Heerkens de schlemiel van de avond

14
1085

Beschaamd en schuldbewust. Zo stond Freek Heerkens na afloop van Willem II – Heerenveen voor de camera. Nadat hij een penalty veroorzaakte én rood kreeg werd Willem II overlopen. “De schlemiel van de avond”, zo noemde hij zichzelf.

Eerst even over het bewuste moment. In de 39e minuut houdt Heerkens Pelle van Amersfoort licht vast. De Heerenveen-speler gaat als een stervende zwaan naar de rond. “Hij maakt er goed gebruik van. Ik heb daar niet goed gehandeld. Ik had ‘m beter kunnen laten schieten en hopen dat Timon ‘m redt”, analyseert Heerkens.

Rode kaart terecht?
Dat het een penalty is, daar is iedereen het wel over eens. Maar dat Heerkens ook rood krijgt, is dat niet een beetje overdreven? Heerkens doet er niet moeilijk over, en dat siert ‘m: hij vindt z’n rode kaart terecht. “Ik probeerde bij de scheids nog van de triple punishment-regel gebruik te maken. Maar als je iemand vasthoudt en een scoringskans ontneemt, is het een directe rode kaart.”

Schlemiel van de avond
“Ik heb de rest van de wedstrijd hier binnen gekeken, op een heel klein schermpje zonder geluid”, vertelt Heerkens. “Je bent toch de schlemiel van de avond, omdat de rode kaart en de penalty een kantelpunt is in de wedstrijd. Ik trek het boetekleed aan.”

Lichtpuntje op trieste avond
Gelukkig was er ook een lichtpuntje bij Willem II op deze trieste avond. Jordens Peters viel na rust in en speelde voor het eerst weer eens 45 minuten op eredivisie-niveau. “Ik voel me heel goed. Ik merk de laatste tijd dat ik steeds fitter word. M’n knie houdt het goed. Maar ik had me deze helft natuurlijk anders voorgesteld.”

De volgende wedstrijd, vrijdag tegen ADO Den Haag, is Heerkens logischerwijs geschorst. Is Peters dan fit genoeg om in de basis te starten? “Ja, absoluut. Ik kijk wel wat de trainer gaat doen. Ik ben klaar om te spelen en dat zal ik ‘m ook laten weten.”

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

Freek is een hele harde werker. Maar met dat harde werken is het niet veel wat hij levert. Volledig eens met Highway!

Highway Patrolman
Gast
Highway Patrolman

Freek moet eindelijk eens inzien dat hij erg te kort komt op eredivisie niveau. Ideale 13e of 14e man maar zeker geen basisspeler! Schande dat hij zelfs aanvoerder is (geweest). Heeft de “mazzel” gehad dat Peters geblesseerd is geweest en moet nu weer een stap terug nemen en weer genoegen nemen met een, voor iedereen, veilig plaatsje op de bank!!

Robby
Gast
Robby

Een schande nog wel nee dit gaat me toch echt te ver om een speler zo aan te vallen. Zeker in het geval van Freek waar we toch allemaal wel mee eens zijn dat ie jongen alles geeft elke wedstrijd weer. Nooit zeurt een echte voorbeeld prof die terecht en dik verdient bij de club van 100 hoort. Misschien niet de beste speler maar had hij zn mentaliteit zaterdag maar op het veld achter gelaten.

marietje
Gast
marietje

Freek hoort gewoon in de basis 11. Hij is zeker beter dan Meissner, dus laat Peters en Meissner maar starten tegen AFC en Emmen! Freek is geen ideale 13e man, maar gewoon basisspeler!

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Meißner Peters Lewis pallacios…kan dankerlui ook gewoon eruit

Gast
Gast
Gast

Jou opmerking is mijns inzien van een lager niveau dan de kwaliteiten van Heerkens. Hij heeft verantwoording genomen op de momenten dat dit van hem gevraagd werd en hij werkt met een inzet waar andere selectiespelers (met meer kwaliteit) een voorbeeld aan kunnen nemen. En wat zou Freek in hemelsnaam zelf moeten inzien, dat ie niet goed genoeg om zijn werk te doen?? Als alle betaald voetballers in Nederland jou advies op zouden moeten volgen kan 80% thuis blijven…. Waarom hoor ik je niet over onze familieman Avdijaj, die met zijn zgn instelling en karakter juist voor spirit moet zorgen… Lees verder »

Marc
Gast
Marc

Gelukkig niet de eerste keer dat we een penalty tegen krijgen door DOM verdedigen. Lijkt wel of die gasten niet willen leren!

Farrington
Gast
Farrington

Heerkens heeft gelijk. Beter boven de enkels afzagen dan shirtje trekken. Scheids Mulde VAR bij VVVGRO en zie wat hij doet met de tackel op Doan!!!!

Isleyy_N
Lid
Isleyy_N

Laat hem dat idd maar eens duidelijk weten Peters dat jij gewoon kan spelen. Misschien dat die oude koppige dan het licht eens ziet…

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Hoe zit het nou precies met die (afgeschafte?) triple punishment regel? Waarom is dit nu wel rood? En dan even los van de totale willekeur die gehanteerd wordt door het scheidsrechterscorps.

Sooike
Gast
Sooike

Weet het niet zeker maar volgens mij zijn ze nog bezig om deze regel te veranderen. Dacht dat hij nu nog niet was afgeschaft..

Mooie en heldere reactie van heerkens. Die met zijn rode kaart zijn eigen graf heeft gegraven. Peters geeft zijn plaats niet meer af.
Enige versterking in de achterhoede zou wel wenselijk zijn.

SargentD
Gast
SargentD

De fel bekritiseerde ‘triple punishment’ (penalty, rode kaart en schorsing bij neerhalen van doorgebroken speler in de zestien) wordt deels afgeschaft. De spelregelcommissie van de FIFA, de IFAB, publiceerde woensdag een rapport met spelregelwijzigingen en daarin staat onder meer dat een overtreding in de zestien bij een scoringskans voor de tegenpartij niet meer per definitie tot een rode kaart hoeft te leiden. De wijziging is echter minimaal. Bij een opzettelijke hansbal, duwen, vasthouden of een tackle zonder intentie om de bal te spelen, volgt nog steeds een rode kaart. Onopzettelijk hands en een mislukte tackle waarbij de intentie overduidelijk het… Lees verder »

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Helemaal duidelijk SargantD, hartelijk dank voor de toelichting!

Roemir
Gast
Roemir

Freek’s zelfreflectie is terecht. Die actie was vragen om problemen, nou en die hebben we gekregen…..