Het Willem II verhaal van… Ties Bastiaansen

4
1026

We hebben weer een nieuwe rubriek bedacht: het Willem II verhaal van. In deze rubriek vragen wij Willem II supporters met vaste vragen naar hun Willem II verhaal. Na twee verhalen van mannen die al naar Willem II kwamen toen vele van ons nog niet geboren waren is het nu tijd voor het verhaal van Ties. Ties is 21 en geboren en getogen in Goirle.

Wil jij ook jouw Willem II verhaal of dat van iemand anders delen? Klik dan hier om te lezen hoe je dat kan doen. In samenwerking met Logistic Force zullen wij 5 uitshirts verloten onder de inzendingen.

Hoe ben je ooit bij Willem II terecht gekomen?
Ik ben in mijn basisschooltijd een paar keer met mijn vader naar een wedstrijd van Willem II gegaan. Ik zat zelf op voetbal maar in tegenstelling tot velen hier trok het betaald voetbal nog niet echt mijn interesse. Het was eigenlijk pas jaren later dat ik het spel begon te waarderen. Ik ben met een vriend uit mijn klas naar PSV – Willem II gegaan en zat daar eigenlijk voor het eerst tussen het fanatieke publiek. Zij zongen liedjes die ik niet kende en ik deed dan flink mijn best om mee te zingen. De helft van de woorden zong ik verkeerd maar dat viel gelukkig niemand op. Sinds die wedstrijd is mijn liefde voor Willem II alleen maar gegroeid. Dat machtige groepsgevoel wanneer je met jouw club een stadion/stad ‘’overneemt’’ vind ik nog steeds een van de mooiste dingen die er is.

Hoe lang ben je al bij Willem II?
Zoals ik hiervoor al beschreef ben ik in mijn jongere jaren wel eens bij een wedstrijd gaan kijken, maar dat is bijna niet noemenswaardig. Als ik het goed heb onthouden begin ik dit seizoen aan mijn vijfde jaar op de Kingside. Ik begon onderin vak B, waar de lat van de goal vaak de helft van mijn zicht in beslag nam. Nu sta ik al een aantal jaar met mijn vrienden op dezelfde plek, onder hoekkie C.

Wat is de reden dat je voor Willem II gekozen hebt/op Willem II verliefd geworden bent?
Ik scoor hier misschien geen punten mee, maar ik was vroeger voor Ajax. Niet omdat ik die club of het voetbal zo mooi vond, maar omdat mijn vriendjes ook voor Ajax waren. Mij interesseerde het voetbal bijzonder weinig, ik vond het gewoon leuk om voor dezelfde club te zijn waar mijn vriendjes voor waren. Dit heb ik een aantal jaar zo vol gehouden, tot ik meer om het voetbal ging geven. Toen ik eenmaal die eerdergenoemde uitwedstrijd naar PSV had beleefd was ik helemaal om. De sfeer, de opmerkingen die mensen soms roepen en het groepsgevoel zijn allemaal redenen waarom ik nu naar bijna alle uitwedstrijden ga en altijd met veel zin uitkijk naar de volgende matchday.

Ties hangend uit de auto tijdens het vieren van de vijfde plaats en Europees voetbal.

Wat zijn jouw hoogte- en dieptepunten bij Willem II?
Mijn hoogtepunt is toch zeker wel de bekerfinale van afgelopen seizoen, een geweldige en goed georganiseerde dag met alle fanatieke Willem II supporters. Een busreis in de partybus. Een hele dikke pre-party met moshpits en honderden vliegende bekertjes bier. Een massale inhaaksessie bij aanvang van de wedstrijd. En dan de wedstrijd, tja, heel simpel gezegd, het was te verwachten. Al met al was 5 mei 2019 een dag om nooit te vergeten.

Een dieptepunt vond ik toch wel het seizoen dat Erwin van de Looi als trainer ontslagen werd. Willem II speelde vaak saai en verdedigend voetbal en verloor een hoop wedstrijden. Hierdoor nam voor mij en vele andere supporters het plezier van het kijken toch af. Toen Erwin van de looi ontslagen werd kwam hier gelukkig verandering in door Reinier Robbemond, die ons die legendarische overwinning op PSV bezorgde.

Wat is een leuke anekdote over jou als Willem II supporter?
Ik vind het best lastig om een anekdote te bedenken. Ik heb in de afgelopen jaren al een hoop leuke momenten meegemaakt die vooral heel leuk zijn als je erbij was. Een van die mooie momenten was vrij recentelijk, tijdens de carnavalswedstrijd tegen FC Emmen. Toen kreeg een gast in wat volgens mij een wortelpak was het voor elkaar om 3 keer een paar rijen naar beneden te denderen, tot ongenoegen van de mensen in de rijen voor hem, die hem telkens weer op konden rapen. Wat ik nog wil zeggen is dat ik enorm uitkijk naar de tijd dat ik mijn wekker om 11 uur ’s ochtends moet zetten, om vervolgens in de bus richting Groningen te stappen. In de bus flink bier drinken en ouwehoeren met de mensen om mij heen. Het moment dat je de bus instapt weet je al dat je, ongeacht het resultaat, een mooie dag gaat beleven.

Ties zingend onder het appartement van Fran Sol toen duidelijk werd dat hij die transferperiode niet vertrok.
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments