Halve finale KNVB Beker levert Willem II 7 ton op

24
2950

Na de uitspraak van de rechter op donderdag is het definitief dat Willem II aanstaande woensdag 28 februari de halve finale van de KNVB Beker in de Kuip gaat spelen.

Het werd al snel duidelijk dat het Roda niet alleen om sportieve gronden ging, maar vooral ook om de financiële consequenties. En dat is niet vreemd.

Een snelle rekensom leert dat plaatsing voor de halve finale van de KNVB Beker zo’n 700.000 euro aan extra inkomsten zal opleveren.

In tegenstelling tot een aantal seizoenen geleden vraagt Feyenoord als thuisspelende club forse entreeprijzen voor deze wedstrijd. De gemiddelde prijs voor een kaartje zal rond 35 euro liggen. Verwachting is dat er 50.000 betalende toeschouwers zullen zijn.

De recette voor deze wedstrijd zal dan 1.750.000 euro bedragen. Feyenoord mag de kosten van de organisatie wedstrijd van dit bedrag halen. Als we ruim rekenen dan zal dat rond 300.000 euro liggen.

Dat betekent dat beide clubs 1.750.000 minus 300.000 euro mogen gaan verdelen. Dat betekent dat Willem II rond 700.000 euro krijgt overgemaakt. Daar zal de plaatsingsbonus en vergoeding vanuit FOX voor het live uitzenden van de wedstrijd nog bijkomen.

We gaan woensdag voor een finaleplaats maar financieel heeft de bekercampagne van dit seizoen al de hoofdprijs opgeleverd.

24 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments