Isak: ‘Focus op competitie’

19
1494
Isak op dreef tegen de Graafschap, 2x trefzeker!

Willem II won zaterdagavond met 3-1 van De Graafschap en nam daarmee afstand van de onderste regionen.

De zestiende plaats, de eerste positie die een club verplicht tot het spelen van play-offs tegen degradatie, wordt momenteel bezet door FC Emmen. Die ploeg heeft zeven punten minder dan Willem II, al moet het deze speelronde nog in actie komen. “Iedere zege is belangrijk. Deze helemaal, ook omdat we volgende week een zware wedstrijd spelen. Deze wedstrijd moesten we drie punten pakken en dat hebben we gedaan”, geeft Alex Isak aan.

De spits kijkt niet alleen naar beneden met zijn tijdelijke werkgever, de van Borussia Dortmund gehuurde aanvaller wil meer. “We vechten niet tegen degradatie, we willen het gewoon zo goed mogelijk doen.”

Doelpunten
Als centrumspits doe je het meestal pas echt goed als je scoort, weet ook de Zweedse tiener. Daarom is hij blij dat hij met twee doelpunten een bijdrage kon leveren aan de 3-2 zege. “In de eerste wedstrijden was ik wat ongelukkig. Ik had wat kansen, maar de bal ging er niet in. Nu gaat het beter en beter. Scoren is belangrijk, voor mijn vertrouwen en voor het team.”

Hoewel het dus uiteindelijk een moeizame zege werd tegen De Graafschap heerst er een uiterst goede stemming. Er is vertrouwen en in Tilburg kijkt men vooral naar boven, want het gat met de ploegen die op een plek staan die recht geeft op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal is kleiner dan het gat met de ploegen die nu in de gevarenzone staan.

Bekerfinale
In het achterhoofd zit naast het zo snel mogelijk veilig zijn ook de bekerfinale. “Maar daar moeten we niet teveel aan denken. Die is pas over twee maanden. Als je daar nu veel aan denkt, neemt dat de focus weg voor de competitie. Dat kan niet goed zijn”, zegt Isak

19 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments