Isak doelwit van racisme in Roemenië

6
2570

Alexander speelde gisteren in Roemenië. De Zweed mocht twaalf minuten voor tijd invallen. De wedstrijd werd gestaakt wegens racistische geluiden richting onze voormalige spits.

Op de site van Fox Sports staat het volgende:

De overwinning van Zweden op Roemenië en plaatsing voor het EK voetbal van 2020 vrijdagavond werden overschaduwd door racistische spreekkoren van de Roemeense supporters tegen de Zweedse aanvaller Alexander Isak. De wedstrijd in Boekarest werd kort stilgelegd.

“Ik hoorde een aantal racistische kreten vanaf de tribune en vroeg aan de scheidsrechter of hij hoorde wat er gebeurde. Hij had nog niets gehoord”, zei de 20-jarige Isak, die vorig seizoen nog uitkwam voor Willem II. “Enkele minuten later stopte hij de wedstrijd. We hadden kort overleg en daarna ging de wedstrijd verder en dat vond ik goed. En ik ben blij dat we hebben gewonnen. Natuurlijk doet het pijn en is het een schande, maar we waren erop voorbereid.”

Zweden hield de 2-0-voorsprong vast en stelde kwalificatie veilig. “Ik laat zulke zaken me niet te veel beïnvloeden. Het is beter om het te negeren”, zei Isak. “Er zullen altijd idioten zijn. Het is beter om ze niet de aandacht te geven waar ze naar op zoek zijn.” (ANP)

Dat anno 2019 racisme nog een probleem is in de stadions is voor ons echt schokkend. Het wordt hoog tijd dat de UEFA hier hard tegen op treedt.

6
Reageer op dit artikel

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
3 Discussie draadjes
3 Discussie antwoorden
0 Volgers
 
Meest gereageerde discussie
Populairste dicussies
5 Gereageerd
Rene013BertYochemCarlos CojonesTrico Sores Recent gereageerd
  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
013Bert
Lid
013Bert

Heb het idee dat het wel toeneemt de laatste tijd, of het is vaker ter sprake gekomen. Die fascisten in Italië tegenover Lukaku, Baloteli, Kean, Matuidi. In Roemenië vrijdag en dan gisteren in Den Bosch (waar anders dan daar?…)
Schandalig dat dit anno 2019 nog altijd gebeurt. En dan te bedenken dat de UEFA al vanaf 2001 campagne voert tegen racisme.

Yochem
Gast
Yochem

De vriendjes uit Den Bosch zijn ook een “beetje dom” geweest!!! beg chuckle razz

Trico Sores
Lid
Trico Sores

Is eigenlijk geen nieuws, want dit is standaard in de Oostbloklanden. Mensen die zeggen dat dit onzin is, zijn doof of steken hun kop in het zand. Helaas zijn zowel de Uefa als de Fifa te laf om op te treden. Toen wij Champions League speelden in Praag gebeurde dit ook al. Er is dus in 20 jaar helemaal niets veranderd.

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Treed in zo’n situatie maar eens adequaat op. Er zijn altijd welwillende mensen de dupe van. Je kunt het nooit goed doen. Het is triest, maar helaas zal het nooit uitgebannen worden.

Rene
Gast
Rene

Niet alleen in het Oostblok. Ik zie nog heel goed voor me hoe een Feyenoord-supporter de hitlergroet bracht toen Ramzi had gescoord en hij zijn doelpunt aan het vieren was, onder meer voor de neus van deze Feyenoorder.

Trico Sores
Lid
Trico Sores

Klopt, maar ik zie toch wel een groot verschil hoor. Hier gaat het om een kleine minderheid, maar in het Oostblok wordt het breed gedragen in alle geledingen van de maatschappij, incl. overheid, leger en politie.