Het Willem II verhaal van… Jim Joosten

3
1259

We hebben weer een nieuwe rubriek bedacht: het Willem II verhaal van. In deze rubriek vragen wij Willem II supporters met vaste vragen naar hun Willem II verhaal. Vandaag weer een lid van de Tilbo.com redactie, Wil jij ook jouw Willem II verhaal delen? Klik dan hier om te lezen hoe je dat kan doen. In samenwerking met Logistic Force zullen wij 5 uitshirts verloten onder de inzendingen.

In deze editie van de rubriek lees je het Willem II verhaal van Jim Joosten.

Hoe ben je ooit bij Willem II terechtgekomen?

Mijn oom had een seizoenkaart. Hij gaat al jaren naar Willem II. Op een dag kon er iemand niet mee en zoals gebruikelijk belde hij mijn vader. Omdat ook mijn vader niet kon mocht ik mee. Als klein manneke (7 jaar oud) mocht ik mij gaan opmaken voor mijn eerste wedstrijd ooit. Thuis tegen PSV. Mijn vader zette het clublied voor me op zodat ik goed kon oefenen. Bij het stadion begon het echt. Ik kreeg een sjaal om en de seizoenkaart werd geknipt bij de poort. Achteraf gezien is dat een ontzettend belangrijk punt geweest in mijn leven waar ik nog altijd erg dankbaar voor ben. De wedstrijd eindigde destijds in 4-1 voor Willem II. Een mooie overwinning en de club had er vanaf dat moment een supporter(tje) bij.

Een volle KingSide met in het midden Jim.

Hoe lang kom je al bij Willem II?

In ’97 zag ik mijn eerste wedstrijd. De rest van dat seizoen en het seizoen erop ben ik incidenteel meegegaan wanneer er een kaartje vrij kwam. Omdat ik zo intens had genoten van die ene wedstrijd stond ik met stip bovenaan op de bellijst. Vanaf 99/00 kreeg ik een seizoenkaart. De eerste jaren zat ik op vak O, het jaar na de halve finale tegen Ajax in de beker ben ik verplaatst naar de KingSide. Toen ik daar die vlammenzee zag, wist ik dat het tijd was. Inmiddels ga ik al jaren met een vaste groep naar Willem II en pakken we regelmatig een uitwedstrijd mee. Met mijn oom ga ik niet meer samen naar de wedstrijden maar we drinken nog altijd na de wedstrijd een biertje bij den Beitel.

Waarop werd je vroeger verliefd om voor Willem II te kiezen?

Ik wist niet beter dan dat de Nederlandse top bestond uit 4 goede clubs. Ajax, Feyenoord, PSV en Willem II. Helemaal aan het begin liep ik nog gedwongen in een Ajax trui rond want iedereen in de familie was voor Ajax. Ik heb die liefde en passie nooit gevoeld en trok altijd al meer naar de stad en de club toe. Dat moment dat ik voor het eerst het stadion inliep was ik meteen verkocht. Alles met Ajax erop verafschuwde ik direct. Later is de liefde voor de club en de stad alleen nog maar groter geworden. Het fanatisme sloeg echt om na de gewonnen halve finale tegen Ajax en de finale in de Kuip. Ik ben mij toen met mijn vrienden gaan vestigen op de KingSide. Zeker de laatste jaren merk ik dat meer mensen de liefde delen en de sfeer echt aanzienlijk verbeterd is. Daarmee wordt mijn eigen gevoel ook nog iedere wedstrijd versterkt.

Wat zijn jouw hoogte- en dieptepunten bij Willem II?

Absolute dieptepunt is uiteraard de degradatie geweest. Uit bij Twente werd deze definitief. Maar heel die periode was natuurlijk ruk. Dreigend faillissement voor de club, sportief steeds verder afzakken en de trots op de club werd in de stad steeds minder. Dat merkte ik goed toen ik met mijn collectebus op de Westermarkt stond voor de actie ‘red Willem II’. Mensen gaven er geen stuiver meer om.

Gelukkig zijn er wel heel veel hoogtepunten. Sowieso is iedere wedstrijd op zich al mooi. Noem me sentimenteel maar het mooiste aan de club zijn de mensen. Als ik het vak oploop voelt het altijd als thuiskomen. De mensen die je begroet, iedere week opnieuw, waar je niet eens de naam van weet maar wel gewoon kent omdat je elkaar wekelijks zien. Dat biertje met de mannen. Dat slap ouwehoeren voor de aftrap, het zeuren om alles wat fout gaat en het juichen bij een goal. Het mooiste van alles is als we met zijn allen het clublied mogen zingen. Iedere week weer kippenvel. Dat gevoel van saamhorigheid en trots is altijd een hoogtepunt. Oh en vergeet zeker de sfeer niet tijdens de uitwedstrijden. Toen ik begon mee te gaan gingen we vaak met 1 of 2 bussen naar de uitwedstrijden (met uitzondering van playoffs). Inmiddels zijn uitwedstrijden vrijwel altijd uitverkocht en kent iedereen Willem II van de volle uitvakken. Iedere keer weer een hoogtepunt. Voor de mensen die nooit zijn mee geweest, absoluut eens doen! De reizen die er dan voor mij nog uitspringen zijn de awaydays met de partybus en de carnavalsbus. Geen idee wat er toen allemaal is gedaan en wat de uitslagen zijn geweest maar mooi was het zeker!

Sportieve hoogtepunten zijn er ook natuurlijk. De halve finales tegen Ajax en AZ zal ik nooit vergeten. Net als de memorabele avond tegen PSV, de playoff winst tegen NAC, kampioenswedstrijd tegen Telstar en de bekerfinales tegen PSV en Ajax.

Zelfs tijdens zijn eigen bruiloft kon Jim het niet laten een Willem II shirt te dragen

Vertel een leuke anekdote over jouw tijd al Willem II supporter.

Er zijn zoveel mooie momenten geweest en zoveel anekdotes maar dat zijn over het algemeen allemaal inside jokes. Ik denk dat iedereen zich hierin wel kan vinden. Iedere week is het wel weer raak, uit of thuis. Het mooiste is dat je die momenten mag delen met je vrienden. Die momenten moeten we koesteren en ik kan niet wachten tot het weer zover is om samen met de mannen een biertje te pakken op de tribune!

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments