Het Willem II verhaal van… Jasper

12
2183

We hebben weer een nieuwe rubriek bedacht: het Willem II verhaal van. In deze rubriek vragen wij Willem II supporters met vaste vragen naar hun Willem II verhaal. Vandaag weer een lid van de Tilbo.com redactie, Wil jij ook jouw Willem II verhaal delen? Klik dan hier om te lezen hoe je dat kan doen. In samenwerking met Logistic Force zullen wij 5 uitshirts verloten onder de inzendingen.

In deze editie van de rubriek lees je het Willem II verhaal van Jasper.

Hoe ben je ooit bij Willem II terechtgekomen?

Dat is een goede vraag, geboren en getogen in de Blaak, elke week de weg langs dat stadion afleggen en zelf als klein menneke begonnen met voetballen maakte denk ik dat ik dat stadion weleens van binnen wilde bekijken. Een vader die (in die tijd) nog niets om voetbal gaf, een opa die spits was van NOAD in de gloriejaren en de jeugd in die tijd was nog niet dermate Willem II/Tilburg georiënteerd, dus dat maakte het ook niet makkelijker. Uiteindelijk toch m’n pa overgehaald een keer mee te gaan, daarna nooit meer weggegaan. 

Hoe lang kom je al bij Willem II?

De eerste wedstrijd die ik dus met m’n pa bezocht was Willem II – ajax in, als ik me niet vergis, 1996-1997. Kaartje gekocht voor vak K, het stadion binnen gelopen en allebei verliefd geworden op alles wat daarbinnen gebeurde. Inmiddels ben ik 29 en m’n pa 67 en gaan we allebei nog steeds elke (thuis)wedstrijd. Ik uit en thuis hij alleen thuis. In de loop der jaren zijn onze wegen naar het stadion wel gescheiden door o.a. pre match drink sessies en een andere wedstrijdbeleving dan een oude man ;). In de rust nog altijd even een kort overleg op vak B, waar hij zit, en dan terug naar vak C.

Waarop werd je vroeger verliefd om voor Willem II te kiezen?

Ik denk dat dat teveel is om op te noemen, maar ga toch een poging wagen. Begon met het shirt en de liefde voor voetbal en de stad Tilburg en is nu uitegroeid tot een onvoorwaardelijke trots op club en stad. De beginjaren op vak K waren al grandioos. Met mijn vader en later de zwarte parel en zijn zoon die op een dag besloot een trommel en wat vlaggetjes mee te nemen om vak K om de boel wat op te zwepen. Dit werd door veel mensen overgenomen en spandoeken, vlaggen en nummers werden gemaakt, al op 10 jarige leeftijd. Na een jaartje of 6/7 op vak K te hebben rondgehangen zijn we met een aantal mensen overgestapt naar vak N. Deze periode is ook het Tifosi team ontstaan. Met een aantal fanatieke (hele) jonge gasten begonnen we met het maken van spandoeken, werd het stadion opgesierd en werd de sfeer verbeterd. Jaren later de overstap gemaakt naar de KingSide en ook daar nog jaren rondgezworven, met hoogte en dieptepunten. Half lege vakken en sfeerloze thuiswedstrijden en ik noem een halve finale tegen Ajax als een van de hoogtepunten in die tijd. Na een tijdje heen en weer te zwerven tussen vak E en de KingSide nu inmiddels alweer 2 jaar op de KingSide terug. Ook op vak E prachtige wedstrijden en momenten meegemaakt en in de loop der jaren tientallen vrienden gemaakt bij deze prachtige club. Denk dat dat uiteindelijk het antwoord is dus. Saamhorigheid, daadkracht en het tegendraadse.. daar ben ik verliefd op geworden. 

Wat zijn jouw hoogte- en dieptepunten bij Willem II?

Haha, hedde even…

Zoals ik al zei kan ik me wedstrijden herinneren waarbij het stadion half gevuld was en de sfeer dramatisch was. Op sportief vlak was het in die tijden vaak ook om te janken maar ben niet de persoon die de nadruk legt op de dieptepunten en wel graag focust op hoogtepunten. De afgelopen 10 jaar zie ik eigenlijk als een groot hoogtepunt. Als ik zie wat er in die 10 jaar gebeurd is op alle vlakken van het supportersgebied dan kun je toch alleen maar trots zijn?! Van vak E tot de KingSide, van kleine mennekes die voor het eerst dat stadion betreden en verliefd worden op datgeen waar ik ooit verliefd op werd. Dat is iets waar iedereen trots op moet zijn.

Er zijn wel een aantal hoogtepunten die me levenslang bij zullen blijven. De eerste keer café het Laar bijvoorbeeld. Een plek waar mensen, jong en oud, samenkwamen met één gemeenschappelijke liefde. Willem II. Iets wat mensen niet altijd begrijpen, maar voetbal is voor mij (en de mensen om me heen) meer dan 2 x 45 minuten voetbal en een brooike worst. Voetbal is liefde en voetbal is passie. Voetbal is een dag weg met vrienden en alles uit je tenen halen voor Willem II.

Een ander enorm hoogtepunt was de beker editie vorig seizoen. Tegen AFC thuis al een soort voorproefje gegeven door onszelf van de ene naar de andere kant van het stadion te verplaatsen. De halve finale, omdat de sfeer hier weergaloos was en voor de wedstrijd samen met een aantal mensen een prachtig feest was georganiseerd bij café de Kok en uiteraard de overwinning en de gehele nasleep hiervan. De finale als hoogtepunt. Met een select gezelschap iets neergezet waar je alleen met kippenvel en trots op terug kunt kijken. Uiteraard zijn er dingen minder gegaan dan verwacht en was de sfeer niet continu wat het moest zijn maar kijk naar waar we vandaan komen en ben enorm trots op wat er WEL stond.

Vertel een leuke anekdote over jouw tijd al Willem II supporter.

De gehele periode vanaf dag 1 dat ik dat stadion inliep is een grote leuke anekdote eigenlijk. Iets waar je met vrienden op terugkijkt en terugblikt. Dingen die eens in de zoveel tijd door je hoofd spoken en zich opnieuw afspelen. Dingen die niet op papier te beschrijven zijn. Dagen die met geen pen te beschrijven zijn en katers die dagen duurden. Vrienden die je ontmoet en mensen die je “af ziet vallen”. Vriendschappen voor het leven en kennissen voor even. Dat alles is Willem II.Ik hoop dat ik over 20 jaar een anekdote kan schrijven waarin ik vertel dat ik al die koppen die ik nu elke week zie nog steeds zie. 


Ik weet dat er geen vraag meer is maar toch maak ik graag even van de gelegenheid gebruik; Laten we vanaf de eerste wedstrijd dat we dat stadion weer in mogen Willem II en Tilburg nog zieker op de kaart vlammen dan dat we nu al doen. 

12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments