Het contract van Sol: hoe zit het?

24
1208
Bron: BD.nl

Fran Sol heeft bij zijn komst naar Willem II een contract van 3 jaar getekend. Aan het einde van het seizoen zou hij dan ook transfervrij zijn. Echter, Willem II heeft een eenzijdige optie om het contract met 1 jaar te verlengen. Willem II zal dit ongetwijfeld doen, al was het maar om een transfersom aan het einde van het jaar veilig te stellen. Hoe zit het nu precies met die eenzijdige opties. Het Brabants Dagblad zette het op een rijte.

Klik hier

Het Brabants Dagblad heeft uitgezocht waar eenzijdige opties aan moeten voldoen. Dit zijn de voorwaarden:

1. De totale duur van de overeenkomst mag niet langer dan vijf jaar zijn. Ook mogen de optiejaren niet langer duren dan de oorspronkelijke arbeidsovereenkomst. Een contract van twee jaar mag dus geen drie optiejaren bevatten.
2. De club moet de speler tijdig aangeven dat de optie gelicht wordt. In Nederland houdt dat in dat de mededeling aan de speler voor 1 april van het laatste contractjaar moet plaatsvinden, tenzij het contractueel anders is afgesproken.
3. De arbeidsvoorwaarden – inclusief het salaris – in de optiejaren moeten zijn vastgelegd in de arbeidsovereenkomst waarin de eenzijdige optie staat vermeld.
4. Er moet sprake zijn van een substantiële salarisverhoging. Uitgangspunt is een minimale verbetering van 25% na het lichten van de optie.
5. De eenzijdige optie moet duidelijk en expliciet in de arbeidsovereenkomst zijn opgenomen.

Wanneer Willem II voor 1 april 2019 aan Fran Sol laat weten, dat zij de optie in zijn contract verlengen, kan Willem II in de zomerstop een transfersom vragen. Dit kunnen ze sowieso doen bij een vertrek in de winterstop, maar het is het hopen dat Fran in ieder geval het seizoen in Tilburg afmaakt.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Bockworst
Gast
Bockworst

Als de miljoenen binnenstromen moeten we die investeren om structureel meer geld binnen te krijgen.
Bijvoorbeeld meer business en sponsorruimtes.
Aan de andere kant vraag ik me af of er nog wel rek zit in het aantrekken van nieuwe sponsors.

Opa Henk
Lid
Opa Henk

We moeten ons niet bij voorbaat rijk rekenen. Als je overal in media leest is de zilvervloot al bij ons binnen gevaren. De buit is pas binnen als de beer geschoten is, is in dit geval ook zo’n mooi spreekwoord. Het is te hopen dat alle positieve scenario’s uitkomen, dan kunnen we als club ook doorgroeien naar een stabiele middenmoter in de eredivisie. We zullen gaan zien wat 2019 onze club gaat brengen het kan een heel belangrijk jaar worden in onze clubgeschiedenis!

Kees
Gast
Kees

Het moet niet gekker worden maar misschien mag dit spreekwoord binnenkort niet meer…. pfft

@win
Lid
@win

Het door Opa Henk geuite spreekwoord bestaat niet dus het zal wel meevallen allemaal.

Henkie013
Lid
Henkie013

We weten allemaal wat opa Henk (ik heb niets met hem van doen) bedoelt toch? Ik vind dat hij een rake opmerking maakt. Dat 2019 wel eens een belangrijk jaar KAN worden in onze clubgeschiedenis. Een verkoop van Sol kan daaraan bijdragen, maar nog meer een transfer van Frenkie. Die gaat ons wellicht nog meer opleveren dan de transfer van Sol. Als alles meezit kunnen beide transfers ons tegen de 10 miljoen opleveren, bijna net zoveel als onze begroting. Twintig keer hoofdsponsorgeld. Achteraf gezien zal de Frenkie deal financieel niet ongustig zijn gebleken voor de club, behalve dan die ziekmakende… Lees verder »

JTW
Lid
JTW

Eén speler 7 ton betalen, terwijl de rest van de selectie gemiddeld 1 ton betaald krijgt, lijkt mij niet verstandig. Sol is een schot in de roos geweest voor onze club (gebruik ik dit spreekwoord wel juist?), maar helaas niet te behouden. Sol wil zijn grote droom verwezenlijke, dus daar moeten wij hem niet in tegen houden. Daarnaast is bij onze club beter presteren dan nu haast onmogelijk, dus het kan alleen maar tegenvallen wanneer hij 7 ton betaald krijgt en er slechts 10 maakt. Sol moet hier het seizoen afmaken, hun kindje hier in perfecte omstandigheden laten bevallen, het… Lees verder »

JTW
Lid
JTW

Het zou zeer onverstandig zijn om één speler 7 ton te betalen, terwijl de rest van de selectie gemiddeld 1 ton krijgt. Daarnaast kan het alleen maar tegen gaan vallen als hij er voor 7 ton slechts 10 maakt. We moeten Sol niet tegen willen houden zijn droom te verwezenlijken. Hij moet gewoon lekker tot de zomer hier blijven. Zijn vrouw rustig laten bevallen, het seizoensrecord verscherpen, minimaal 100 wedstrijden spelen, als alles mee zit ons naar de play-offs om Europees voetbal en/of de bekerfinale helpen en tot slot voor meerdere miljoenen naar een mooi Spaanse middenmoter in de Primera… Lees verder »

Kees
Gast
Kees

Gaan we mierenneuken…..ojee wat type ik nou…. dat wordt zout leggen op elke slak……

JTW
Lid
JTW

Inderdaad. Sol gaat ons geen 5 miljoen opleveren met nog 1 jaar contract, hoe graag we dat ook willen. Het doorverkooppercentage van Frenkie is ook nog niet bekend of het 10 of 15% is en 40% moet ook nog naar rkc. Daarnaast is een Barcelona package-deal De Ligt + De Jong nog niet uitgesloten.

Robby
Gast
Robby

Hoezo moet er 40% naar RKC? Bij de verkoop van Misidjan moest er 1/3 deel dus 33,3% naar RKC waarom zou dat bij Frenkie anders zijn?

JTW
Lid
JTW

Dacht recentelijk 60/40 gelezen te hebben, maar dacht zelf eerst ook altijd 2/3e 1/3e.

JTW
Lid
JTW

Of het kan te maken hebben met het protest dat rkc indiende omdat wij De Jong voor het symbolische bedrag van €1 verkochtten in ruil voor ruilspelers en dat daardoor een schikking is overeengekomen dat het doorverkooppercentage van De Jong 60/40 gedeeld moet worden. Geloof dat het BD er meerdere artikelen aan heeft gewijd, maar goed, het BD …

Robby
Gast
Robby

die arbitragezaak is toen door RKC ingetrokken na overleg. Willem II heeft geprobeerd met 40k alles af te kopen maar RKC wilde het deel van een doorverkoopclausule behouden. Kan me niet voorstellen dat de beurzen gesloten zijn gebleven en we het percentage hebben verhoogt. Ik denk dat we 40k hebben betaald en ze het recht bleven behouden op een doorverkoop clausule. Maar inderdaad het BD en Willem II en RKC hebben de kaken op elkaar gehouden over de afspraak.

JTW
Lid
JTW

Het blijft gissen. BD zegt 10% en 60/40, Telegraaf zegt 15%. Zonde dat Ajax, dat als beursgenoteerd bedrijf zulke zaken dient te openbaren, ons deel overmaakt en wij vervolgens weer een deel naar rkc. De verdeelsleutel met rkc zullen we dus waarschijnlijk niet te weten komen, maar of het percentage 10 of 15 procent is wel.

Grenzen
Gast
Grenzen

Ik denk dat Kristinnson voor ons een goede aanwinst zal worden.

Zekur
Gast
Zekur

Als Fran er dit seizoen 25 in schiet, wat realistisch is, dan kunnen ze er zelfs aan het einde van het seizoen nog altijd 5 miljoen voor krijgen. Als er voor Frenkie ook nog 8 miljoen binnen komt, en het stadion wordt ook nog eigendom, nou dan gaan we zekur mooie jaren tegemoet!

Menneke
Gast
Menneke

Ik ken de regels niet betreffende de inkomsten uit transfers, maar als willem II echt vele miljoenen gaat ontvangen zou ik meteen het stadion kopen.

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Mag hopen dat Frenkie de Jong in de winterstop vertrekt nu er tal van clubs interesse in hem tonen. Spelers als MBappe zouden de Jong graag bij hun selectie willen hebben dus een vertrek zit er zeker aan te komen waardoor je de kans hebt flink te cashen. Hopelijk gunt Overmars het Willem II ook door geen een of ander constructie te verzinnen bij een transfer waardoor ze die 10% niet hoeven af te staan want die kans zit er ook nog eens in dat dat gebeurd. Maar als de optie van Sol zou worden gelicht kan je dus flink… Lees verder »

SargentD
Gast
SargentD

Ik zou het toch ergens ook wel leuk vinden als de Jong nog één keertje hier in Tilburg te bewonderen is. En dat ie dan een paar minuten voor tijd de eretreffer voor Ajax maakt, 3-1 ofzo. wink Als de Jong nog een lekkere tweede seizoenshelft draait in de Champions League wordt ie alleen maar meer waard ook. In de zomer zal ie dan echt wel vertrekken.

JTW
Lid
JTW

Ik denk dat Overmars het zijn eigen portemonnee meer gunt dan de onze, dus als hij een deal kan sluiten waar Ajax financieel beter van wordt, en daardoor zijn bonus, in plaats van Willem II, dan zal hij dat zeker niet nalaten. Dat is zijn werk.

Robby
Gast
Robby

Dat licht helemaal aan ons zelf. Er is een passage die je bij een doorverkoopclausule moet opnemen om je tegen een package deal of een spelersruil te beschermen. Utrecht had dat bij Vorm niet opgenomen nu hopen dat wij dit wel hebben gedaan.

JTW
Lid
JTW

Willem II kennende hebben wij dat niet.

Robby
Gast
Robby

Ik ga nog steeds uit van het goede van de mens maar mee eens dit is wel een risicootje gezien de historie.

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Bedoel je met een bonus voor Overmars hetzelfde als een zaakwaarnemer krijgt bij een verkoop van een speler? En bij elke deal waar Ajax er financieel op voor uit gaat is er volgens mij sprake van een geld overeenkomst en niet van een constructie met bijv een spelersruil. Als Ajax overweegt om een speler te ruilen met bijv 10 mil extra voor De Jong moet er over die 10 mil de 10/15% worden overgemaakt naar Willem II. En ik denk dat als Willem II er zelf 3 mil aan overhoudt het nog niet verkeerd is voor een speler die niet… Lees verder »