Gezamenlijk statement betaald voetbal

149
6192
Fotoburo Toin Damen ©

De KNVB, Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie hebben vrijdag met een gezamenlijk statement gereageerd op de berichtgeving rond mogelijke nieuwe coronamaatregelen vanuit het demissionaire kabinet.

Op de persconferentie van vrijdagavond (19.00 uur) wordt vanuit Den Haag meer tekst en uitleg gegeven over nieuwe coronamaatregelen. De verwachting is dat het Nederlands elftal dinsdag in De Kuip zonder supporters in actie moet komen tegen Noorwegen en ook de wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie moeten in de komende drie weken waarschijnlijk zonder publiek afgewerkt worden.

‘Met grote ontsteltenis hebben wij kennis genomen van de mogelijk nieuwe coronamaatregelen. Het is meer dan frustrerend om te zien dat het kabinet kennelijk niet naar de besmettingshaarden kijkt. Die vonden namelijk niet in de stadions plaats, dat is meerdere keren aangetoond, en toch wordt er als eerste een streep gezet door het publiek bij het betaald voetbal. Hierover wordt in elk geval nu gesproken. Dit lijkt op beleidsarmoede, men weet in Den Haag niet meer wat te doen’, meldt de KNVB in een statement, dat is ondertekend door Marianne van Leeuwen (KNVB), Jan de Jong (Eredivisie CV) en Marc Boele (Keuken Kampioen Divisie)

Dat zou betekenen dat de wedstrijden tegen sc Heerenveen (uit), Go Ahead Eagles (thuis) en Ajax (uit) in een leeg stadion worden gespeeld. Lees hier het hele statement.

149 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments