Isak breekt records

11
620
Alexander Isak maakte in Utrecht zijn debuut voor de Tricolores (foto: (c) Toin Damen)

Met zijn treffer tegen PEC Zwolle (2-0) heeft de Zweedse aanvaller Alexander Isak bij Willem II een beetje geschiedenis geschreven. De excellerende huurling van Borussia Dortmund is de eerste buitenlandse speler die in zijn eerste twaalf eredivisieduels minstens twaalf keer tot scoren is gekomen.

Vijf Nederlandse spelers maakten twaalf of meer goals in hun eerste twaalf eredivisiewedstrijden. Hans Venneker was in het seizoen 1964-1965 de laatste die een dergelijk kunststukje leverde. Hij maakte er destijds zestien voor Feyenoord.

Isak scoorde voor de zevende eredivisiewedstrijd op rij namens Willem II. Dat is een clubrecord, zo meldde databureau Gracenote. De laatste speler die in zeven opeenvolgende eredivisieduels van zijn club scoorde, was Vincent Janssen namens AZ in het seizoen 2015-2016.

Isak was bij de laatste elf doelpunten van Willem II direct betrokken (acht goals, drie assists). Isak miste tegen PEC Zwolle in de extra tijd nog wel een strafschop, nadat hij er vier op rij had benut in de laatste twee thuisduels.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ben
Gast
Ben

Buskaarten bijbestellen 9:00 uur : Uitverkocht sad

jako
Gast
jako

Ook voor narcistische “verdwaalde” eenlingen is Tilbo een podium….

Onno
Gast
Onno

Wat een held!

Evert de Goalehouder
Gast
Evert de Goalehouder

Wat een prachtig samenspel tussen de Eritrese gemeenschap en de Willem II-supporters. Dit is zoals ik het graag zie: een diversiteit aan mensen waar je U tegen zegt die samen springen en een vreugdedansje laten zien. Ik heb er een traan om gelaten. Het is zoals de multiculturele samenleving ooit bedoeld is en dat kwam samen op de tribunes. Misschien is het goed om nu na te denken over een volgende stap en bijvoorbeeld de Somalische gemeenschap én de Eritrese gemeenschap uit te nodigen met de supportersvereniging van NAC Breda. Zo kunnen we allebei stappen zetten richting vrede en onze… Lees verder »

Niels
Gast
Niels

Verder alles goed?

Henk
Gast
Henk

Ook goedemorgen Evert!

SRoffa
Gast
SRoffa

Waarom nemen jullie onze Evert allemaal zo serieus XD…. Ik vind deze “onzin” altijd zeer vermakelijk.

OT 1896
Lid
OT 1896

Ik vind het vervuiling van deze mooie website en ben die provocerende aandachtstrekkerij onderhand beu. Maar ja, ieder het zijne.

KoenDK
Gast
KoenDK

evert ouwe stinkpiemel naait em

SKAFFA BOY VAK E
Gast
SKAFFA BOY VAK E

heerlijke tilburgse zuurmeier dege bent smile

TricoEques
Gast
TricoEques

He zEvert ook weer van de partij kerel. Nog wat hockey meisjes mental coaching kunnen geven? Hou toch eens op met die maffe bijdrages van jou. Begin gewoon een frietkraam!