Frits Louer (90) overleden

4
522

Tekst en foto via www.willem-ii.nl

Voormalig Willem II-speler Frits Louer is overleden. De oud-aanvaller van de Tricolores is maandag 29 november, enkele dagen na zijn 90ste verjaardag, gestorven. 

Frits kon na zijn loopbaan als professioneel voetballer terugkijken op een interessante voetbalcarrière. In zijn jonge jaren kwam hij uit voor Ons Vios. Daarna begon bij NOAD het grotere werk, waar hij op 16-jarige leeftijd in 1948 in het eerste elftal debuteerde. Al snel bleek Frits een uitstekende linksbuiten te zijn met een succesvolle dribbel en een prima voorzet. Zijn aantrekkelijke speelwijze bezorgde hem een uitnodiging voor drie vriendschappelijke wedstrijden van het Nederlands elftal, waaronder tegen Zweden waarin hij eenmaal scoorde. 

Spraakmakende stap
In 1961 volgde een overstap naar Willem II. Dat bleek in Tilburg een spraakmakende transfer. Frits ervoer de gevolgen van de gevoelige overstap; hij verloor veel trouwe klanten van zijn bedrijf. Op 20 augustus 1961 maakte hij zijn debuut tijdens de uitwedstrijd tegen Sparta. Tot 4 april 1965 bleef hij de vaste linksbuiten van Willem II. Na de uitwedstrijd tegen DHC nam hij afscheid van het profvoetbal. 

Manchester United
Voor Willem II speelde Frits 90 wedstrijden en scoorde daarin 28 keer. In Den Haag won hij met zijn team de finale van het KNVB-bekertoernooi met 3-0. Het eerste doelpunt kwam van zijn voet. De wedstrijd waaraan hij goede herinneringen bewaarde was de op 25 september 1963 in de Kuip gespeelde Europacupwedstrijd voor bekerwinnaars tegen Manchester United (1-1). Hij scoorde het enige doelpunt voor Willem II. 

Naar Willem II
Na zijn afscheid zat Frits regelmatig op de tribune in het Koning Willem II stadion. Hij was trouw lid van Oude Glorie en nam, met zijn medespelers die de KNVB-beker in 1963 wonnen, afgelopen augustus de replica van die trofee in ontvangst. Frits was al enige tijd ziek, maar toonde zich zo nu en dan nog in het Koning Willem II stadion. Een aantal keer bezocht hij de bijeenkomsten van Willem II Football memories. 

Frits zal lang in onze herinnering blijven als een sympathieke man die zich op en buiten het veld altijd correct gedroeg. Wij wensen familie en vrienden veel sterkte voor de komende tijd.

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments