Frustratie

30
4989

Het is augustus en volop komkommertijd. Heel Tilburg is op vakantie en het zou fijn zijn als het voetbalseizoen weer gaat beginnen. Niks is mooier dan met mede-supporters onze trots naar de overwinning schreeuwen. Joris Mathijsen heeft voor een nieuw Willem II gezorgd en dat ziet er aanvallend veelbelovend uit. Verdedigend mag er wat meer balans in het elftal worden aangebracht maar daar zijn ze waarschijnlijk achter de schermen hard mee bezig.

Toch lukt het Willem II dit jaar weer om ondanks de rood-wit-blauwe koorts een hoop frustratie op te roepen. Morgenmiddag staat de jaarlijkse open dag op het programma. Daar hoeven we het eigenlijk niet meer over te hebben wat dat heeft De Kruikenzeiker al gedaan. Het was kennelijk niet mogelijk om tijdens Koningsdag in onze heilige tempel een wedstrijd te spelen voor het naar leuk voetbal hunkerende publiek. WEURO2017 werd gespeeld in het stadion en kennelijk moet de toplaag van de grasmat worden verwijderd. Kan gebeuren, al wist de club, net als de supporters, al twee jaar geleden dat het toernooi onder andere in ons stadion neerstreek. Frustratie alom. Maar goed: Willem II ging er alles aan doen om in het weekend van Koningsdag alsnog een wedstrijd te regelen zodat Willem II supporters HUN club nog een keertje aan het werk konden zien voor het begin van de competitie.

Dat eerste is gelukt, dat tweede niet. Willem II trapt namelijk vanmiddag af tegen AZ in Alkmaar. Achter gesloten deuren. Prima dat Willem II een extra wedstrijd speelt in de voorbereiding zodat het team nog meer aan elkaar kan wennen. Maar roep dan niet van tevoren dat ‘je er alles aan gaat doen om nog een wedstrijd in Tilburg te spelen.’

Ook de seizoenskaartverkoop loopt dit jaar achter terwijl Willem II dit jaar twee weken extra de tijd heeft om seizoenskaarten te verkopen. We speelden afgelopen jaar niet voor degradatie en wisten al snel dat we konden genieten van Eredivisievoetbal komend seizoen. Het is dan erg frustrerend als je in het Brabants Dagblad dit citaat ziet staan van onze algemeen directeur Berry van Gool: ”natuurlijk willen we zoveel mogelijk seizoenskaarthouders. Maar als er minder zouden worden verkocht, verkopen we meer losse kaarten voor de topduels.” Hoewel wij niet controleren of dit een letterlijk citaat is, spreekt dit erg weinig ambitie uit. Het is op zich ook niet heel gek dat de seizoenskaartverkoop achterloopt. De campagne is matig, niet zichtbaar en weinig inspirerend. Je zou als Willem II zijnde een beleving en sfeer moeten creëren waar mensen bij willen horen. Dat gebeurt op dit moment niet echt. Eerder dit jaar werd door Stichting KingZine in overleg met het stichtingsbestuur al een alarmerende brief geschreven met een aantal redenen waarom het voor Willem II handig zou zijn te investeren in extra en capabele marketingmensen met affiniteit voor de club. Dit werd weggewuifd. Eigenlijk erkent algemeen directeur Berry van Gool het probleem met het citaat in het Brabants Dagblad. Willem II laat teveel aan het toeval over en werkt weinig doelgericht en planmatig om doelstellingen te halen. Ook dit jaar werd weer uitgesproken dat de doelstelling moet zijn om 10.000 seizoenskaarten te verkopen. Vorig jaar werd dit aantal in de winterstop gehaald, dit jaar moet dat op 1 september gebeuren. Zeker met het oog op stadionuitbreiding en de doelstelling een stabiele middenmoter te worden is het noodzakelijk om ook in vaste wedstrijdbezoekers te groeien. Nog een extra tip aan de marketingafdeling van Willem II: communiceer ook eventjes dat je tijdens Koningsdag ook je SeizoenClubCard kan aanschaffen.

Dan hebben we de shirtgate nog niet eens gehad. Willem II communiceert zojuist met een redelijk uitgelaten ondertoon dat de wedstrijdshirts per 9 september (!!!) te koop zijn in de fanshop. 9 september, tijdens de tweede thuiswedstrijd van Willem II. Je gelooft het bijna niet, maar de competitie is dan al drie wedstrijden onder weg. Supporters krijgen dus de kans om met een wedstrijdshirt van dit jaar op de tribune te zitten na de vierde (!!!) wedstrijd van het seizoen?

Ondanks bovenstaande frustraties staan wij er op zondag 13 augustus weer, massaal, met trots, voor onze club Willem II. Ook dit jaar zullen wij niet verzaken en gaan we er in eigen huis, maar ook in alle uithoeken van het land, alles aan doen om onze club te ondersteunen. Maar Willem II, wat hopen wij, de supporters, dat jullie onze trots ook weten door te vertalen. Willem II is zo’n mooie club, met zoveel potentie, met zoveel betrokken mensen: maak er gebruik van! Het negatieve sentiment onder supporters kunnen we allesbehalve gebruiken. Juist zij/wij zijn de ambassadeurs van de club!

Stichting KingZine.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ koen

Idd. Blijft lastig voor men aan de Goirleseweg communiceeren met de achterban. Tenzij eigen supporters iets fout doen bv fakkels worden afgestoken dan weet men niet hoe snel moet reageren terecht want we moeten onze club niet onodig boetes krijgt vóórdat we die discussie weer krijgen..  men communiceert alleen maar of bijna alleen maar als de eigen.suppprters iets fout doen

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Zoals bij zoveel organisaties schort het met name aan de communicatie richting de klant. Er leven nu veel vragen bij de supporters die je voor had kunnen zijn door wat meer uitleg te geven over een aantal zaken. Waarom is er geen oefenwedstrijd meer gekomen die toegankelijk was voor de supporters? Leg het uit. De late beschikbaarheid van shirts? Hoe komt dat? Leg het uit. De invulling van de open dag. Idem dito. En als je daar zelf fouten in hebt gemaakt, steek dan de hand in eigen boezem. Trek er lessen uit en excuseer je. Dan zal de achterban… Lees verder »

Nielske
Lid
Nielske

Ik deel de kritiek op het beleid wat men voert. Het is nog allemaal net niet, de club laat zich te weinig horen, op zowel sociale media als daarbuiten. Laat heel Tilburg zien dat Willem II hoort bij deze stad, laat de trots ook uitdragen. Ze hebben verdomme heel eindhoven volhangen met PSV, dat kunnen wij toch ook of niet soms? De doelstelling is heel duidelijk van dhr van Gool. Met de verbouwing van het stadion is een goede stap gezet, maar ik mis de rest van de strategie om deze doelstelling te halen. Kaartjes weggeven tegen excelsior? Dit is… Lees verder »

Poppels
Lid
Poppels

Waarom geld steken in het vergroten van het stadion als klaarblijkelijk het alleen gaat over sponsoren en niet de gewone man het stadion in krijgen. Wat heeft het voor nut om 1500 plaatsen bij te maken als we niet eens 10000 kaarten voor aanvang kunnen verkopen? Om dan nog meer pisvee-ers, ajacieden en feyenoorders te trekken in deze wedstrijden? 14 wedstrijden zit procentueel het stadion nog leger dan dat het nu vaak al doet tegen Heracles, Nec en Excelsior. Niet voor niets dat iedereen een kaartje extra kan krijgen om het stadion vol te krijgen. Vanmiddag hebben de mijne ook… Lees verder »

Menneke
Gast
Menneke

De beste reclame voor een (voetbal)club/organisatie buiten het veld/domein zijn de aanhangers. Hoe meer zij POSITIEF te zien zijn, hoe meer het oplevert. Daar kunnen de langstlopende en duurste reclamecampagnes niet tegen op. (Wat dat betreft zijn de Willem II supporters op de goede weg, gezien onder andere het rood-wit-blauw straatfeest en Willem II Bierstrasse. [Dingen waarbij niet-voetbalfans in contact komen met voetbalfans en dus met het clubvirus besmet kunnen raken.]) Dat is dus iets wat de club/organisatie niet in de hand heeft… En de club/organisatie geen cent kost. Een win/win situatie.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ franskesol

We staan er allemaal volgendeweek weer.. clubliefde zal altijd blijven bestaan.

Alleen als Willem ll rare fratsen uithaalt mag dat benoemt worden. Het onmogelijke wordt niet verwacht. Maar (redelijk) simpele dingen die schijnbaar keer op keer niet kunnen aan de Goirleseweg of dat ze niet doen.

frannekesol
Lid
frannekesol

Stop is met al die negativiteit, het seizoen moet nog beginnen. Volgende week moeten ze er staan, EN WIJ OOK!! 90 minuten vol achter het team staan! En dan ben ik ervan overtuigt dat het goed komt!

Bjorn
Gast
Bjorn

Alleen met een goede sfeer pakte gin punten , we hebben al 2 kutjaren achter de rug , jij wilt toch ook eens leuk voetbal zien en punten pakken, allemaal leuk die positieve gedachten maar daar komen er niet mee

balliefleur
Lid
balliefleur

Vorig jaar super voorbereiding met als hoogtepunt de 8-1 tegen de Graafschap En wat gebeurt er de 1e wedstrijd ? Juist 1-4 verlies tegen Vitesse Dus voorbereiding zegt niet zoveel

Cards
Lid
Cards

Marketing slaagt er niet in om Willem II in Tilburg en omgeving te verkopen of om maar een klein deel (nog geen 5% van de stad is SCC-houder bijv.) van de potentie te realiseren. Deadlines worden om wat voor reden dan ook gemist (geen shirts), exposure blijft ernstig gebrekkig (miljoen man op de kermis zagen alleen supporters en een enkele obligate poster) en op je open dag kan je je meest basale kernactiviteit ( 11 tegen 11 voetballen ) niet uitvoeren, wat je al jaren vantevoren weet maar niets aan doet. Al jaren is’t gezeik maar ’t blijft bij pappen… Lees verder »

Harrie
Gast
Harrie

WoW, zijn er zoveel SV’n uitgedeeld🤦🏻‍♂️

JoeKeenan
Lid
JoeKeenan

Voor een groot deel wel mee eens, maar alle klaagzang voelt ook wel een beetje als het innemen van een slachtofferrol. De club tegen de supporters. Wat schiet al het zeiken en verwijten op als je ook actief er iets aan kan veranderen. Ik geloof namelijk niet dat de intentie van de club slecht is, eerder dat het om onkunde en onhandigheid gaat. Want absoluut kunnen dingen beter. En veel mensen denken het ook beter te weten, zo blijkt. Maar wat kunnen wij als supporters extra doen om zaken daadwerkelijk te verbeteren? En de club hiervan op een constructieve wijze… Lees verder »

Dirruk
Lid
Dirruk

Nou Joekeenan,ga je gang. Probeer als supporter eens iets positiefs te bereiken bij onze club. De ontelbare gemotiveerde fanatieke supporters die je de afgelopen jaren zijn voorgegaan hebben vast wel tips voor je. Ik zal je vast een voorzet geven van wat je te wachten staat.Iets van trekken aan een dood paard!!!

Maximaal
Gast
Maximaal

Nou Joe. Het comment van hierboven door Dirruk lezende en de berichtgeving de afgelopen dagen op Internet en Social Media zijn juist de door jou genoemde klankbordgroepen degene die aan dat dode paard trekken. Waarom? Omdat ze tijd en energie in de club willen steken en samen met diezelfde club Willem II naar een hoger plan willen trekken. Je weet wel, om die stabiele middenmoter te worden met een begroting van rond de € 15 miljoen.

JoeKeenan
Lid
JoeKeenan

Dan moeten we onszelf afvragen ism met de controlerende machten binnen de club of deze organen/klankbordgroepen naar behoren functioneren in de huidige vorm, als dat het doel en de boodschap is van deze actie, prima.

Die boodschap haal ik alleen niet uit dit stuk, en ook in die boze en verwijtende reacties op internet lees ik nergens terug dat dit de kern van het probleem vormt.

Justsaying
Gast
Justsaying

Bovenstaand artikel heeft niets te maken met ‘een slachtofferrol’ of ‘de club tegen de supporters’. Aanmerkingen, discussies en kritiek, op een normale manier gebracht zoals hier het geval is, moeten gewoon mogelijk zijn. Dit geldt helemaal als de club structureel steken laat vallen op dit gebied, ongeacht of de rede onkunde is of niet. Sterker nog, de oorzaak is niet belangrijk in deze, het gaat om de oplossing en het resultaat. Van een b.v.o. mag je in 2017 veel meer verwachten op het gebied van pr en marketing als dat nu het geval is, vooral na eerdere uitgesproken ambities. Onkunde?… Lees verder »

Maximaal
Gast
Maximaal

Sorry Joe, maar als supporters de professionels op kantoor moeten gaan zeggen, ga eens wat doen. Is dat niet een teken aan de wand hoe de club er buiten de lijnen voor staat?

JoeKeenan
Lid
JoeKeenan

Klopt. Ben het helemaal met je eens. Niets aan toe te voegen. Hoop alleen dat klaagzang niet de boventoon gaat voeren de komende jaren.

Pilske
Lid
Pilske

Ik neem aan dat dit stuk (wat de spijker op de kop slaat) Ge CC’t is naar Berry en consorten??

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Pilske

Niet nodig volgensmij men leest hier mee aangezien er diverse minnetjes worden uitgedeeld.  Ik denk als je cc een mail stuurt regelrecht in de prullenbak verdwijnt🙈

Skiwan
Gast
Skiwan

met veel dingen eens, maar die 1200 supporters die vorig jaar wel, en nu geen seizoenskaart hebben, zouden niet meer met marketing of wat dan ook overtuigd hoeven worden. Dat ligt meer aan de supporters zelf.  

tricoscore
Lid
tricoscore

Of aan het vertoonde spel dat een heel seizoen lang niet om aan te gluren was. Alleen de die-hards blijven zo over.  

Wannies
Lid
Wannies

Vorig jaar hadden we op 4 augustus ruim 9 duizend kaarten verkocht, nu op 3 augustus ruim 8800. Toen hadden we de Koningsdag echter al achter de rug en was de openingswedstrijd een week eerder dan dit jaar. Conclusie: zoals Berrie zegt is de verkoop vergelijkbaar met vorig jaar.

ftricolores1
Lid
ftricolores1

Laten we hopen dat dit bericht volgend jaar niet gekopieerd en geplakt moet worden, maar dat er eens iets mee gedaan word… Deze frustraties lijken elk jaar weer terug te komen!

Gilzenaar1992
Lid
Gilzenaar1992

Precies zoals het is. Niks meer niks minder

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Amen spijker op z’n kop.

Wat kan men nog veel leren van de supporters vrijwillig  die tijd en energie steken in de club om de club kleur te geven. Waar mensen binnen de club die er voor betaald worden nog regelmatig falen.
Willem ll mag in dr Handjes klappen met die supporters. En koesteren

 

Tik
Beheerder

Amen.

bjorn
Gast
bjorn

de zichtbaarheid in de stad en bij grootschalige evenementen js erg slecht. je moet seizoenskaart en van te voren met het vakantiegeld promoten en in 2 termijnen betalen.  sommige dingen kosten niet veel geld maar leveren veel op