Heerenveen op zijn hoede voor scherpschutter Sol: ‘Ook volgen als je hem niet ziet’

0
635
Fenomeen Fran Sol 2 maal trefzeker in Zwolle (foto: (c) Toin Damen)

SC Heerenveen hoopt zaterdag tegen Willem II zijn tweede overwinning op rij te boeken. Trainer Jan Olde Riekerink waarschuwt zijn spelers voor de productiviteit van Fran Sol.

De spits van de Tilburgers is met twaalf doelpunten mede-topscorer van de Eredivisie. ‘Die moet je ook volgen als je hem even niet ziet’, aldus Olde Riekerink.

De trainer heeft voor het bezoek aan Brabant de nodige kopzorgen. Achter de inzetbaarheid van Sam Lammers staat een vraagteken, hij ontbrak vorige week tegen Fortuna Sittard (3-1) ook al vanwege een bovenbeenblessure. ‘Volgende week is hij zeker fit, dus we moeten afwegen of we het aandurven’, zegt Olde Riekerink. ‘Sam wil zelf wel heel graag.’ Ook het meespelen van Arber Zeneli is onzeker, de Kosovaarse linksbuiten is ziek. Morten Thorsby en Stijn Schaars zijn geblesseerd.

Doke Schmidt keert na een wekenlange afwezigheid terug bij de selectie, maar de verdediger is nog niet klaar voor een basisplaats. Dave Bulthuis kan na het uitzitten van een schorsing wel weer spelen. Vorige week maakte Kik Pierie als vervanger centraal achterin een goede indruk. Of hij zijn plek behoudt, laat Olde Riekerink in het midden. ‘Kik heeft specifieke kwaliteiten, maar je hebt soms ook duelkracht nodig’, doelt hij op Bulthuis. ‘We baseren onze keuze op wat we nodig hebben.’

Volgens Olde Riekerink heeft de overwinning op Fortuna zijn selectie goed gedaan. ‘Het geeft wat meer vertrouwen en ontspanning. Daardoor kunnen we ons meer focussen op de uitvoering en minder op het resultaat.’