Hete transferzomer voor de Tricolores; tegenstanders bekend

36
2550

De kruitdampen van de playoffs zijn opgetrokken. Het is duidelijk dat de Eredivisie komend seizoen er flink anders uit zal gaan zien. De degradatie van FC Twente zorgde al voor een flink shock in Nederland, maar na de play-offs is het ook duidelijk dat de Eredivisie het zonder Sparta en Roda JC zal moeten doen. Aan de ene kant jammer dat deze ‘grote’ clubs er niet meer bij zullen zijn, maar aan de andere kant biedt het voor Willem II kansen om weer een stapje te zetten richting een stabiele middelnmotor in de Eredivisie.

Daarbij is het van groot belang dat het geraamte van de Willem II selectie tijdig klaar zal moeten zijn om ervoor te zorgen dat je de start van de competitie niet gaat missen. De afgelopen jaren kende Willem II steeds een beroerde start, waardoor je al vrij snel in het seizoen achter de feiten moet aanliep.

Ook voor het nieuwe seizoen zal het niet makkelijk worden om de selectie volledig rond te hebben bij de start van de competitie op vrijdag 10 augustus. De markt sluit pas op 31 augustus en spelers (en hun zaakwaarnemers) wachten tot het laatste moment. Altijd in de hoop op die ene ‘grote’ club in het buitenland (Bulgarije, tweede divisie/derde divisie Engeland, Denemarken, Israel, Belgie etc.) waar meer geld te verdienen is dan in de Nederlandse eredivisie.

Het vinden van de juiste talenten die bij Willem II onder Koster, Vink en Wapenaar door kunnen groeien zal niet het grootste probleem zijn. Met het huidige goede scoutingsteam en het netwerk van deze heren (Jong Oranje / Ajax / Belgie) zullen we in deze categorie de juiste talenten wel gaan vinden.

Het vinden van de juiste ervaren spelers die het klappen van de zweep in de Eredivisie kennen zal lastiger zijn. Spelers van 25-26-27-28 jaar met ervaring (type Rienstra) die de jongeren onder hun hoede nemen zijn schaars. De terugkeer van een fitte Peters en het aanblijven van Heerkens zijn daarbij belangrijk, maar dezelfde type spelers op middenveld en voorhoede zijn essentieel voor juiste balans in de selectie. Aan Joris Mathijsen de schone taak om deze categorie spelers warm te maken voor onze fantastische club. En daarbij zullen we moeten accepteren dat er ook spelers van de buitencategorie (Rienstra, Chirivella, Tsimakas) gehuurd gaan worden, of dat er spelers uit buitenland gehaald gaan worden. En wanneer ze net zo’n passie en energie op veld brengen als de genoemde spelers dan is dat niet het probleem. De uitdaging zit in het snel vormen van het team dat net als elke zomer weer bestaat uit veel nieuwelingen. Hoe snel is Koster daartoe in staat?

Al met al belooft het een hete zomer te worden voor Willem II, waarbij het gunstig is dat de nieuwe clubs in de Eredivisie een lager spelersbudget hebben dan de Tricolores. Dat biedt kansen, maar geen zekerheden. Er zal keihard gewerkt moeten worden om de next step te maken en op het weekend van augustus klaar te zijn!

Samenstelling Eredivisie 2018-2019:
PSV, Ajax, Feyenoord, AZ, Vitesse, FC Utrecht, PEC Zwolle, Ado Den Haag, Heerenveen, FC Groningen, Heracles, Willem II, Nac Breda, VVV Venlo, Excelsior, Emmen, Fortuna Sittard, Graafschap.

36 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments