‘Geen eerlijke kans gekregen’

11
1508

Vorig seizoen quasi onmisbaar en nu zomaar aan de kant geschoven… Jonas Heymans had meer van dit seizoen verwacht in de Eredivisie. Zeker gezien zijn verdiensten voor Willem II. Maar tijdens de winter gaat hij op zoek naar een oplossing.

In het kampioenenjaar van Willem II in tweede klasse vorig seizoen scoorde Heymans vijf goals en deelde vier assists uit in twaalf wedstrijden. Daarmee mocht zijn aandeel in de promotie zeker niet onderschat worden. Willem II bewoog zelfs hemel en aarde om hem in Tilburg te houden. Vijf maanden later ziet de wereld er heel anders uit.

“Ik heb aangegeven dat er tijdens de winter een oplossing moet komen”, aldus Heymans aan Voetbalkrant.com. “Ik ga geen half seizoen meer op de bank zitten. Ik ben 21 en moet nu spelen. Ik denk dat ik moet vertrekken, want ik voel dat ik nog weinig kansen ga krijgen.”

De situatie kon amper voorspeld worden, want Heymans begon het seizoen als titularis. “Ja, en ik kreeg overal lof voor mijn prestaties. Maar na één speeldag schorsing stond ineens Mitchell in de basis en die is er niet meer uitgegaan. Ik heb niet het gevoel dat ik daarna nog een eerlijke kans kreeg. En dat steekt, want ik dacht toch dat ik belangrijk was voor het team”, zucht de jonge linksachter. “Ik had meer krediet verwacht.”

In de maand januari wil hij zo vlug mogelijk een nieuw team vinden of meer duidelijkheid over meer speelgelegenheid. “Ik denk wel dat er straks interesse zal zijn. Ik hoop het ook, want op 4 april is ons eerste kindje uitgerekend. Tegen dan wil ik verhuisd zijn, want ik wil niet ongelukkig rondlopen tijdens de mooiste gebeurtenis uit mijn leven.”

En waar hij zijn centen gaat verdienen, maakt niet uit. “Of het nu België, Nederland of ergens anders is… Ik zal alle opties bekijken en er het beste uithalen. Ik hoop dat Willem II eerlijk met mij is en niet gaat tegenwerken als er andere opties komen. Bij AZ (de club die hem uitleent) weten ze wat ik wil en willen ze meehelpen aan een oplossing”, besloot Heymans.

Bron: www.voetbalkrant.com

11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments