Geen Eredivisie voetbal tot 1 juni

35
2604
Foto: Toin Damen ©

Minister-president Mark Rutte heeft dinsdagavond op een persconferentie bekendgemaakt dat er in ieder geval tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland mag worden gespeeld. De KNVB kreeg eerder nog te horen van het kabinet dat profvoetbal niet onder de vergunningsplicht valt, maar Rutte stelde dinsdagavond expliciet dat dit wél zo is. “Ook als er geen publiek bij is, geldt de vergunningsplicht”, aldus de premier.

Het kabinet heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat de bestaande maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen verlengd worden tot en met dinsdag 28 april. Voor vergunningsplichtige evenementen blijft de datum van 1 juni gelden: dinsdag bleek dus dat ook het profvoetbal hieronder valt, waardoor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie tot 1 juni stilliggen.

In ieder geval tot en met 28 april wordt iedereen opgelegd om zoveel mogelijk thuis te blijven en altijd minimaal 1,5 meter afstand van anderen te houden. Dat maakten minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid dinsdag bekend op een ingelaste persconferentie. Het besluit heeft tot gevolg dat het voor de Eredivisie-clubs steeds lastiger wordt om het seizoen 2019/20 nog uit te kunnen spelen.

De KNVB neemt vanaf het moment dat clubs weer mogen trainen in elk geval een termijn van drie weken in acht, waarin de teams weer wedstrijdfit kunnen worden. Tot en met dinsdag 28 april kan er niet getraind worden, maar de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie mogen vanwege de vergunningsplicht sowieso niet voor 1 juni worden hervat. Indien de clubs vanaf 28 april weer mogen trainen, zou de competitie per 1 juni hervat kunnen worden.

De KNVB houdt nog altijd drie scenario’s open wat betreft het einde van het Eredivisie-seizoen. Idealiter worden de resterende acht tot negen speelrondes uitgespeeld voor 30 juni, de laatste officiële dag van het seizoen. Het tweede scenario houdt in dat het seizoen wordt afgemaakt tot na 30 juni, maar daar zitten de nodige haken en ogen aan, doordat veel contracten in het voetbal op 1 juli aflopen. Een derde mogelijkheid is om een punt achter het bestaande seizoen te zetten. Daarbij zal het de vraag zijn hoe de Europese tickets in Nederland verdeeld worden. Mogelijk gebeurt dat op basis van de huidige ranglijst, waarbij Ajax en AZ de (voorronde van de) Champions League ingaan.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Bomba
Lid
Bomba

Ik ben bang dat de KNVB met een veiige verdeelsleutel komt. Bijvoorbeeld een gemiddelde positionering van de afgelopen 10 seizoenen. Op deze manier spelen ze het in hun ogen safe en houden ze bepaalde clubs te vriend. Mogelijk dat er ergens nog een financiële tegemoetkoming is voor bepaalde clubs.
Het zou niet mijn voorkeur hebben; ik zie ons clubke het liefst Europees, als dat gezien de huidige omstandigheden verantwoord is.
We gaan het tzt zien, tot die tijd; zorg goed voor jezelf en de ander….

dpt
Gast
dpt

Even semi off-topic: misschien een idee om de selectie en staf een hart onder de riem te steken. Geen idee hoe, en weet niet of anderen het ook een goed idee vinden. Andersom gebeurt het al vaak. Ik persoonlijk vind het jammer dat er nu geen kans is om deze jongens nog eens uit te zwaaien en te bedanken voor het prachtige seizoen. Helaas wordt 2020 het jaar van de corona, maar voor mij is het ook jaar van een prachtig Willem II seizoen. Of en hoe dit seizoen nou mee gaat tellen maakt me eigenlijk niet eens zoveel uit.… Lees verder »

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Daar kan ik thuis ook nog van genieten, maar toch een stuk minder nu ze mogelijk geen enkele waarde hebben gehad!
Enorm zuur na zo’n, tot nu toe, topseizoen!

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Een hart onder de riem zou kunnen zijn af te zien van compensatie van niet gespeelde thuis wedstrijden!Zodat ook kantoor personeel kan aanblijven bv.

Ik hoef iig geen geld terug op mijn scc want ik heb een fantastisch seizoen gehad met memorabele zeges en een top elftal!

Come on Willem ll🔴⚪🔵🇱🇺

Ad van
Gast
Ad van

Dat is toch vanzelfsprekend!

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

@ad voor jou en mij wel😁

Goolse hoek
Gast
Goolse hoek

Het eerlijkste zou zijn als ze een half seizoen zouden pakken. heeft iedereen een keer tegen elkaar gespeeld. En dan die stand als eindstand pakken. Utrecht en feyenoord nog tegen elkaar laten spelen dan heb je de bekerwinnaar ook. Dan weet je ook welke club mogelijk europees kan voetballen. En dan kan elke club naar het nieuwe seizoen werken.

Dirruk
Lid
Dirruk

@Goolse hoek, Voor wie zou dat het eerlijkste zijn? Je wilt net als elke Willem ll supporter natuurlijk dat Willem ll volgend seizoen Europees voetbal speelt ( als er Europees alweer een competitie komt ) maar wat je zegt is natuurlijk onzin. Stel je hebt alle moeilijke wedstrijden ( derby’s, tegen topclubs enz. ) uit gespeeld en geen punten gehaald dan gaat jouw verhaal niet op. Het gaat er gewoon van komen dat dit seizoen als niet gespeeld wordt beschouwd en als er Europees gevoetbald wordt de club die afgelopen jaar meededen nu in mogen schrijven, en al is dat… Lees verder »

Huphuphup
Gast
Huphuphup

Haha Dirruk, dit slaat natuurlijk nergens op wat je nu zegt: halve competitie is niet eerlijk, want dan heb je misschien alle topwedstrijden uit gespeeld, maar nu stoppen is veel eerlijker ondanks dat je dan tweede seizoenshelft misschien de topwedstrijden niet eens hebt hoeven spelen….

Dirruk
Lid
Dirruk

@Huphuphup,

Wat wil je nou zeggen dan?

Dirruk
Lid
Dirruk

Wat een ellende is dat toch hier op Tilbo met die downieduimpjes. Vraag gewoon aan iemand die reageert op mijn reactie wat ie bedoelt en binnen een uur 2 downieduimpjes.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

@dirruk hier heb je een punt!met die downie duimpjes!

Dirruk
Lid
Dirruk

@ETAHRWB,

Inmiddels al 6 stuks. Wat een stelletje idioten bij elkaar zeg. Het is eigenlijk gewoon treurig. Wat zullen die downieduimpjes straks allemaal balen als hun theorieën om Willem ll Europa in te laten gaan de prullenbak in kunnen en dit seizoen gewoon als niet gespeeld wordt beschouwd. Het is dat ik teveel Willem ll supporter ben maar eigenlijk gun ik ze het wel. Denk dat die downieduimpjes er ook nog steeds vanuit gaan dat de competitie nog uitgespeeld gaat worden voor eind mei.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Eens dat die competie als niet gespeeld gaat worden maar ben niet met je eens om clubs die vorig jaar Europees speelde dan ipv ons te laten gaan!wij stonden immers na 17 wedstrijden boven die clubs en nu ook nog boven Utrecht en Vitesse dus hebben wij er bij allebei de standen meeste recht op!

Mits er Europees gespeeld gaat worden😁

KruikenTrots
Lid
KruikenTrots

Dirruk, volgens mij moet je de downieduipjes zien als ondersteuning en er niet zo over zeuren. Ga gewoon door met wat je doet en bedenk alle duimpjes plus en min zijn een blijk van relevantie van je opmerking. Daarom krijg je van mij nu ook voor het eerst een downieduipje. Ga zo door!

Dirruk
Lid
Dirruk

@Kruikentrots,

Normaal gesproken zijn die downieduimpjes ook een motivatie om door te gaan, alleen is het wel om helemaal simpel van te worden dat je al downieduimpjes krijgt als je iemand die op je reactie reageert vraagt wat ie bedoelt! Voor de rest is mijn motto inderdaad hoe meer duimpjes hoe beter en omhoog of omlaag is van geen enkel belang, als de boodschap maar aankomt.

Huphuphup
Gast
Huphuphup

Ik bedoel er mee te zeggen dat het raar is dat je de argumentatie van Goolse Hoek weerlegd met tegenargumenten (niks mis mee), maar vervolgens zelf wat roept en dat dat met precies diezelfde tegenargumenten die je noemt ontkracht kan worden. Is niet echt logisch vind je niet?

Krilles
Lid
Krilles

en alle makkies dus thuis gehad.

JTW
Lid
JTW

Als je alle moeilijke wedstrijden uit hebt gehad, compenseert dat dus met alle makkelijke thuis. Alle makkelijke uit en alle moeilijke thuis, dan is het wat meer in evenwicht, maar maakt qua moeilijkheid weinig uit. Daarom zou de stand na 17 wedstrijden eerlijker zijn dan de huidige stand, al mogen we bij beide opties niet klagen als Willem II zijnde. De deelnemers van vorig jaar nogmaals Europa in sturen, dat zou onterecht dubbel voordeel zijn voor die clubs en worden clubs die vorig seizoen minder hebben gespeeld dubbel benadeeld. Zeer oneerlijk als je het mij vraagt. Hoe dan ook, als… Lees verder »

Goolse hoek
Gast
Goolse hoek

Dirk je snapt het niet. Een half seizoen is de eindstand. Dat is het eerlijkste, iedereen heeft elkaar 1 keer gehad. sommige ploegen uit of thuis. degene die in de eerste helft van de competitie goed gevoetbald hebben die hebben punten gepakt. En staan goed in de ranglijst. voeg daar de beker kampioen toe en je weet wie er mogelijk europees voetbal speelt.

Dirruk
Lid
Dirruk

@Goolse Hoek.

Gaat allemaal niet gebeuren. Dit seizoen gaat als niet gespeeld beschouwd worden en volgend jaar beginnen we gewoon opnieuw.

Robby
Lid
Robby

We blijven in de wereld nog wel even in de corona crisis. Dit is echt niet zomaar opgelost. Ook augustus is al twijfelachtig of we dan met zn alle bij elkaar kunnen komen. Hier in Brabant zal het normale leven wel weer opgestart zijn maar als je nu hoort dat de andere provincies nog lang niet op hun piek zitten denk ik dat we tot diep in de herfst voorzichtig moeten zijn met grote groepen. Bovendien denken we echt dat andere Europese landen al wel kunnen gaan voetballen in september? Waarom dan niet alle competities ‘on hold’ zetten tot de… Lees verder »

Rene
Gast
Rene

Volgens mij heb je dit scenario al een paar keer geschetst, Robby. En ik moet eerlijk zeggen dat het niet eens zo’n heel idioot scenario is. Het zou zomaar kunnen dat Corona volgend kalenderjaar gewoon weer terugkomt en dat we dan twee jaar op rij een halve competitie hebben. Dan kunnen we in dat tweede halve jaar net zo goed dit seizoen afmaken. Er is iets voor te zeggen. Ik denk alleen dat a) de grote competities dit niet willen omdat het ze veel te veel geld kost en b) je kunt niet in de toekomst kijken. Voor hetzelfde geld… Lees verder »

Tilly-Centraal
Gast
Tilly-Centraal

Er zijn horeca-eigenaren die hun huurders geen huur vragen. Wellicht dat de gemeente de huur ook bij Willem II niet/minder in rekening wil brengen.

Bij Vitesse is de kans daarop klein, ze betalen trouwen €1,8mln huur per jaar daar, en dat voor 2x de capaciteit die ze nodig hebben! https://www.nu.nl/voetbal/6041746/eigenaar-gelredome-rekent-ondanks-brandbrief-gewoon-op-huursom-vitesse.html

Bockbier
Gast
Bockbier

Wat boeit mij Vitesse??

Rene
Gast
Rene

Op zich boeit Vitesse niks (al moeten er natuurlijk wel genoeg clubs overblijven, want met Willem II alleen valt er weinig te voetballen). Maar de precedentwerking kan wel belangrijk zijn, ook voor ons.

Tilly-Centraal
Gast
Tilly-Centraal

Wat boeit mij jou vraag?

Cards
Lid
Cards

Precies zoals verwacht natuurlijk. De belangrijkste bijzaak in het leven is een bijzaak en geen hoofdzaak.

De eerste knvb’er die begint te roeptoeteren over uitspelen mag een beschermend pak aantrekken en meeshiften in het ETZ tot het voorbij is.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Hopen dat de KNVB nou rap een besluit neemt en zegt dat de competetie afgelopen is.

Kunnen clubs dr energie en tijd op volgend seizoen richten in hoeverre dat mogelijk is in deze situatie

wil
Lid
wil

Amateurvoetbal is al afgelopen. GEEN kampioen, Geen promotie en geen degradatie heeft de KNVB vanavond beslist.

wil
Lid
wil

Gewoon stoppen. Wie er Europa in gaat zal me een worst wezen. Als we maar snel van dit verschrikkelijke virus verlost worden.

Corné-Willem II
Gast
Corné-Willem II

Kan nog net voordat de contracten aflopen. 3 weken trainen en dan de laatste week van Juni elke dag een wedstrijd.

Nee serieus jammer dat het zo afloopt maar het kan natuurlijk niet anders.
Hopelijk worden de goede beslissingen genomen en spelen we in ieder geval nog Europees volgen seizoen.

Willem II
Gast
Willem II

Als er al europees gevoetbald gaat worden komend seizoen. Moeten blij zijn als er in augustus weer gewoon wordt afgetrapt in de eredivisie en wij daar bij mogen zijn met zijn allen.

Sooike
Gast
Sooike

Europees zal er wel gevoetbald worden. Of dat met publiek is is weer een ander verhaal

Willem II
Gast
Willem II

Dan zal de situatie in Europa toch echt moeten gaan verbeteren de komende tijd