Het Willem II verhaal van… Marloes Bakx

10
1413

We hebben weer een nieuwe rubriek bedacht: het Willem II verhaal van. In deze rubriek vragen wij Willem II supporters met vaste vragen naar hun Willem II verhaal. Wil jij ook jouw Willem II verhaal of dat van iemand anders delen? Klik dan hier om te lezen hoe je dat kan doen. In samenwerking met Logistic Force zullen wij 5 uitshirts verloten onder de inzendingen.

Vandaag het verhaal van Marloes Bakx.

Hoe ben je ooit bij Willem II terecht gekomen?
De eerste wedstrijd die ik me nog kan herinneren is tegen PAOK Saloniki uit Griekenland in 2009, ik was toen 8 jaar oud. Ik vond de supporters uit Griekenland erg indrukwekkend, met name door de harde trommels en luid gezang en geklap. 

Hoe lang kom je al bij Willem II?
Naarmate ik iets ouder werd, begon mijn belangstelling in voetbal een beetje af te nemen, maar op een namiddag in augustus 2016 vroeg mijn broer of ik zin had om mee te gaan naar Willem ll – Vitesse die avond. Ik vond het geweldig, de sfeer in het stadion, de spanning die ik ervaarde tijdens de wedstrijd, alles er om heen. Helaas verloor Willem ll die wedstrijd met 1-4, maar sindsdien heb ik mijn passie voor Willem ll weer helemaal terug gevonden. We hadden voor die wedstrijd, twee kaartjes op vakkie M gekocht. Na die wedstrijd was ik helemaal verkocht en ik vroeg dan ook vaak aan m’n broer of hij samen met mij naar de wedstrijden wilde gaan. Mijn broer en ik zijn dan ook drie seizoenen lang met behulp van de vrije verkoop naar best wel wat wedstrijden geweest. Vanaf het seizoen 2019/2020 hebben wij dan ook een seizoenskaart aangeschaft voor vak M.

Wat is de reden dat je voor Willem II geworden bent?
Als klein meisje ben ik thuis ondergedompeld met voetbal en dan voornamelijk met de Rood Wit Blauwe uit Tilburg. Ik kom zelf uit Oosterhout, wat meer richting Breda ligt, maar toch hield dit mij niet tegen om samen met m’n vader mee te gaan naar wedstrijden in Tilburg. Vaak als ik zeg, dat ik voor de Tricolores ben krijg ik geen leuke opmerkingen vanuit mijn omgeving. Daarnaast vind ik het prachtig om uit te kijken naar het moment wanneer je de Tricolores thuis (en op fox natuurlijk) mag bewonderen. De sfeer in het stadion, de liedjes mee zingen met de KingSide en vak E, de wedstrijd spanning, het hoort er allemaal bij. 

Wat zijn jouw hoogte- en dieptepunten bij Willem II?
Mijn hoogtepunt als Willem ll supporter was toch wel de bekerfinale in de Kuip. Nadat de halve finale tegen AZ was gewonnen, hebben ik wekenlang naar de bekerfinale uitgekeken. Ik vond het erg bijzonder om als Willem ll supporter dit mee te maken, al denk ik dat iedere Willem ll supporter dit geweldig vond. Samen met mijn ouders en mijn broer gingen we op weg naar de Kuip, mijn broer en ik zaten vol spanning. Nadat we een hapje hadden gegeten mochten we dan eindelijk het stadion in. Hier had ik weken lang naar uitgekeken. Toen we onze plekken hadden gevonden in de Kuip hoorde ik al snel de jongens van de KingSide uit volle borst mee zingen, de sfeer zat er lekker in. Toen het schitterende spandoek tevoorschijn kwam, was ik alleen nog maar trotser om een Willem ll’er te zijn. Daarna klonk het eerste fluitsignaal, we begonnen masaal niet de beste, maar wel de gekste te zingende, de rest is geschiedenis.. Ondanks het resultaat ben ik super blij dat ik dit heb mogen mee maken, wat een ervaring was dit!

Helaas schrijf ik dit nu een jaar later en ziet de wereld er heel anders uit. Dit is dan ook gelijk mijn dieptepunt bij Willem ll. Ik mis het voetbal, niet alleen het spel, maar ook de gezelligheid. Toch is het op dit moment even nodig voor iedereen, gezondheid gaat voor sportief belang. Maar wat kijk ik toch uit naar de eerste wedstrijd na de coronacrisis, hopen dat die snel mag komen. Tot die tijd kan ik genieten van het feit dat we een heel mooi (half) seizoen achter de rug hebben met als beloning Europees voetbal. Wat heb ik dit jaar voordat alles gebeurde genoten zeg.

Wat is een leuke anekdote over jou als Willem II supporter?
Een aantal jaar geleden ging ik bij een wedstrijd kijken van jong Willem ll. Tot mijn verbazing zag ik niet alleen spelers van Willem ll in het rood, wit en blauwe tenue, maar ook enkele spelers zoals Akkaynak, Crowley en Wellenreuther die bij jong Willem ll kwamen kijken. Nadat ik wat moet had verzameld vroeg ik natuurlijk wel even om een foto. Al deze drie voetballers kan ik erg waarderen, maar met name Daniel Crowley. Door zijn techniek, dribbels en nauwkeurige passing, was ik bijna altijd van deze nummer 10 onder de indruk. 

En verder
Als laatste wil ik Tilburg Tifosi bedanken voor alle mooie acties die jullie uitvoeren, jullie bewonderen mij elke keer weer. Het is fijn om een Willem ll supporter te zijn.

10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments