‘Ik heb niets gemerkt’

0
1048

Zeker twee wedstrijden van Willem II zouden zijn gemanipuleerd door Aziatische matchfixers. Dat schrijft De Volkskrant zaterdag. Het gaat om eredivisiewedstrijden uit 2009 en 2010 die mogelijk opzettelijk werden verloren door de Tilburgse club. Trainer van toen Alfons Groenendijk reageert geschrokken.

Alfons Groenendijk staat op het punt om de training op te starten van zijn Roemeense club Universitatea Cluj. Hij was bij Willem II de man aan het roer in het seizoen 2009/2010. Vanuit Roemenië gaat Groenendijk terug naar deze periode. Voor Willem II was het een jaar van overleven. “In zo’n jaar probeer je met elkaar er alles aan te doen om in de Eredivisie te blijven, en als je dan dit soort dingen hoort, dan schrik je wel.”

Groenendijk zegt dat hij nooit iets heeft meegekregen van matchfixing. “Over deze wedstrijden moet ik nog eens goed nadenken. Je zet zo op een rij van wat er toen gebeurd is. Ik heb mijn spelers altijd vertrouwd en dat doe ik nog. Het is natuurlijk wel iets wat bij mij ook binnenkomt.”

‘Niks gemerkt aan mijn spelers’
Alfons Groenendijk heeft de wedstrijden waar het om gaat nog eens voor zichzelf teruggedraaid. “Ja, Ajax uit dat is een wedstrijd die je natuurlijk kan verliezen als Willem II zijnde. Ik heb niks gemerkt aan mijn spelers net zoals de wedstrijd bij Feyenoord. Die wedstrijd hebben we in mijn beleving goed gespeeld, daar zat zelfs meer in. Maar de Volkskrant heeft feiten en e-mails, dus ja, wie ben ik dan om te zeggen dat het niet gebeurd is? Ik heb in elk geval niks gemerkt aan mijn spelers.”

Toch sluit Groenendijk niet de ogen voor matchfixing. “Ik wil zeker niet mijn kop in het zand steken, want als het in heel Europa gebeurt, dan is het ook mogelijk in Nederland.”

Bron: Omroep Brabant