Frenkie de jong op weg naar Barca?

47
3576

Meerdere bronnen op internet geven aan dat Frenkie de Jong een deal sluit met Barca, waarbij hij in de zomer van 2019 richting Spanje vertrekt. De bron lijkt de Spaanse krant El Mundo Deportivo te zijn.

Als Frenkie verkocht gaat worden zal de kassa ook bij ons clubje ongetwijfeld gaan rinkelen!

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
wil
Lid
wil

Wij kunnen wel gissen maar wij kennen echt de afspraken niet die Willem II met Ajax heeft gemaakt. Zo simpel ligt het.

 

 

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

zo is het, los daarvan kan RKC enkel mee profiteren van de opleidings vergoeding, eventueel percentage doorverkoop staat helemaal los van RKC, De Jong was een contractspeler van Willem II en niet van RKC, de club die De Jong uiteindelijk koopt moet WII en RKC de opleidingsvergoeding betalen en Ajax indien afgesproken aan Willem II het doorverkoop percentage.

Robby
Gast
Robby
Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896

@ Robby

De enige bron blijft nog steeds BD. Voetbalzone, voetbalprimeur en al die sites gebruiken als bron BD. En BD heb ik niet zo hoog. Het staat me wel bij dat die zaak met RKC toen is afgekocht voor € 50.000 (zoals ook in dat artikel wat je stuurde). Dus waarschijnlijk staat RKC nu volledig buitenspel.

Wilco
Gast
Wilco

Eigenlijk heeft die jeugdopleiding gezamenlijk, alleen maar geld gekost in plaats van opgeleverd. Stel dat er 1 miljoen of meer naar RKC gaat, wat heeft RKC aan heel die opleiding toen bijgedragen? Maar goed dat is wel de sommiteit van Willem II geweest om dat toen zo te regelen. Als dat zo geregeld is kom je daar nooit meer onderuit. Volgens mij is er maar 1 mogelijkheid en dat is een faillissement van RKC. Maar dan ben je er nog niet, want dan komt de curator wel langs, en die zal het boek niet sluiten wanneer er nog een dergelijk… Lees verder »

JTW
Lid
JTW

Uiteindelijk heeft rkc er straks meerdere miljoenen aan over gehouden. Minimaal. Die we eigenlijk zelf hadden moeten krijgen, want andersom hebben wij aan geen enkele rkc speler iets verdiend.

Wilco
Gast
Wilco

Juist en daar zit de pijn hem in. Maar Willem II had dat ook moeten weten! Hoe vaak breekt er een speler door die oorspronkelijk een jeugdopleiding heeft doorlopen bij een club als RKC? Ze hebben gewoon de kwaliteiten onderschat van het geen wat er bij de eigen opleiding rondloopt! Tja, overigens als Willem II Frenkie had gehouden, was hij nooit voor 20 a 40 miljoen vanuit Willem II naar Barca gegaan. Zo werkt dat niet in de voetballerij. Kijk naar Sol, die gaat ook wellicht 5 opbrengen en niet 20 ofzo. Overigens, wat ik me wel afvraag. Ze zeggen dat er… Lees verder »

wil
Lid
wil

De geruchten doen de ronde dat Manchester City een bod wil doen op de Ligt en Frenkie de Jong van 100 miljoen Euro. 60 Miljoen voor de Ligt en 40 miljoen voor Frenkie.

wil
Lid
wil

Ik denk dat Barcelona hem dit jaar koopt en hem nog 1 jaar doorverhuurt aan Ajax.

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Voor de zoveelste keer een internetberichtje over een mogelijke transfer van De Jong. En voor de zoveelste keer dezelfde discussie. Zucht!

Er zit niks anders op dan afwachten tot er daadwerkelijk een transfer wordt afgerond. Pas dan zal duidelijk worden wat er nu precies is afgesproken met Ajax (en RKC) en zal de rekening opgemaakt kunnen worden.

Dirruk
Gast
Dirruk

@koen verhoeff,

 

Je hoeft helemaal niet af te wachten tot de transfer is afgerond om erachter te komen wat de afspraken met Ajax en RKC zijn m.b.t. de eventuele transfer van Frenkie de Jong. Sterker nog, je hoort niks meer als ie eventueel verkocht wordt aan Barcelona dan wat je nu hoort.

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

Wel eens van een jaarrekening gehoord?

Robby
Gast
Robby

Ja de jaarrekening. Waar je 1 totaal bedrag ziet bij transfer inkomsten en verderop bij toelichting staat dat dit bedrag de transferopbrengsten zijn van Sol, van Dijk, de jong enz. Daar ga je echt niet zien dat Ajax de jong voor 30mln aan barcelona heeft verkocht en dat willem II 15% daarvan deelt met RKC.

Dirruk
Gast
Dirruk

@koenverhoeff,

 

Daar heb ik wel eens van gehoord ja. En die hebben we zelfs een aantal keren beoordeeld voor onze club. Toen kwamen we er op een gegeven moment zelfs achter dat we met z’n alle werden voorgelogen door de beleidsbepalers van destijds. En toen ze op een supporters informatieavond werden gecontronteerd met de feiten werdt de avond stilgelegd en was er crisisoverleg nodig om de supporters ervan te overtuigen dat het voor de club beter was, als de feiten binnenskamers werden gehouden. Weet jij toch ook nog wel of ben je dat ‘vergeten’.

Wilco
Gast
Wilco

He gasten, haha. Jullie vergeten 1 ding he! RKC heeft ook een jaarrekening! En neem van mij aan dat je daar onder het kopje transfairopbrengsten, heel goed kunt zien wat Willem II heeft afgesproken… Dan haal je gewoon de transfairinkomsten van RKC van het jaar daarvoor ervan af (zal geen groot bedrag zijn, kleingeld) en je ziet gelijk wat er is afgesproken met Frenkie. Dan kom je veel dichter in de buurt bij de waarheid dan naar de jaarrekening van Willem II te kijken. Daarop kunnen ze het inderdaad verbloemen. Maar niet op de jaarrekening van RKC…. Valt nogal op… Lees verder »

Robby
Gast
Robby

@wilco heb je die jaarrekening van hun wel eens gezien? In hun resultatenrekening staat geen post met transferopbrengsten. Alleen overige baten en door kwijtschelding van een deel van de schulden samen met de verkoop van het stadion staan daar een flinke baat waaruit je niets kan afleiden. RKC kreeg eerst niets omdat de jong voor 1 euro is verkocht dus in de jaarrekening 2015/2016 staan er ook geen opvallende baten. In 2016/2017 (toen trok RKC de arbitragezaak in na overleg met Willem II) zijn een groot deel van de schulden kwijtgescholden waardoor je niet meer kan afleiden wat waar bij… Lees verder »

Rojo Blanco Azul
Gast
Frank

Als het allemaal waar is en Sol inderdaad tegen een normale buitenlandse transferwaarde wordt verkocht, we een doorverkoop-percentage kunnen cashen van 15% op Frenkie en daarbij de opleidingsvergoeding op Van Dijk en de opbrengsten uit de KNVB beker optellen, kom ik op mijn telraam op zo’n slordige 10 tot 12 miljoen. Als dat volgend jaar niet minimaal het linker rijtje oplevert, mag de hele technische staf daarna linea recta naar het gekkenhuis

JTW
Lid
JTW

Van Dijk en bekeropbrengst is samen ongeveer 1 miljoen. Sol 5 miljoen maximaal. De Jong is slechts 9% (6% naar rkc), dus dat wordt maximaal 2 miljoen. Mijn telraam komt niet boven de 8 miljoen. Maar goed, dat is alsnog heel erg veel geld voor onze club, gezien de jaarbegroting van 11 a 12 miljoen euro.

Robby
Gast
Robby

@JTW daar gaat nog vanaf de afkoopsom van VDL zn contract. Weet niet of dat veel is overigens

UNITED
Lid
UNITED

Robby ja vd looij heeft 3,5 miljoen mee gehad voor de 3 maanden dat ie niet  meer hoefde te komen….

T1896
Lid
T1896

@JTW

Als de club slim is steken ze het geld niet in dure passanten, maar investeren ze in de jeugdopleiding en het stadion.

Deze twee facetten zijn essentieel om van onze club een stabiele middenmoter te maken.

Al deze financiële meevallers zouden toch het belang van en goede jeugdopleiding moeten benadrukken.

Als we met Koster nu ook eens eindelijk een trainer krijgen die eigen jeugd de kans geeft (waar Willem II ooit bekend om stond) in plaats van tweederangs jupiler spelers of afdankers van (sub)topclubs.

TheObserver
Lid
TheObserver

Een goede jeugdopleiding was altijd een pre. Zou ook heel graag zien dat er weer jeugd doorstroomt. Exhter in het voetbal anno nu is het bijna onmogelijk goede opvallende jeugdspelers te behouden tot hun 16-18 jaar, deze worden weggekaapt door binnen of buitenlandse (sub) topclubs. je mag best wat in je jeugd en stadion investeren ..liever zie ik dat we in een goed en Breed scouting team investeren. Spelers vroegtijdig scouten op Jupiler niveau (Belgische en Duitse 2 en 3e klasse incl). 1 a 2 jaar bij WillemII laten spelen en ze met forse doorverkoop afleveren bij de subtop in… Lees verder »

JTW
Lid
JTW

Bovenstaande meningen deel ik volledig. Van alle miljoenen die er binnen komen mag er best 1 miljoen worden gereserveerd voor het versterken van de selectie. Maar dan wel op de juiste manier. Voor Ogbeche, Croux, Coulibaly, Crowley, Urbanski en Dankerlui is een transfersom betaald. Dat kan natuurlijk niet, want geen van hen is vaste basisspeler geweest afgelopen seizoen. Sol was transfervrij en is onze belangrijkste speler. Door slim scouten en slim handelen hoef je geen grote bedragen uit te geven om toch een prima selectie samen te stellen. Ik zie dus ook liever dat het geld wordt gereserveerd voor de… Lees verder »

Frietmet
Lid
Frietmet

Lijkt me verstandig om het geld wat meer te verdelen ;).

Het stadion gaat verbouwd worden, de jeugdopleiding zou best een financiële injectie kunnen gebruiken, en een buffertje is ook altijd fijn.

 

 

UNITED
Lid
UNITED

Lijkt me een slechte zaak als hij nu al gaat. Ik denk dat hij nog niet op zijn top zit qua transferwaarde.

Zekur
Gast
Zekur

Als dat zo is dan begint Willem II langzaamaan een rijke club te worden. Houdt het dan nooit op met al die meevallers smile

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Het verbaasd mij toch echt dat hij nu elke wedstrijd bij Ajax speelt na zijn verhuurperiode bij Willem II door Ajax waar hij amper bij ons aan spelen toe kwam. Dat zegt genoeg over de staff de laatste jaren en heb ik het over de 1e selectie staff tot aan de jeugdopleiding. dat die toen geen inzicht hadden. Ik hoop echt met Vink en Riemersma en Koster dat dit gaat veranderen want er zijn zoveel talenten al weg gegaan zonder echt een heel seizoen te hebben gespeeld bij willem II en waar amper aan verdiend is. Denk aan van Dijk… Lees verder »

Maximaal
Gast
Maximaal

Weghorst heeft nooit in de jeugdopleiding gezeten.

Tri_colores_1896
Lid
Tri_colores_1896
Maximaal
Gast
Maximaal

Hij is in 2011 gekomen, speelde mee in de voorbereiding, maar heeft nooit een wedstrijd gespeeld in een team van de toenmalige RJO. Hij speelde zijn wedstrijden bij Jong Willem II en zat een paar keer op de bank bij het eerste.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

20/30 miljoen is een peulenschil voor Ajax. Reken maar op een bedrag van tussen de 40 en 60 miljoen.

willem
Gast
willem

van dijk is weggestuurd omdat hij zich misdroeg. weghorst is helemaal kwats en je hebt t over de staf van afgelopen jaren..  hij was al weg toen vd looi hier begon. .

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Afgelopen jaren inderdaad, is dat sinds van de looi er is dan? Er mag toch gezegd worden dat qua jeugd Willem II gewoon heeft liggen slapen of niet? Ik ben geen kwatsert ik noem gewoon een aantal feiten net als Weghorst. Alles wat ik zei klopt. En over van Dijk weet ik ook precies de reden van het weg sturen Willem maar daarvoor had hij dat talent toch ook al of niet? Is het niet zo dat hij daarna na groningen is gegaan en even later basisspeler was daar dan? Of is dat alleen omdat hij zich had misdragen volgens… Lees verder »

Fraanske
Gast
Fraanske

Uit zeer betrouwbare bron weet ik dat dit ons veel geld kan opleveren. Kan een goed jaar worden…

Nick
Gast
Nick

Ben benieuwd wat/of Willem II destijds voor doorverkooppercentage heeft bedwongen of dat we alleen een opleidingsvergoeding krijgen…

Kees
Gast
Kees

15 %

Nick
Gast
Nick

Dat is een mooi percentage! En daar komt dan de opleidingsvergoeding nog bovenop?

Robby
Gast
Robby

Wel jammer dat we waarschijnlijk 40% naar RKC moeten afstaan. Willem II heeft geprobeerd dit af te kopen maar volgens mij is dat niet gelukt.

https://www.bd.nl/overig/rkc-laat-claim-bij-willem-ii-schieten-over-transfervergoeding-frenkie-de-jong~ab0d4eab/

Mickets
Gast
Mickets

Zo’n domme zet geweest destijds en daar krijg je nu nog steeds de rekening van gepresenteerd, ongelofelijk!

JTW
Lid
JTW

Oftewel, wij krijgen uiteindelijk 9% van de totale transfersom en rkc 6%. Om te janken…

Erik
Gast
Erik

lijkt mij dat het doorverkooppercentage in de onderhandeling is afgesproken en daar had rkc toch niks meer mee te maken..

Fraanske
Gast
Fraanske

Dat gaat enkel om opleidingsvergoeding. Een doorverkoop percentage heeft daar niks mee te maken.

Robby
Gast
Robby

Das niet waar fraanske want dan was er nooit heisa geweest over de transfer naar ajax. Als oudspelers uit gezamenlijke jeugd worden verkocht is 40% voor RKC en 60% voor ons. Dat is niet alleen de opleidingsvergoeding maar over het gehele bedrag. Dus ook bij een doorverkoopclausule profiteert RKC mee. Ook als ajax weer een doorverkoopclausule afspreekt krijgen wij 60% van de 15% daarover en krijgt RKC het andere deel. Dit is dus niet afgekocht.

JTW
Lid
JTW

Wellicht dat Dirruk hier uitsluitsel over kan geven? Doorgaans goed geïnformeerd wat betreft dit soort zaken.

JTW
Lid
JTW

@ Robby

Een recenter artikel (december 2017):

https://www.bd.nl/willem-ii/ook-rkc-is-spekkoper-bij-toekomstige-transfer-frenkie-de-jong~a16ccaa5/

Als rkc dus ongeveer 1 miljoen krijgt bij een transfersom van 20 miljoen, dan komt dat aardig overeen met die 6%. In dat geval zullen wij dus ‘slechts’ 1,8 miljoen krijgen.

Zekur
Gast
Zekur

Haha als RKC 1,8 miljoen ontvangt spelen ze volgend jaar ook gelijk in de eredivisie..:)

Frietmet
Gast
Frietmet

Als ze maar niet met allerlei rare constructies komen waardoor het voor ons tot een minimum beperkt blijft.