Goede lijn doorzetten tegen Fortuna Sittard (zaterdag 18.30 uur)

6
558

Na de interlandbreak wordt de competitie dit weekend weer hervat. In deze laatste fase van het seizoen worden de prijzen traditioneel verdeeld. Willem II strijdt daarin nog op twee fronten: een plaats bij de eerste acht die goed is voor het spelen van play-offs voor plaatsing voor de voorronde van de UEFA Europa League en natuurlijk de bekerfinale.

Zaterdagavond is promovendus Fortuna Sittard te gast in het Koning Willem II stadion. De Limburgse gasten presteren met 29 behaalde punten uit 26 gespeelde wedstrijden naar behoren, maar zijn met de geringe onderlinge verschillen in de staart van de ranglijst, nog niet veilig. In eigen huis worden de meeste punten behaald. Op vreemde bodem presteren de Limburgers aanzienlijk minder. Op bezoek bij Feyenoord en NAC gingen de drie punten de bus mee in en tegen Emmen en Excelsior werden de punten gedeeld. De resterende negen uitwedstrijden gingen verloren. Wat trainer René Eijer zorgen zal baren, is het aantal tegentreffers dat zijn ploeg om de oren krijgt. Na rode lantaarndrager NAC, met 61 tegendoelpunten de meeste in de Eredivisie.

Resterend programma
Willem II start de 27e speelronde vanaf een negende positie op de ranglijst. Om voor de play-offs voor Europees voetbal in aanmerking te komen, zullen de Tricolores nog een plaats op de ranglijst moeten stijgen. Deze plaats wordt momenteel door FC Groningen ingenomen, met slechts één punt meer. Na het duel tegen Fortuna speelt Willem II nog tegen Heracles Almelo, Ajax, PEC Zwolle, Excelsior, PSV, ADO Den Haag en FC Emmen. Het programma van naaste concurrent FC Groningen is min of meer gelijk. Ook SC Heerenveen en VVV Venlo azen op deze felbegeerde plaats.

Spektakelstuk
De heenwedstrijd eindigde in een doelpuntrijk spektakelstuk waaraan beide ploegen slechts één punt overhielden. Het publiek was de grote winnaar. Willem II kwam met 1-0 achter, maakte gelijk en kwam daarna nog driemaal op voorsprong. Fortuna toonde veerkracht en wist de achterstand telkens ongedaan te maken, waardoor de wedstrijd in een 4-4 gelijkspel eindigde.

In hart en nieren
De selectie van Fortuna herbergt maar liefst twaalf nationaliteiten. Onder hen Lars Hutten, Tilburger in hart en nieren. De 28-jarige aanvaller begon in de jeugdopleiding van Willem II en na een overstap naar PSV keerde hij in 2010 voor een jaar terug in het eerste elftal.

Sfeervolle ambiance
Het stadion zal zaterdagavond zeer goed gevuld zijn. De gasten uit Sittard brengen een vol uitvak mee en voor de jaarlijkse clubavond hebben tot op heden zo’n 1500 personen zich opgegeven. In deze sfeervolle ambiance zijn alle ingrediënten aanwezig om er een aantrekkelijk duel van te maken, met hopelijk een prima resultaat voor onze Tricolores!

Kaartverkoop
Tot op heden (vrijdag 8.30 uur) zijn er 13.900 kaarten verkocht. Meer informatie over de kaartverkoop? Klik hier. Direct bestellen? Klik hier.

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments