Stam van der Vegt naar Willem?! 1 APRIL!

15
2456
Jaap Stam | Foto: VI.nl
Bron: VI.nl

Dat een aantal websites nogal van copy-paste houden is wel weer gebleken. Jullie hadden ons grapje snel door, maar niet iedereen was zo oplettend. Foei, misschien moeten onder andere de volgende sites en social media accounts voortaan even nadenken welke datum het is….

http://www.soccernews.nl/news/350185/Willem_II_haalt_bij_Ajax_en_Cambuur_gewenste_pionnen_op

http://www.ajaxfanatics.nl/nieuws/7006/-stam-volgend-seizoen-nieuwe-hoofdtrainer-van-willem-ii-.html

https://twitter.com/TjerkstraMedia/status/715975505435033601

https://twitter.com/CambuurSN/status/715988375623208961

Het originele artikel van vandaag:

De kogel is door de kerk. Wat al langer in de lucht hing, lijkt deze week definitief te worden bekrachtigd. Met ingang van 1 juni 2016 staat Jaap Stam voor de groep in Tilburg. Diverse bronnen bevestigen dat de laatste plooien in het contract deze week zijn gladgestreken.

Stam zou met name duidelijkheid willen hebben over de financiële (on)mogelijkheden van Willem II en inzicht willen hebben in de organisatiestructuur en onafhankelijkheid in zijn keuzes ten opzichte van de directie/ TD.

De carrière van Stam als trainer is nog kort, met een assistentschap bij FC Zwolle en Ajax en sinds 2014 de zeggenschap over Jong Ajax. Ondanks zijn geringe ervaring geeft Jaap Stam al geruime tijd klaar te zijn voor een volgende stap. Dat is ook de reden dat hij zijn contract bij Ajax niet heeft verlengd.

In het kielzog van Jaap Stam zal Henry van der Vegt terugkeren bij Willem II als TD. Deze bal kwam weer aan het rollen tijdens de onderhandelingen van Willem II met SC Cambuur, waar Van der Vegt op dit moment nog actief is als Technisch Directeur, over de transfer van Ogbeche.

Jaap Stam en Henry van der Vegt zijn geen onbekenden van elkaar, ze waren goede vrienden in Kampen en maakten gezamenlijk de stap van de amateurs van DOS naar FC Zwolle. In het seizoen 1995/1996 waren ze een half jaar teamgenoten bij de Tricolores. Met Jaap Stam komt er een oud-speler van Willem II voor de groep die bekend is met aanvallend, verzorgd voetbal.

Ondanks zijn geringe ervaring zijn wij in ieder geval blij dat er snel duidelijkheid is en dat het vizier gericht kan worden op het nieuwe seizoen en de selectie die daarvoor moet worden samengesteld. Ook de goede connectie met Ajax kan wellicht van toegevoegde waarde zijn.

Van Van der Vegt kunnen we alleen hopen dat hij bij SC Cambuur heeft geleerd van zijn fouten. Wij herinneren hem vooral van zijn jaar waarin we kansloos degradeerden met “toppers” uit zijn netwerk als Landgren, Halilovic, Strihavka en Pressel. Daarnaast was Van der Vegt verantwoordelijk voor het ontslag van Groenendijk.

Discussie:
Wat vind jij van dit duo? Het ideale team om het seizoen 2016/ 2017 met vertrouwen tegemoet te treden?

15 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments