Het Willem II verhaal van… Nicky de Man

7
1860

We hebben weer een nieuwe rubriek bedacht: het Willem II verhaal van. In deze rubriek vragen wij Willem II supporters met vaste vragen naar hun Willem II verhaal. Vandaag weer een lid van de Tilbo.com redactie, Wil jij ook jouw Willem II verhaal delen? Klik dan hier om te lezen hoe je dat kan doen.

Hoe ben je ooit bij Willem II terecht gekomen?
Mijn beide opa’s waren goed bevriend met elkaar en hadden samen met een clubje van 4 een seizoenskaart in het “ouwe lullen” vak L. Telkens als ik bij een van hen bleef logeren hadden ze het altijd over Willem II. Ik als kleine voetbalfanaat wilde ook een keer mee en mijn vader kocht een kaartje voor de wedstrijd tegen Vitesse. Van de wedstrijd weet ik niet meer veel, want ik was meteen “hooked” over de gang van zaken in het stadion. De entree van het stadion, met z’n allen juichen bij een doelpunt, het geluid bij een gemiste kans of een foute beslissing van de scheidsrechter. Dat fascineerde mij zo dat ik mijn opa’s vroeg of ik niet wat vaker met hun mee mocht naar Willem II. In dat seizoen mocht ik vaker met hen mee en zat ik daar als klein manneke in een veel te groot Willem II shirt met een stadiontoeter in de hand op vak L. Daar waren de andere “oudjes” niet altijd even blij mee.

In dat seizoen kocht mijn vader ook 2 kaartjes voor Willem II – Ajax op vak C. Het was geweldig om te zien hoe om al die grote namen van Ajax (vd Sar, Witschge, Arveladze etc.) voor het doel te zien warmlopen. Maar ik was fan van Galasek, Ramzi, Hyypia en mijn grootste held; Bombarda. We zagen Willem II met 3-1 winnen met 2 doelpunten van Dennis Schulp en wereld reddingen van Hyypia. Na die wedstrijd stelde mijn vader voor om een seizoenskaart te nemen. Het volgende seizoen zaten we in het Interpolis vak op vak F en hebben daar heel wat jaartjes gezeten. 

Hoe lang ben je al bij Willem II?
Vanaf 1998/1999 kom ik bij Willem II en vanaf 99/2000 een seizoenskaart op vak F. Daar hebben we jaren gezeten en veel mooie dingen meegemaakt. Boven ons zat de lokale Delano Hill fanclub en voor iedere wedstrijd zongen ze hem toe. Altijd even een duimpje van Delano onze kant op, was mooi om te zien. Mijn vader wilde altijd pas een half uur voor de aftrap vertrekken vanuit huis en direct na het eindsignaal weer terug, want dan was het nog niet zo druk bij de auto. Ik niet, ik wilde het liefst een uur voor de wedstrijd in het stadion zitten en alles meemaken. Uiteindelijk heb ik hem zo ver gekregen om te wachten totdat Raymond Victoria zijn ererondje had afgemaakt. Het ging sportief steeds slechter en mijn vader wilde niet meer gaan. Uiteindelijk ben ik met vrienden in het jaar dat het hek verwijderd werd verhuisd naar de KingSide. En daar sta ik nu nog iedere wedstrijd.

Wat is de reden dat je voor Willem II gekozen hebt/op Willem II verliefd geworden bent?
Met de paplepel ingegoten. Eerst via mijn opa’s, later samen met mijn vader en nu met vrienden. Ik vind de beleving in een stadion altijd iets magisch hebben. Dit is later alleen maar versterkt door de verhuizing naar de KingSide. 

Wat zijn jouw hoogte- en dieptepunten bij Willem II?
Als ik zo terugkijk in de afgelopen 20 jaar, kan ik eigenlijk alleen maar hoogtepunten benoemen. De Champions League, halve finale Ajax thuis, bekerfinales, wedstrijden naar Nac uit, kampioenschappen, promoties. Ook heb ik nog een tijdje bij Tilburg Tifosi gezeten. Het maken van verschillende spandoeken, banners en vlaggen vond ik ook gaaf om te doen. Later heb ik me nog ingezet voor de klankbordgroep voor marketing en communicatie. Ik vind het nog steeds jammer dat Willem II dat orgaan destijds nooit echt serieus heeft genomen. Met een clubje van ondernemers, marketingmanagers en commerciële jongens zat daar veel know-how en was er de bereidheid om Willem II het werk uit handen te nemen. Dat is misschien samen met de degradaties en het betonvoetbal van Van der Looij en Dennis van Wijk, wel de dieptepunten die ik heb meegemaakt.

Wat is een leuke anekdote over jou als Willem II supporter?
Vorig jaar ben ik getrouwd en hadden we het “First-see moment” op de middenstip in het stadion. Met heel de familie op de middencirkel en ik op de middenstip stonden we daar te wachten totdat de bruid uit de catacomben tevoorschijn kwam. Dat was voor mij een kippenvel momentje. Later hebben we nog foto’s gemaakt in het stadion en uiteraard het Willem II clublied gezongen. Het BD heeft daar nog een stukje over geschreven: https://www.bd.nl/tilburg-e-o/op-je-trouwdag-samen-op-de-middenstip-van-willem-ii-hopen-op-het-mooiste-weekend-van-mijn-leven~a51ee202e/. Nu een jaar later zijn we in verwachting van onze eerste zoon. Ik heb mijn vrouw al verteld dat ie eerst lid wordt van de WII Kings, voordat ik hem ga aangeven bij de gemeente.

Meer verhalen van…

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments