Het Willem II verhaal van… Bram Mutsaers

14
2319

We hebben weer een nieuwe rubriek bedacht: het Willem II verhaal van. In deze rubriek vragen wij Willem II supporters met vaste vragen naar hun Willem II verhaal. Wil jij ook jouw Willem II verhaal of dat van iemand anders delen? Klik dan hier om te lezen hoe je dat kan doen. In samenwerking met Logistic Force zullen wij 5 uitshirts verloten onder de inzendingen.

Hoe ben je ooit bij Willem II terecht gekomen?
Toen ik een jaar of 6 was ben ik voor het eerst naar Willem II gegaan. Met mijn vader en tante stonden we op vak A. Ik zat daar dan met mijn benen door het hekwerk. Kijken naar de wedstrijd en ondertussen wachten op de kar met snoep die langs de vakken over de sintelbaan trok. Hoe vaak ik dat ding niet vervloekt heb omdat het net niet mijn plekje bereikte.

In mijn tienerjaren ben ik niet veel geweest. Dat veranderde toen ik in Eindhoven op kamers ging. Al snel trof ik daar mijn toenmalige vriendin, die een seizoenkaart van Willem II had. Ik ging al snel mee op pad en werd steeds fanatieker. Het forum op Tilbo.com begon toen ook steeds meer vorm te krijgen. Met veel supporters werd er eindeloos geouwehoerd over de club. Onder de naam Grommit en later Spijker heb ik veel onzingesprekken gevoerd. Later ben ik met een aantal forumleden gestart als bestuurslid van Stichting KingZine.
In die tijd begon ik ook met werken als leerkracht op een basisschool vlakbij het stadion. Mijn klas kreeg al snel rood, wit en blauwe kleuren. Op het raam werd met raamstift een groot logo gemaakt. Regelmatig kwamen er in die tijd spelers van Willem II op bezoek en bezochten we ook trainingen om handtekeningen te scoren. Het is leuk om te zien dat veel oud leerlingen nu op de tribune te vinden zijn, wie weet heb ik ze toch een goed stukje opleiding meegegeven.

Ieder jaar probeer ik leerlingen uit mijn klas een stukje van Willem II mee te geven. Door projecten of door wat over de club te vertellen. Het is mooi om te zien dat de club steeds meer leeft in de stad. Waar vroeger alleen maar shirtjes van Ajax en PSV te vinden waren in de gymzaal, zie je nu meestal het mooie rood, wit en blauw.

Hoe lang ben je al bij Willem II?
Vanaf mijn 6e ben ik dus bij Willem II te vinden. Veel van die tijd is me niet bijgebleven. Een voorval met Rooie Stien, voor bij de loketten aan de Ringbaan Zuid, heeft wel indruk gemaakt. Zij mocht niet binnen en gooide daarna een ruit in met een steen. Vervolgens liep ze met grote passen in de richting van mijn broertje, die al snel dik in tranen was.

Vak A was het vak waar ik startte, later werd het vak M, vervolgens opnieuw vak A en daarna verhuisde ik naar het sfeervak vak N. Daar probeerden we de boel regelmatig op stelten te zetten. De interactie met andere supporters en het uitdagen van de stewards, heerlijk was het. Mooi voorbeeld is de kerstmannenactie. Samen met John nr 1 klom ik verkleed als kerstman bovenin het dak om daar de boel eens goed op te zwepen, goed zat en gelukkig. Het is een wonder dat daar geen ongelukken bij zijn gebeurd.

Na vak N ben ik weer verhuisd naar de KingSide, waar ik tot 3 jaar geleden heb gestaan. Door een verplichte pauze ben ik daar helaas mijn plekje kwijtgeraakt. Wie weet lukt het komend jaar om er terug te keren en anders wordt het toch maar een ander vak.

Wat is de reden dat je voor Willem II gekozen hebt/op Willem II verliefd geworden bent?
In onze familie werd voetbal en ijshockey iedere week besproken bij het koffie drinken bij mijn opa. Na afloop daarvan vertrokken we vaak richting stadion om daar dan een wedstrijd te gaan kijken. Veel familieleden waren (en zijn nog steeds) in het stadion te vinden.

Wat zijn jouw hoogte- en dieptepunten bij Willem II?
De afgelopen jaren zijn er behoorlijk wat hoogte- en dieptepunten geweest. Belangrijk hoogtepunt is natuurlijk de Champions League geweest, met een mooie trip naar Praag als beloning. Andere mooie trips waren naar FC Wil, St. Gallen, Monaco en het trainingskamp in Engeland, wat een lol hebben we daar gehad.

De belevenissen binnen stichting KingZine schaar ik ook onder de hoogtepunten. In de beginfase, toen het vooral schoppen was en we gesprekspartner probeerden te worden, was het hard werken. Stiekem in het donker spandoeken bij het trainingsveld hangen, ludieke acties, de cafés van Tilburg aflopen om ieder klein bedrag binnen te halen om wat meer financiële armslag te krijgen, de vele vergaderingen met bier en hapjes, de geweldige cd “Goole Maoke” en het opzetten van Tilburg Tifosi in Bet Kolen. Stuk voor stuk mooie momenten.

Dieptepunten waren er natuurlijk ook. De vele verloren uitwedstrijden (waarom zaten we ook alweer op zondagmorgen om 10 uur brak in de bus naar Groningen?) degradaties en natuurlijk de zorgen rondom het besturen van de club. Persoonlijk dieptepunt was toch wel het stoppen als leerkracht van Playing for Success Willem II. Het was super om mijn hobby en werk te kunnen combineren. Helaas werden er na een jaar hard werken besluiten gevormd waar ik niet achter kon staan en besloot ik met pijn in het hart te stoppen.

Wat is een leuke anekdote over jou als Willem II supporter?
In de begintijd van KingZine probeerden we het hek tussen vak B en C weg te krijgen, zodat overal Willem II supporters te zien zouden zijn. Om duidelijk te maken aan het pluche wat zo’n hek nu precies deed, zouden we een hek gaan plaatsen tussen de stoelen van een skybox. In de middag voor een avondwedstrijd ben ik met een stuk hekwerk van mijn huis naar het stadion gelopen om zo via een achteringang richting skybox te gaan. Daar hebben we het hekwerk met fietssloten vastgezet aan stoelen. Willem II was daar op zijn zachtst gezegd niet blij mee. Niet heel veel later is het hekwerk tussen B en C verwijderd, wie weet heeft deze actie er een beetje aan meegeholpen.

14 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments