Holmen bij beste koppers van Europa

12
1549
Holmén zet Leenmans onder druk die daarmee zijn eigen keeper verrast (foto: (c) Toin Damen)

Het Franse onderzoeksbureau CIES Football Observatory heeft maandag de resultaten van een groot kop-onderzoek gepubliceerd. Daarbij worden de beste koppers van Europa op een rijtje gezet.

Het gaat om spelers uit de tien beste competities van Europa, te weten: Spanje, Engeland, Italië, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Rusland, Nederland, België en Oostenrijk. In het onderzoek zijn alleen spelers meegenomen die sinds de start van het seizoen tenminste twintig kopduels aangingen. CIES berekende welke honderd spelers het hoogste percentage van die kopduels wisten te winnen.

Koploper in het klassement is Kurt Zouma. De 26-jarige Chelsea-verdediger won in de Premier League dit seizoen liefst 26 van zijn 27 luchtduels. Daarmee laat hij Berat Djimsiti (Atalanta Bergamo) en Harry Maguire (Manchester United) net voor zich.

Op de vierde plaats staat de hoogst genoteerde Eredivisie-speler: Sebastian Holmén van Willem II. De 28-jarige Zweedse centrumverdediger won dit seizoen even veel kopduels als Raphaël Varane van Real Madrid en Pablo Nascimento van Girondins Bordeaux.

Kort daarachter op de ranglijst staat Olivier Boscagli. De PSV’er is met zijn 1,81 meter zeker niet de langste verdediger op de lijst, maar scoort toch bijzonder hoog. Verderop in de tophonderd zijn nog enkele andere Eredivisionisten te vinden: Ahmed Touba (RKC Waalwijk), Marcos Senesi (Feyenoord), Bart Vriends (Sparta Rotterdam), Ko Itakura (FC Groningen) en Tommy St. Jago (FC Utrecht).

12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments