Het Willem II verhaal van… Dennis vd Sande

4
1586

We hebben weer een nieuwe rubriek bedacht: het Willem II verhaal van. In deze rubriek vragen wij Willem II supporters met vaste vragen naar hun Willem II verhaal. Vandaag weer een lid van de Tilbo.com redactie, Wil jij ook jouw Willem II verhaal delen? Klik dan hier om te lezen hoe je dat kan doen. In samenwerking met Logistic Force zullen wij 5 uitshirts verloten onder de inzendingen.

In deze editie van de rubriek lees je het Willem II verhaal van de 29-jarige Dennis van de Sande. Hij is geboren in Waalwijk, opgegroeid in Kaatsheuvel. Hij woont nu in Tilburg en is seizoenkaarthouder op de KingSide.

Hoe ben je ooit bij Willem II terecht gekomen?
Mijn opa en oma zijn trouwe fans van Willem II en hebben heel lang een seizoenkaart gehad. Toen ik een jaar of 10 was, namen ze mij voor het eerst mee naar een wedstrijd en was ik direct verkocht. Ik kan me helaas niet meer herinneren welke wedstrijd het was. Wel staat me nog bij dat ik in aanloop naar de wedstrijd het clublied uit mijn hoofd leerde en dat Jatto Ceesay in die wedstrijd scoorde. De daaropvolgende wedstrijden vroeg ik steeds aan mijn opa en oma of een van de twee toevallig niet naar een wedstrijd kon, zodat ik op die seizoenkaart mee mocht. In het seizoen 2003-2004 kreeg ik mijn eerste eigen seizoenkaart op Vak M en ging ik samen met mijn vader en oom tweewekelijks naar de Goirleseweg. Een aantal seizoenen later sloten ook mijn zus en vrienden aan. Helaas zijn mijn opa en oma al langere tijd slecht ter been en is een wedstrijd kijken in het stadion geen optie meer, maar nog steeds is Willem II het vaste onderwerp van gesprek als we elkaar weer zien.

Hoe lang ben je al bij Willem II?
Sinds het moment dat ik mijn eerste seizoenkaart nam, ben ik niet meer weggegaan. De teller staat nu dus op 16 seizoenen. Mijn eerste seizoenkaart was op vak M. We stonden altijd op de bovenste rij, tegen het toenmalig sfeervak N aan. Iedere wedstrijd hing ik weer mijn Willem II vlag op en genoot ik van de sfeer. Later maakte ik de overstap naar de Kingside en ik sta nu al geruime tijd op C. Samen met familie en vrienden. Naast de thuiswedstrijden probeer ik ook zoveel mogelijk uitwedstrijden mee te pakken.

Danny Mathijssen zet een handtekening op het shirt van Dennis tijdens de Open Dag in 2003.

Wat is de reden dat je voor Willem II gekozen hebt?
Ik ben geboren in Waalwijk en opgegroeid in Kaatsheuvel. Veel jeugdvrienden waren fan van een traditionele top 3 club of van RKC, maar die clubs hebben nooit iets met mij gedaan. Mijn ouders en familie zijn geboren en getogen in Tilburg en zoals hierboven al terug te lezen valt, kan ik niet anders concluderen dan dat het met de paplepel is ingegoten. Vader, zus, opa, oma, tante, oom en mijn nichtje, er stroomt bij iedereen rood, wit, blauw bloed door de aderen. Na 16 seizoenen voelt het nog steeds elke thuiswedstrijd als thuiskomen en ben ik trots om supporter te zijn van deze warme club. En dat zal nooit veranderen

Oom, vader en Dennis (vlnr) bij AZ – Willem II (2020)

Wat zijn jouw hoogte- en dieptepunten bij Willem II?
In de jaren dat ik bij Willem II kom, hebben we echt wel wat dieptepunten gekend. Maar zoals andere supporters al hebben aangegeven, zijn daar ook veel hoogtepunten uit voortgekomen. De degradaties waren zwaar, maar resultaat is voor mij vaak ondergeschikt. Ik genoot van de periode in de Jupiler League en de ommekeer op veel vlakken voor onze club. Uitverkochte uitvakken, een steeds beter wordende de sfeer en samenhorigheid. Een halfvol stadion, maar wel met supporters die in voor en tegenspoed achter de club staan. ‘Sta op voor Willem II’ heeft mij in die tijd regelmatig kippenvel en tranen in mijn ogen bezorgd.

Hoogtepunten zijn niet op twee handen te tellen. Ik vind het dan ook lastig om er daar een aantal uit te pikken, want ze hebben allemaal iets speciaals en dan ben ik nog wel even aan het typen. Over het algemeen zijn het natuurlijk de wedstrijden waar zoveel op het spel stond. En de pitchinvasions. De eerste kan ik me nog als de dag van gisteren herinneren. De halve finale tegen Ajax in 2005. Aan het einde van de wedstrijd had ik geen nagels meer over. Ik zag binnen no-time heel vak N via de gracht het veld op klimmen. Dit had ik nog nooit meegemaakt. Ik keek mijn vader en oom aan en niet veel later gaven ze mij een zetje om het veld te betreden. Het werd een pitchinvasion om nooit te vergeten.

Wat is een leuke anekdote over jou als Willem II supporter?
Bij deze vraag moet ik denken aan mijn allereerste uitwedstrijd. Ik denk dat ik een jaar of 13/14 was en samen met mijn Willem II maat naar Heracles Almelo uit ging. Een lange busrit, dus de ouders hadden gezorgd voor een goede voorbereiding: lunchpakketje en de Voetbal International in de tas. Toen ik mijn tas opende, riepen de gasten naast ons: “De VI lees je alleen als je thuis moet kakken en we stoppen zometeen bij de Mac”. 2 minuten later werd ons door diezelfde gasten een sixpackje bier toegeschoven. We naderden het stadion en diezelfde gasten klommen via het luik bovenop de bus. Volgens mij waren we ingedeeld in een fanatiek busje en wij vonden het prachtig. Sindsdien is er geen tas meer meegenomen naar een uitwedstrijd en wordt bier in de bus nog steeds steevast per sixpack besteld ;-). 

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments