Isak geniet van fans op tribune

4
747
Isak driemaal trefzeker vanaf elf meter (foto: (c) Toin Damen)

Willem II heeft de flow weer te pakken. Tegenstander PEC Zwolle kon zondagmiddag geen moment aanspraak maken op een goed resultaat. Terwijl de Tilburgse verdediging de zaken achterin goed op orde hield, dreef Alexander Isak de Zwollenaren voorin tot wanhoop. Met een assist en zijn twaalfde doelpunt uit twaalf wedstrijden drukte hij nadrukkelijk zijn stempel op de 2-0 overwinning. 

Zoals de laatste tijd gebruikelijk was het in de rij aansluiten om Alexander te spreken. Hoe meer hij scoort, des te meer camera’s en microfoons op hem gericht zijn. ‘Ik weet dat ik het goed doe’, sprak Alexander koeltjes. ‘Dan is het logisch dat de interesse wordt gewekt bij verschillende media.’ De Zweed met Eritrese wortels liet alle aandacht rustig over zich heen komen. ‘Voor mij is het geen probleem. Ik laat me niet afleiden en probeer me zo goed mogelijk te concentreren op mijn spel.’

Extra energie
Al die publiciteit had er ook voor gezorgd dat het Tilburgse publiek zondag kennis maakte met de Eritrese vlag. Het fleurige groen – rood – lichtblauw kleurde de tribune van het Koning Willem II stadion. Vooral na het doelpunt van Alexander werd in de buurt van het spandoek ‘Go Isak, yes you can’ uitbundig feest gevierd. ‘Ik wist dat ze zouden komen’, was Alexander op de hoogte van het bezoek uit Eritrea. ‘Mijn vader had me verteld dat er vandaag een Eritrese groep in het stadion zou zijn. Ze hebben zich uit verschillende delen van het land verzameld. Ik ken ze persoonlijk niet, maar het was prachtig om die vlaggen te zien. Dat gaf me vandaag extra energie.’

Doelpunt
Met een snelle voetbeweging stond hij in de eerste helft aan de basis van het eerste doelpunt. De voorzet, die voor Damil Dankerlui bestemd was, werd door Zwollenaar Mike van Duinen in eigen doel gewerkt. De tweede Tilburgse treffer maakt Alexander na rust zelf. Of werd zijn schot nog geschampt door Vangelis Pavlidis, die in de baan van het schot stond? ‘Ik denk dat het mijn doelpunt was’, keek Alexander terug. ‘Ik schoot op doel en een seconde later lag de bal erin.’ In blessuretijd had hij ook nog zijn tweede van de dag kunnen maken. Vanaf elf meter schoot hij echter op de vuisten van doelman Mickey van der Hart. Een gemiste strafschop zonder gevolgen. Als hij er in de bekerfinale maar in gaat? ’Zo zou je het kunnen zien, maar ik ben vooral blij dat ik er in ieder geval weer één gescoord heb.’

Ruimte benutten
Het Eritrese feestje op de tribune was er niet minder om. En het Willem II-legioen feestte moeiteloos mee. Met de play-offs voor Europees voetbal weer wat beter in zicht was daar genoeg aanleiding voor. Was het goede spel van Alexander een kwestie geweest van zorgeloos, vrij spelen of van de juiste focus? ‘Dat laatste’, aldus Alexander vastberaden. ‘Mijn specialiteit is dat ik in de juiste positie kom om de ruimte te benutten. Daar moet je goed geconcentreerd voor zijn.’

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
wil
Gast
wil

Borussia Dortmund heeft de vraagprijs onthult voor ISAK.
Schrik niet 30 Miljoen Euro.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Geen probleem tikken we gewoon even af

We are facking tilburg
Gast
We are facking tilburg

Isak geniet van de supporters en wij genieten van isak😍

Dre
Gast
Dre

Ik heb genoten van onze Eritrese vrienden die uit het hele land naar Tilburg waren gereisd om Isak hee Isak hoo te kunnen bewonderen. Prachtig die inmenging op de kingside. Meisje van een jaar of 7 kon het niet goed zien en werd door één van onze supporters op de schouders genomen. Ik denk dat ze een leuke middag hebben gehad in het Koning Willem II stadion en ze zijn van harte welkom!