Het vizier op het seizoen 2016/ 2017…

57
5436

Vandaag diende het kort geding van FC Twente in de rechtbank. De rechtbank heeft toegezegd een vonnis uit te gaan spreken, uiterlijk 10 juni 2016. Separaat loopt de beroepsprocedure bij de beroepscommissie die op 6 juni gepland staat, uitspraak 13 juni. Willem II mag in de handen klappen dat zij het vizier op het nieuwe seizoen kunnen richten. En dat is nodig, want er is werk aan de winkel!

Gebaseerd op de huidige contractduur (bron: Transfermarkt.nl) lopen 12 van de 24 (huur)contracten deze zomer af:
David Meul, Rochdi Achenteh, Frank van der Struijk, Anouar Kali, Robbie Haemhouts, Andy Kawaya (huur), Nick van der Velden, Robert Braber, Lucas Andersen (huur), Guus Hupperts (huur), Terell Ondaan en Adam Nemec.

Van deze spelers maakten alleen Meul, Kawaya en Nemec niet regelmatig hun opwachting in het 1e dit seizoen (indien beschikbaar vanwege blessures).

Met het oog op eventuele “restwaarde” van contracten kijken we ook even naar de contracten die in de zomer van 2017 af lopen, dat betreft namelijk ook nog eens 10 spelers uit de huidige selectie.
Konstantinos Lamprou, Nigel Bertrams, Dries Wuytens, Freek Heerkens, Dico Koppers, Guus Joppen, Funso Ojo, Erik Falkenburg, Bruno Andrade, Amusah Abubakar

Met dank aan Kruikemans, keeper Branderhorst komt terug van verhuur aan MVV en staat ook tot 2017 onder contract bij Willem II.

2 spelers liggen tot de zomer van 2018 vast, Jordens Peters en Bartholomew Ogbeche.

Op basis van nieuwsberichten lijkt Willem II alleen bij Anouar Kali een (eenzijdige) optie te hebben om het contract tot 2018 te verlengen, waar Kali zelf vanuit gaat en wat gebaseerd op zijn laatste wedstrijden ook zeker wenselijk zou zijn. Met Ondaan zouden op dit moment onderhandelingen plaats vinden.

Ook sijpelen de eerste namen van nieuwkomers al door in de media. Zo zou Willem II geïnteresseerd zijn geweest in Ryan Koolwijk, die koos voor een terugkeer naar Excelsior. Op dit moment is er nog geen interesse bekend voor spelers van Willem II met een doorlopend contract…

De basis, uitgaande van de doorlopende contracten zou er volgend jaar zo uit kunnen zien (vlnr):
Lamprou
Joppen, Peters, Wuijtens, Heerkens
Ojo, …, Falkenburg
Andrade, Ogbeche, Abubakar

Op de bank nemen dan plaats Bertrams en Koppers.

Het is dus niet de vraag óf er nieuwe spelers moeten komen voor Erwin van der Looi, het is de vraag wanneer zij komen én wie het zijn. En misschien nog belangrijker… Wie gaat er voor zorgen dat ze er komen? Er is geen TD, over de scouting bestaan twijfels en het is afwachten of er spelers in het netwerk van Van der Looi zitten…

Vooruitlopend kunnen wij hier alvast doen waar we goed in zijn. Speculeren. Waar vind jij dat de prioriteit moet liggen? Welke aflopende contracten moeten koste wat kost verlengd worden? Welke huurspeler moet blijven? Welke positie moet voorzien worden van vers bloed?

Drop het in de comments…

57 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments