Isak: ‘Focus op competitie’

19
1382
Isak op dreef tegen de Graafschap, 2x trefzeker!

Willem II won zaterdagavond met 3-1 van De Graafschap en nam daarmee afstand van de onderste regionen.

De zestiende plaats, de eerste positie die een club verplicht tot het spelen van play-offs tegen degradatie, wordt momenteel bezet door FC Emmen. Die ploeg heeft zeven punten minder dan Willem II, al moet het deze speelronde nog in actie komen. “Iedere zege is belangrijk. Deze helemaal, ook omdat we volgende week een zware wedstrijd spelen. Deze wedstrijd moesten we drie punten pakken en dat hebben we gedaan”, geeft Alex Isak aan.

De spits kijkt niet alleen naar beneden met zijn tijdelijke werkgever, de van Borussia Dortmund gehuurde aanvaller wil meer. “We vechten niet tegen degradatie, we willen het gewoon zo goed mogelijk doen.”

Doelpunten
Als centrumspits doe je het meestal pas echt goed als je scoort, weet ook de Zweedse tiener. Daarom is hij blij dat hij met twee doelpunten een bijdrage kon leveren aan de 3-2 zege. “In de eerste wedstrijden was ik wat ongelukkig. Ik had wat kansen, maar de bal ging er niet in. Nu gaat het beter en beter. Scoren is belangrijk, voor mijn vertrouwen en voor het team.”

Hoewel het dus uiteindelijk een moeizame zege werd tegen De Graafschap heerst er een uiterst goede stemming. Er is vertrouwen en in Tilburg kijkt men vooral naar boven, want het gat met de ploegen die op een plek staan die recht geeft op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal is kleiner dan het gat met de ploegen die nu in de gevarenzone staan.

Bekerfinale
In het achterhoofd zit naast het zo snel mogelijk veilig zijn ook de bekerfinale. “Maar daar moeten we niet teveel aan denken. Die is pas over twee maanden. Als je daar nu veel aan denkt, neemt dat de focus weg voor de competitie. Dat kan niet goed zijn”, zegt Isak

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
cupfighters
Gast
cupfighters

Ik word er gek van iedere dag een paar te kijken op verschillende sites of verkoop voor bekerfinale al is gestart…kan iemand vertellen wanneer?? en hoe weten we zeker dat sfeermakers in de kuip bij elkaar komen?

Losnarf
Gast
Losnarf

Ik denk dat de kaartverkoop voor de bekerfinale in april begint maar zeker weten doe ik het niet

Losnarf
Gast
Losnarf

En zo hoort het de bekerfinale is pas als de competitie bijna voorbij is. Isak begint uit zijn dipje te komen en gaat nog een belangrijke rol voor Willem II spelen

Don dn macaron
Gast
Don dn macaron

dipje ?

Losnarf
Gast
Losnarf

Na Utrecht uit speelden hij niet echt lekker. Nu begint hij er weer in te komen.

Opa Henk
Gast
Opa Henk

Belangrijke punten dit weekend! De andere uitslagen zijn bijna allemaal gunstig, dus nu naar boven kijken, en er samen een mooi seizoen van maken!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Hoorde ik het gisteren nou goed. En werdt er massaal gezongen. 🎵We gaan naar de kuip naar de kuip jalala naar de kuip?🎵 Nou besteld oe kaarten dan voor volgende week en heel rap hop hop

SRoffa
Gast
SRoffa

Deze man verdient echt een lied vind ik. Ondanks dat hij gehuurd is maakt hij wel de doelpunten en is erg belangrijk voorin voor het team. Daar verdiend hij waardering voor!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

☝️☝️☝️☝️☝️☝️
🎵drie maal drie is negen en Isak heeft eigenleid en dat wiste gullie niet🎵🤣😂

Leeewwiiissssss
Gast
Leeewwiiissssss

Alex Isak tilburgs number nine jalalalala

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Off topic
Weten gullie nog
👇👇👇👇👇👇👇
Vandaag 10-03 -2019 een jaar geleden de 1e wedstrijd zonder Erwin van Looi. En de legendarische overwinnig tegen PSV 5-0.

# mooieherderingen mogen niet vergeten worden

Frankwie
Gast
Frankwie

Fraai artikel ook op bd

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Na zijn veel belovende begin tegen Uttecht daarna een paar wedstrijden wat minder. Begint hij zich de laatste weken steeds belangrijker te worden met zijn snelheid en dreiging hopen dat hij deze lijn doorzet en nog beter wordt dan gaan we nog veel plezier aan hem bleven tot het einde van het seizoen

Evert de Goalehouder
Gast
Evert de Goalehouder

Graag wil ik het vandaag met jullie hebben over veiligheid. Sinds de jaren 80 en 90 is er in de Neerlandse stadions veel verbeterd omtrent de veiligheid van bezoekers, werknemers, vrijwilligers en voetballers (ik hoop maar dat ik niemand vergeet). Wat mij echter verbaasd is dat er nooit calamiteitenoefeningen gedaan worden. Zo wordt de frequente bezoeker van ons stadion in het ongewisse gelaten over wat de vluchtroutes zijn, wat het verzamelpunt is en waar evt. eerste hulp geboden wordt. Nu begrijp ik dat een eventuele calamiteitenoefening niet plaats moet vinden tijdens een bloedstollende strafschoppenserie in de nationale bekercompetitie. Echter, ben… Lees verder »

Evert dej anksmoel
Gast
Evert dej anksmoel

Evert, gij bent echt nie helemaal lekker…

DelanoH
Gast
DelanoH

Beste Evert, ik ben blij dat je erover begint. Ik verbaas mij er ook al jaren over dat er geen stewards en geen medicak stewards zijn. Die laatste zou je makkelijk herkenbaar kunnen maken door ze een afwijkende kleur jas te geven. Ook ik vind het vreemd dat er geen gebied is vrijgemaakt naast het stadion wat als verzamelpunt kan dienen en waar men kan controleren of alle 12.653 bezoekers in veiligheid zijn. Wat betreft de uitgangen en vluchtroutes: die zouden makkelijk rood gemaakt kunnen worden, zodat je snel bij een uitgang bent. Vreemd eigenlijk dat daar nog nooit aan… Lees verder »

Poppels
Gast
Poppels

Als je stress ervaart moet je lekker thuis blijven. De enige stress die ik ervaar is of ze 3 punten pakken na een goed half uur.
Wat een zielige figuren, ga naar Amsterdam, daar proberen ze de stress zo veel mogelijk uit het straatbeeld te halen met al die GroenLinks juppen…

Patriekolorus
Gast
Patriekolorus

Nou weet ik zeker dat jij een mafketel bent Evert!!