en zien in hem een waardig opvolger van Mark van Boekel.’

(Bron: willem-ii.nl)

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments