‘Gaan 10% anders invullen’

2
1678

Na de verloren wedstrijd tegen FC Groningen (2-1) werd er op de televisie voor het eerst openlijk getwijfeld aan de speelstijl van Willem II. “Ja! We gaan het helemaal anders doen”, riep trainer Streppel toen cynisch in de microfoon van FOX Sports. “Vrouwen en kinderen eerst, lange ballen en met 25 spitsen.”

Een paar dagen later glimlacht Streppel nog eens als hij geconfronteerd wordt met die opmerking. Ook al lult heel de wereld anders, in Tilburg is maar één filosofie heilig verklaard. En dat gaat niet veranderen.

“De rode draad blijft altijd bestaan, ook als het tegenzit. Dus ook als we in de gevarenzone blijven. Wij willen aanvallend voetbal spelen, met die gedachte hebben we ook spelers gehaald. Voetbal is ook vermaak voor het publiek, maar we zijn niet naïef.”

“We gaan tien procent anders invullen”, aldus de Helmonder. “Het gaat goed tot dertig meter van de goal, al moet het tempo nog omhoog om meer kansen te creëren. Maar voorin moeten we het iets anders gaan doen, zonder afbreuk te doen aan de identiteit.” Maar wat dan? Streppel refereert aan de momenten dat hij vanuit de dug-out ziet hoe zijn buitenspelers doorbreken op de flanken en vervolgens richting de goal dribbelen. Weg moment. “Soms denken we dat de lijndribbel moet in Nederland. Maar dat hoeft helemaal niet. Met onze spitsen mag je die bal er eerder in gooien.”

Bron: Omroep Brabant

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments