Het Willem II verhaal van… Sander van de Molengraft

6
1713

We hebben weer een nieuwe rubriek bedacht: het Willem II verhaal van. In deze rubriek vragen wij Willem II supporters met vaste vragen naar hun Willem II verhaal. Vandaag weer een lid van de Tilbo.com redactie, Wil jij ook jouw Willem II verhaal delen? Klik dan hier om te lezen hoe je dat kan doen.

In deze editie van de rubriek lees je het Willem II verhaal van Sander van de Molengraft. Sander is 34 jaar, geboren en getogen in Tilburg en is tegenwoordig in het stadion terug te vinden in vak E.

Hoe ben je ooit bij Willem II terecht gekomen?

Ik ben destijds met Willem II in aanraking gekomen via mijn voetbalvereniging SC t Zand. Ik speelde bij de F-jes en ons team had meegedaan aan de jaarlijkse grote clubactie.Ons team had het schijnbaar zo goed gedaan, dat heel ons team vrijkaarten kreeg voor een thuiswedstrijd van Willem II. Wanneer dit exact was en wie de tegenstander was is mij geheel onbekend, maar wat ik nog wel weet is dat ik enorm onder de indruk was van het stadion. Ken je dat gevoel als je voor het eerst het Camp Nou, San Siro of Old Trafford binnenstapt, nou dat gevoel had ik toen 90 minuten lang. 

Hoe lang ben je al bij Willem II?

Sinds 1999 ben ik een seizoenskaarthouder van Willem II. Ik was toen 14 jaar oud, en met mijn eerste salaris van mijn bijbaan bij de lokale visboer (en wat sponsoring van thuis uit) had ik mijn allereerste seizoenskaart aangeschaft.

Wat is de reden dat je voor Willem II gekozen hebt/op Willem II verliefd geworden bent?

De reden dat ik lang geleden voor Willem II heb gekozen, komt omdat ik destijds meerdere vrienden en zelfs leeraren had die fervent Willem II supporter waren.En deze personen hadden telkens de meest sterke verhalen, en had toen zoiets van daar moet ik bij zijn. De reden dat ik “Verliefd” ben geworden op de club, heeft voornamelijk te maken met de tijd dat ik onderdeel was van het Tilburg Tifosi. Telkens mooie doeken maken, waar veel tijd, energie en liefde in werd gestopt. Dat zorgde voor een zeer nauwe betrokkenheid met de club, plus je bouwde een zeer hechte vriendenkring op.

Wat zijn jouw hoogte- en dieptepunten bij Willem II?

Qua hoogtepunt met Willem II, persoonlijk is dat een oefenwedstrijd tegen het vers gedegradeerde Watford F.C. (eindstand 1-0). Deze wedstrijd werd gespeeld in 2007 en was voor mij de allereerste keer dat ik het kanaal overstak. Alles zal mee het weer was super, de opkomst was prima en het lager bier vloeide rijkelijk. Het stadion was nog in aanbouw, echter waar wij kaarten voor hadden was nog de oude stand met oude houten gammele bankjes. Zowel de kantine als de toilet stonk naar urine, en een vergeelde foto van oud eigenaar Elton John hing pontificaal aan de muur. Ja en dan het dieptepunt, dat is toch wel heel erg cliche, maar dat is dat toch de degradatie die kwam toch wel even binnen.

Wat is een leuke anekdote over jou als Willem II supporter?

Deze anekdote slaat niet alleen op mij, maar op de gehele groep waar ik destijds mee was. Dan moet dan toch wel de eerste wedstrijd zijn na degradatie, namelijk uit tegen Veendam. Ondanks dat we vers waren gedegradeerd, had iedereen het maar over een ding Veendam away! Wij gingen met de bus en dat was me toch een godvergeten lange rit, maar tijdens een van de zoveelste rook/pis stops kwamen wij op een fantastisch idee.Bij deze tankstation had men wegwerp BBQ’s in de aanbieding, die aanbieding dat deed het hem, wat nou als we die mee het uitvak opnemen? Zo gezegd zo gedaan, wij bevroren frikadellen proberen te BBQ’en in het uitvak bij Veendam, zelfs onze eigen steward zag er de humor van in en was ook een gretige afnemer.Echter na enige tijd had de hoofd steward er letter en figuurlijk lucht van gekregen en moesten wij onze kookkunsten laten voor wat het was.

Meer verhalen van…

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments