Freek Heerkens, manusje-van-alles

11
861
Heerkens wordt weggezet door Post (foto: (c) Toin Damen)

Het kan een fantastisch seizoen worden voor Willem II. Op twee fronten strijdt de Tilburgse club nog mee voor Europees voetbal. In de competitie lonken de play-offs en bovendien staat Willem II in de halve finale van het bekertoernooi van de KNVB. Verslaggever Ronald Sträter sprak er over met verdediger Freek Heerkens in Frietje Met. “Het zou fantastisch zijn.”

Natuurlijk kent frietbakker Dirk van cafetaria Halte 5 dorpsgenoot Freek Heerkens. Hij ziet hem met regelmaat in de kantine van VV Heeswijk. Heerkens komt nog graag bij zijn oude club. Hij dacht wel na over een buitenlands avontuur, maar verkoos toch de zekerheid van Willem II. Hij kan daardoor nu zijn eigen huis bouwen in Heeswijk-Dinther. Want dat is zijn dorp.

‘Hordes bussen bij uitwedstrijden’
Maar verder is Heerkens ook op en top Willem II’er. Hij speelde al meer dan honderd wedstrijden voor de Tilburgse club en is – samen met Jordens Peeters, momenteel de Mister Willem II van de selectie. Zo voelt dat in ieder geval. De verdediger geniet dan ook van de supporters, die in zijn ogen steeds fanatieker worden.

“De laatste jaren, en zeker dit seizoen, is het steeds meer gaan leven”, zo vertelt Heerkens. “Zo zit ons vak bij uitwedstrijden ook altijd ramvol. Dat is niet normaal, elke wedstrijd zijn er weer hordes bussen die ons volgen. Dat is super.”

Beker of competitie?
Heerkens draait lekker bij Willem II. Hij wordt door trainer Adrie Koster nog wel eens als manusje-van-alles gebruikt, maar hij speelt nagenoeg altijd. Zijn ploeg zelf speelt wisselvallig, maar staat wel in de halve finale van de beker en tiende in de eredivisie. Europees voetbal, via beker of competitie, is mogelijk.

“Ik durf geen ja of nee te zeggen op de vraag of wij dat gaan halen”, zo zegt Freek Heerkens. “De mogelijkheid is er natuurlijk wel en we zullen er wel voor moeten gaan. De beker of de competitie, je kunt pas op het moment zelf zeggen waar we ons op moeten focussen. Het zou fantastisch zijn.”

via: Omroep Brabant

 

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ravio
Lid
Ravio

Heerkens naar rechtsback, Palacios terug op links en Dankerlui banken!

wil
Lid
wil

Ik ben benieuwd of Palacios tegen Vitesse al meespeelt.

wil
Lid
wil

Ik lees trouwens zojuist op de site van het BD dat hij rust krijgt , dus niet speelt tegen Vitesse.

Evert de Goalehouder
Gast
Evert de Goalehouder

Mocht mijnheer Heerkens behoefte hebben aan mental coaching om beter om te kunnen gaan met zijn linksbackpositie dan ben ik geheel kosteloos beschikbaar. Ik heb dit ook al aangegeven bij de receptie van Willem II waar ze in het bezit zijn van mijn visitiekaartje.
Evert

SargentD
Lid
SargentD

Ik betwijfel ten zeerste of de echte Evert hier spreekt. Als dat wel het geval is dan heeft mijn #teamEvert nu toch wel een klein deukje opgelopen. Had toch een betere inschatting van de prima mentale kwaliteiten van mijnheer Heerkens van Evert verwacht.

Evert de Goalehouder
Gast
Evert de Goalehouder

Beste SargentD, Ik heb mijnheer Heerkens zeer hoog zitten. Echter is het voor ieder mens lastig om te aarden op een plek die niet van nature goed voelt. Of dit nu bij een kantoorfunctie of bij een functie als voetballer is maakt in mijn ogen niet uit. Stress, ontevredenheid en druk is van alle professies. Het verschil is echter dat er geen 16.000 mensen over uw of mijn schouders meekijken. Dat brengt mentale druk met zich mee die voor ernstige klachten kan zorgen. Nu acht ik mijnheer Heerkens mentaal veerkrachtig en stabiel maar het kan nooit kwaad eventuele klachten voor… Lees verder »

SargentD
Lid
SargentD

Mijn vertrouwen is hersteld!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Beste Evert is het niet mogelijk dat de mensen die jou duimpjes naar beneden geven en negatief reageren in diverse nieuws berichten op je . Bij sessie kunnen volgen? Die mensen hebben denk ik last van negatieve energie in de lijf. Mocht je hier kosten voor berekenen starte we desnoods een crowdfunding voor die mensen. Want wij zijn Willem ll en als we onze mede supporters kunnen helpen dat ze weer Positieve energie krijgen hebben we het daar graag voor over

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Voor mijn is de competitie belangrijker dan de beker op dit moment(. Handhaving is belangrijker dan de finale. Verliezen de komende 2 wedstrijden is niet ondenkbaar met Vitesse uit en AZ thuis en dan kan het zomaar zijn dat we 16e staan. Vol de focus op de komende 2 wedstrijden en dan zien we wel verder

🔴⚪🔵Wij zijn Willem II 🔴⚪🔵

@win
Lid
@win

We kunnen over twee wedstrijden helemaal geen 16e staan. Rekenkundig onmogelijk. De clubs onder ons kunnen niet allemaal twee wedstrijden winnen omdat ze ook tegen elkaar spelen.

Daarnaast acht ik de kans klein dat de clubs onder ons die niet tegen een andere club onder ons spelen veel punten pakken, zij spelen dan immers tegen clubs als Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse, FC Utrecht….

(neemt niet weg dat punten tegen Vitesse en AZ heel welkom zijn natuurlijk)

Rene
Gast
Rene

Punten tegen Vitesse wel. Maar AZ … ik kan bijna niet geloven dat we ze allebei kunnen winnen. We spelen twee keer thuis dus dan is winnen zo makkelijk nog niet. En doe mij dan toch de beker maar hoor. Ik geloof er geen bal van dat we zouden kunnen degraderen. En een finale … man, een finale!