Gemeente vraagt Willem II om duidelijkheid over stadionplannen

56
2554

In een, door de SP aangevraagde, informatiebijeenkomst voor de raad gisterenavond heeft de gemeente aan de raadsleden aangegeven dat ze van Willem II eerst duidelijkheid willen over de stadionplannen meldt het BD. De SP geeft aan dat het signalen van supporters ontvangen zou hebben dat de aanwezigheid van het uitvak tussen twee fanatieke supportersgroepen voor onveilige situaties zorgen. Ook kunnen bezoekers zich gemakkelijk en vrij door het stadion verplaatsen. Ook wilde de SP duidelijkheid over de fysieke staat van de tribunes. Zeker nu supporters vaak massaal springen tijdens het aanmoedigen van de Tricolores.

In een presentatie van de gemeente bleek dat de situering van het uitvak tussen de Kingside en vak E niet als ideaal gezien wordt maar dat er geen reden is om het uitvak te verplaatsen. Dit mede doordat de uitsupporters nu een afgeschermde parkeerplek hebben en via de Ringbaan de stad makkelijk kunnen verlaten. Wat ons betreft is de situering van het uitvak perfect. De aanwezigheid van twee fanatieke supportersgroepen rondom het uitvak werkt sfeerverhogend en wordt door de meeste uitsupporters alleen maar mooi gevonden.

Opvallend is dat er wel plannen zijn om het stadion in vier sectoren in te delen. Wat ons betreft is dit een zeer slecht idee. Een van de charmes van het bezoeken van een wedstrijd bij Willem II is dat je in de rust een rondje om het stadion kan of dat je even naar de Beitel kan lopen om een biertje te drinken met je vrienden. Wat ons betreft blijft dat zo!

Wel bleek dat het onderhoud achterstallig is en dat de voorzieningen niet meer van deze tijd zijn. Voordat het college daar iets aan wil of kan doen, wil het echter eerst duidelijkheid van de club. Willem II was met de gemeente in gesprek over de aankoop van het stadion maar deze gesprekken zijn door de nieuwe directeur (Martin van Geel) vorig jaar bevroren. De gemeente zou inmiddels wel signalen hebben gehad dat de club de aankoop van het stadion opnieuw overweegt. Voordat er investeringen in het stadion gedaan worden wil de gemeente dus duidelijkheid krijgen van Willem II.

Overigens relativeerde burgemeester Weterings de door de SP geuite zorgen over de veiligheid rondom het stadion. Volgens hem speelt Willem II in een veilig stadion. Hij geeft wel toe dat de voorzieningen niet meer optimaal zijn maar onderstreept dat thuis- en uitsupporters met een veilig gevoel naar het stadion kunnen komen, “in de regel gaat het gewoon goed”. Dat laatste kunnen wij alleen maar benadrukken.

Wat vind jij van de veiligheid rondom het Willem II stadion?

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Cards
Lid
Cards

de sp wil gewoon weten of ze qua kosten van het stadion af moeten en hoe verantwoordelijk ze gehouden kunnen worden om onderhoud te plegen voor het eventueel verkocht wordt. centenkwestie, onder de vlag van veiligheid.

Goolse hoek
Gast
Goolse hoek

De gemeente moet voor een symbolisch bedrag 18.96 het stadion overdragen aan willem II.
Dan hebben wij de middelen om het stadion aan te passen.
Zoniet dan ligt de bal in bij de gemeente, voor onderhoud en veiligheid.
Waar ik me meer druk om maak is als een wedstrijd is afgelopen, de veiligheid aan de achterzijde van het stadion. Als daar in die wijk hulp diensten moeten komen met al die auto’s en fietsers in het leed al geleden. ik daar niet graag hart infarct (uber hout) niet willen krijgen.

Dirruk
Lid
Dirruk

@Goolse Hoek,

Bij een uber hout denk ik niet gelijk aan de hulpdiensten hoor.

Goolse hoek
Gast
Goolse hoek

Dirk je snapt toch heel goed wat ik bedoel. Het is puur een centen kwestie.

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Ich hout, du houtst und wir houten

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ook wilde de SP duidelijkheid over de fysieke staat van de tribunes. Zeker nu supporters vaak massaal springen tijdens het aanmoedigen van de Tricolores.
——————————————-,,,,,,,,

Iedereen Inhaken tegen Groningen en nog harder springen.

🎵Niet de beste maar wel de gekste en we zijn voor niemand bang 🎵🤣😉

Tilburg_1896
Lid
Tilburg_1896

Zorg eerst maar eens dat je met je kaartje voor een bepaald vak ook écht alleen dat vak op kunt! Dat doorgeven van seizoenskaarten zorgt steeds meer voor gevaarlijke en overvolle situaties op de KS.

Tilburg_1896
Lid
Tilburg_1896

Grappig trouwens, mensen die reacties hierover minnen. Zouden ze dat ook doen als er binnenkort een groep mensen naar beneden dondert en de hulpdiensten nergens langs kunnen door de volle trappen?

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Jij werkt zeker voor de Roverheid ? Op zun Tilburgs : Jankert !

Willem II
Gast
Willem II

Hij heeft wel gelijk Ome Joop! De gevolgen zijn niet te overzien als er iets gebeurd op de kingside. Maar degene die hier nu minnetjes geven of roepen dat ze niet moeten janken. Zijn straks de eerste die zeggen, dat ze altijd geroepen hebben dat dit niet zo kon door blijven gaan

UNITED
Gast
UNITED

Ga toch weg man aansteller

Westpoint
Gast
Westpoint

Goede argumenten man.

TTB
Lid
TTB

@Ome Joop

Dus als tijdens de wedstrijd een vriend van je neergaat met een hartstilstand en de professionele hulpverlening kan er niet op tijd bij zijn door overvolle tribunes dan is dat maar gewoon jammer?

Mogen wij hier dan ook verkondigen dat je loopt te janken als jij dan een reactie geeft hoe het voorkomen had kunnen worden?

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Als dit als zo….als als als….

TTB
Lid
TTB

@Ome Joop

Moeilijk hé, als een vent een volwassen discussie voeren? Geef nou eens gewoon antwoord op die twee vragen?

Natuurlijk is het een “als” situatie. De kans dat zoiets voorkomt is natuurlijk ontzettend klein. Maar mocht het ooit voorkomen en het gaat mis, dán komen er hier pas ontzettend veel man “janken”. Mij is altijd geleerd dat voorkomen beter is dan genezen.

In die context is het toch niet gek dat men nadenkt over de fysieke toestand van ons stadion en de overvolle tribune(s) elke twee weken?

Korvel013
Lid
Korvel013

“Zorgt voor steeds meer gevaarlijke situaties”.. ik kan er geen enkele bedenken. Het enige waar dit nu voor zorgt is een stadion dat wekelijk is uitverkocht met een sfeer zoals hij zelden eerder is geweest in Tilburg.

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Als iedereen gewoon daar plaatsneemt waar hij een kaartje voor heeft is het stadion net zo goed uitverkocht toch?

Dundieje
Gast
Dundieje

Toch wel wat merkwaardige vraagstellingen. Gezien het stadion gehuurd wordt is de verhuurder verantwoordelijk voor het feit dat de bouw voldoende en gedegen (lees ook onderhoud) zou zijn. Of is dat in dit geval anders afgesproken?

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Bij verhuur en dergelijke kunnen inderdaad afspraken gemaakt over welk deel van het onderhoud voor de verhuurder en welke voor de huurder zijn. Dat wordt dan meestal vastgelegd in een zogenaamde demarcatielijst.

JTW
Lid
JTW

– Gracht dempen
– Paar rijen stoelen extra onderaan
– KingSide staantribune
– Stadion opdelen in 4 sectoren met daar verplaatsing van D’n Beitel naar ABC of het creëeren van een nieuw supporterscafé achter of onder de KingSide
– Uitvak moet vak D blijven

LK1896
Lid
LK1896

Goede ideeen, als aanvulling zou in de sectoren opdalen maar dan bínnen in het stadion (dus in de ring), zodat alle horeca daarbuiten vrij te bezoeken is voor alle supporters. Verder volledig met je eens! De Kingside een staantribune maken is de eerste (vrij eenvoudige) stap om 500-1000 extra plekken te maken (tevens meer ruimte voor de supporters als de stoeltjes weg zijn en ruimte om je bier op een plateau te zetten).

Ome Joop
Lid
Ome Joop

Iedere sector dan zun eigen cafe

Breinbreker
Lid
Breinbreker

Kut gemeente. Gewoon 10 miljoen vragen. Ga eens kijken hoe het stadion er op dit moment uit ziet. Als je als bestuur van een stad aan een mooie club wil meewerken zal de vraagprijs echt omlaag moeten.

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Het ligt er aan welke afspraken er verder gemaakt worden over bijvoorbeeld het verrichten van het achterstallig onderhoud. De verkoopprijs gaat echt niet alleen over de grond en het gebouw alleen.

Briegel
Lid
Briegel

De SP en voorstellen voor het grijzer en saaier maken van het leven: je verwacht het niet…

Mark Farrington
Gast
Mark Farrington

Pff topic: iemand enig idee waarom de sproeier voor de wedstrijd aan stonden?? Vele glijpartijen gezien in de 1e helft. 2e helft ook maar dat had een andere oorzaak

Joep
Gast
Joep

Ook nog steeds op zoek naar een antwoord op de vraag waarom de huidige stadion DJ’s bedankt worden voor bewezen diensten zo halverwege het seizoen.

UNITED
Gast
UNITED

lekker belangrijk.

TricoEnques
Gast
TricoEnques

Omdat dit ingevuld gaat worden door de nieuwe “audio & entertainment” partner?

peer
Gast
peer

fuck sp

Tilburg
Lid
Tilburg

Het is in mijn ogen juist goed dat de SP een aantal kritische vragen stelt over het stadion. Laten we de gebeurtenissen in Alkmaar niet vergeten.. De SP vraagt hoe het is gesteld met de fysieke gesteldheid van het stadion, iets wat ik me iedere wedstrijd afvraag. Ik zou me juist meer zorgen gaan maken als zulke onderwerpen niet worden besproken in de gemeenteraad.

Pilske
Lid
Pilske

Aan je reactie te zien eet jij thuis alleen maar tomaten….

Krilles
Lid
Krilles

En aan jouw reactie en naam te zien drinkte gij smèèreges al bier.

Frietmet
Lid

Kritische vragen zijn prima maar aparte toegangspoortjes en situatie uitvak hebben daar niets mee van doen.

Gemeente is eigenaar van stadion dus die lopen al jaren achter met onderhoud.

Poppels
Lid
Poppels

Dan zouden ze zichzelf in de spiegel moeten aankijken gezien zij de eigenaar van het pand zijn maar ik ben bang dat de SP hier niet op doelt, gezien het verleden met deze geweldig voetbal vriendelijke partij

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Enige wat ik vreemd blijf vinden is het door kunnen geven van SCC kaarten. Dit levert in de toekomst mogelijk gevaarlijke situaties op en zorgt voor derving van inkomsten.
Mede om die redenen ben ik een voorstander van poortjes die ze waarschijnlijk bij welke middelmatige KKD club ook gewoon zullen hebben.

Frietmet
Lid

Ook al staan er meer mensen op abc, die mensen kopen wel een kaartje voor een ander vak.

Fraanske
Gast
Fraanske

Wel eens met deze opmerking. Een tribune is berekent op een x aantal supporters. Als je ziet hoeveel man er nu telkens op de Kingside staan zou dat inderdaad tot gevaarlijke situaties kunnen lijden. (hoe sfeervol ik het ook vind)

Don d’n MacaRon
Gast
Don d’n MacaRon

Rap staantribune van maken of iig B/C

SargentD
Lid
SargentD

Poortjes voor de King Side betekent tegelijk ook dat daar in ieder geval een aparte sector zou moeten zijn. Anders kunnen mensen alsnog hun kaarten doorgeven. Ik weet ook niet direct een andere oplossing, maar deze lijkt me wat rigoreus.

Poppels
Lid
Poppels

en wat te denken onderaan de vakken waar mensen lekker door poortjes van de lange zijde naar ABC komen lopen? Dan zou je daar ook hoge hekken neer moeten zetten of stewards, lekker vriendelijk..

SargentD
Lid
SargentD

Klopt. Ik zat vanuit ‘mijn’ lange zijde te denken, en daar zit het uitvak er nog tussenin. Maar van de andere kant af is dat veel makkelijker ja.

Frietmet
Lid

Voor Willem II?
Stem nooit SP!

barry
Lid
barry

Ik heb wel degelijk een veilig gevoel. Ik zie natuurlijk ook dat de kingside voller staat dan dat het eigenlijk hoort, maar dat is prima wat mij betreft. Buiten het stadion zou er wel wat gedaan kunnen worden aan de bestrating. Die ligt op sommige plekken schots en scheef.

Louis Depuyt
Gast
Louis Depuyt

Na de wedstrijd tegen Utrecht moest iedereen aan de lange zijde via de uitgang van ABC naar buiten. Dit was erg dom van Willem II. Zoveel mensen door zo’n smalle gang. Er hoeft maar iets te gebeuren (ruzie, schreeuwen etc.} of er ontstaat reuring en de massa gaat in paniek de uitgang opzoeken en dringen en duwen. In Moskou, Glasgow en Heizel weten ze ondertussen wat er gebeurd als mensen massa’s gaan bewegen en hoeveel doden dit dan gaat kosten. Ook staat de tunnel van Duisburg nog vers in het geheugen. Willem II had ook de gracht moeten gebruiken als… Lees verder »

Koekeloere
Lid
Koekeloere

Ik zit op de lange zijde, en wij konden bij vak L het stadion verlaten. Dus niet iedereen moest er bij ABC eruit. De knip lag tussen Vak F en G. Verder was er geen noodsituatie dus ook niet nodig om de grachten te gebruiken.

patriekolorus
Lid
patriekolorus

@louis depuyt Wat was er gaande dan? Ben redelijk snel vertrokken, ik heb hier niks van mee gekregen. Verder kan ik me prima voorstellen dat Willem II het stadion niet koopt in de staat waarin het nu verkeert. Want bovenop de 10 miljoen die men nu vraagt zal er ook nog eens een enorme investering gedaan moeten worden om het stadion op allerlei vlakken een update te geven. Je ziet ook dat een torenhoge hypotheek bij andere clubs allerlei nare gevolgen heeft gehad op het moment dat inkomsten tegenvallen. Ook zou Willem II dan verantwoordelijk zijn voor de exploitatie van… Lees verder »

SargentD
Lid
SargentD

Ik zit op vak F en het rolluik bij F was inderdaad dicht, net als de doorgang tussen F en G. Maar wij konden er gewoon uit bij vak E en hoefden niet naar ABC door te lopen.
Of het klopt weet ik niet, maar ik hoorde dat een dakdeel of dakplaat ofzo bij F of G losgelaten had en dat daarom het rolluik bij F dicht was. Prima veilige oplossing dus inderdaad. En zoals iemand al zei, bij daadwerkelijke paniek kon iedereen nog gewoon terug het vak op.

willie wortel
Lid
willie wortel

Ja dat is waar dakdeel was los gekomen

Pilske
Lid
Pilske

De SP is de meest droevige partij die er in de gemeente Tilburg is. Eerst Veerle Slegers met der ge-ouwehoer een paar jaar terug en nu dit weer. Het erge is dat de SP fanaten nooit in ons stadion komen en geen idee hebben hoe het er aan toe gaat en waar men het over heeft…. SP WEG ER MEE!!

Rene
Gast
Rene

Nog droeviger dan die Smolders? Da’s best knap.

Mh013
Gast
Mh013

Smolders beter als die linkse ratten reneenke

Ome Joop
Lid
Ome Joop

SP WEG ER MEE ! Rooie rotzakken.