Geen politie inzet tijdens Willem II – Excelsior

4
1854

Geen politie-inzet bij wedstrijd Willem II – Excelsior

Tijdens de eerste wedstrijd van Willem II dit seizoen tegen Vitesse was er door de cao acties van de politie geen politie inzet tijdens deze wedstrijd. Door goede afspraken te maken met de club Willem II en de supporters is deze wedstrijd zonder problemen verlopen. Burgemeester Noordanus wil dit voorbeeld graag aangrijpen om meer wedstrijden dit seizoen te spelen met minder en zelfs zonder politie. Gisterenavond is burgemeester Noordanus in gesprek gegaan met verschillende supportersgroepen van Willem II. Daarbij heeft hij het vertrouwen uitgesproken dat de manier waarop de wedstrijd tegen Vitesse is verlopen navolging kan krijgen. Aanstaande zaterdag (de wedstrijd Willem II – Excelsior)  is de eerste wedstrijd waarbij er opnieuw geen politie-inzet is.

Burgemeester Noordanus: “het is gebruikelijk dat er politie is tijdens voetbalwedstrijden. Het is echter wel zo dat we de komende tijd willen experimenteren met het terugdringen van de inzet. Ik heb dat ook met de supporters afgesproken. De eerste wedstrijd van dit seizoen heeft laten zien dat het mogelijk is. Aan het eind van het seizoen ga ik opnieuw in gesprek met alle partijen om te kijken wat de ervaringen zijn”.

Voor de thuiswedstrijd tegen Excelsior geldt een vrije kaartverkoop. Kaarten zijn te koop bij de receptie en op de wedstrijddag aan de kassa’s.

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments