Fran Sol: ‘De mensen in Tilburg houden van me’

13
2421
Fran Sol

ILBURG – Fran Sol is al ruim een jaar de vaste man in de spits bij Willem II. Vorig seizoen liep hij één op drie. Dit jaar gaat het nog beter. De Madrileen loopt één op twee. Na zes competitieduels heeft hij er al drie gemaakt. “Er was deze zomer volop belangstelling voor mij, maar ik heb het in Tilburg erg naar mijn zin. De mensen houden van me.”

Fran, zaterdag spelen jullie in Eindhoven tegen PSV. Dat is een grote wedstrijd.
“Het is inderdaad een grote wedstrijd. Het zal lastig worden om een goed resultaat te halen in Eindhoven, maar het is niet onmogelijk. We wonnen vorig seizoen ook in de ArenA van Ajax. We moeten al onze energie in de wedstrijd steken. Maar ook slim zijn. Slimmer dan PSV. Als dat lukt, maken we een kans om te winnen.”

Jullie verloren afgelopen zaterdag van Heerenveen. Daarmee leverde ook de derde thuiswedstrijd geen enkel punt op. Hoe cru dan ook: jullie speelden best een aardige wedstrijd.
“Dat ben ik met je eens. We kregen twee geweldige doelpunten om de oren. Maar je merkt echt dat we de laatste weken progressie boeken. We moeten rustig door blijven werken met deze ploeg. Dan weet ik zeker dat de punten gaan komen.”

Waarom ben je daar zo zeker van?
“Ik ken de kwaliteiten van mijn medespelers. Ik heb echt geen twijfels over het niveau van deze ploeg. De punten gaan echt komen.”

Ben je tevreden met je eigen spel?
“Ja, ik ben wel tevreden. Ik heb drie goals gemaakt in de eerste zes wedstrijden en ook in de beker was ik trefzeker. Natuurlijk kan het allemaal nog beter, maar ik kan met deze cijfers onmogelijk ontevreden zijn.”

Op welke punten wil je jezelf verbeteren?
“Dan moet je denken aan wat technische zaken. Soms moet ik me bijvoorbeeld wat meer laten terugzakken. Of juist meer naar voren spelen. Het komt er op neer dat ik betere keuzes in het veld moet maken. Daar werk ik momenteel aan. Ik weet zeker dat ik me daarin ga verbeteren.”

Tijdens de transferperiode werd je aan diverse clubs gelinkt. Van een transfer kwam het niet en nu zit je dus gewoon bij Willem II. Ben je daar niet teleurgesteld over?
“Welnee joh, ik ben helemaal niet teleurgesteld. Ik ben erg tevreden hier. De mensen houden van me. Dat merk ik dag in, dag uit. Het is waar dat er interesse was, afgelopen zomer. Er hebben meerdere clubs aangeklopt. Maar goed, ik ben gebleven. Toen ik wist dat ik niet zou verkassen, heb ik me volledig op Willem II gefocust. Mijn leven speelt zich nu af in Tilburg. En dat is goed zo.”

Je vormt sinds kort bij Willem II de voorhoede met de Sloveen Etien Velikonja. Hij werd begin september aan de selectie toegevoegd. Kende jij hem een maand geleden al?

“Ha, ha. Ik zal eerlijk zijn: ik had nog nooit van hem gehoord. Opvallend genoeg vormen we vanaf minuut één al een goed koppel. We kunnen het goed met elkaar vinden. Buiten het veld zijn we al vrienden. Het is een aardige gast. Ik ben erg blij met hem en ik hoop dat we dit jaar samen voor een flinke doelpuntenproductie kunnen zorgen. We praten veel met elkaar. We weten exact wat we van elkaar kunnen verwachten.”

Dat is dan eigenlijk best gek, toch? Jullie kennen elkaar amper en het lijkt inderdaad goed te klikken.
“Het maakt niet uit of je Engels, Sloveens of Spaans spreekt. De voetbaltaal is universeel. Als de bal rolt, heb je soms al een blik genoeg om te weten wat de ander gaat doen. En vanaf het eerste moment dat we met elkaar speelden, merkte je dat er een klik was.”

 

Interview via Omroep Brabant

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Gilzenaar1992
Lid
Gilzenaar1992

Onze charmeur. Mooie méés dieje Fraans. Echt het ”Solleke” in huis. Hopelijk blijft tie nog voor langere tijd. (sorry voor de slechte woordgrap)

Willem II Tilburg
Lid
Willem II Tilburg

Contract openbreken en ervoor zorgen dat je er meer voor kan vragen want hij houdt ook van de mensen in Tilburg dus tekenen doet ie. Minimaal 4 miljoen

Frietmet
Lid

Contract openbreken , meer salaris !!! Hij is verliefd, wij zijn verliefd.. tekenen zal ie doen, verkopen kan altijd nog. 

martha
Lid
martha

Kan hier iemand even de tekst van het liedje van sol neerzetten. Dan weet ik zeker dat de volgende keer minstens 2x zoveel mensen meezingen. Ik denk dat best veel mensen de precieze tekst niet weten.

nul13
Lid
nul13

We’ve got Fran Sol, Francisco Sol.I just don’t think you understand,but when he gets the ball, he scores another goal.We’ve got Francisco sol!

Frietmet
Lid

We’ve got Fran solFranseco Sol, I just dont think you understandBut when he gets the ball,He scores another goal Weve got Fransesco sol!!!!   Of ik zing t ook fout.. maar als je dit aanhoudt komt het wel goed. 

Butch
Lid
Butch

Vind persoonlijk “Viva Fran Sol” beter klinken dan “we’ve got Fran Sol”..maar dat geheel terzijde…

Saskia
Lid
Saskia

Misschien een idee om hier op de site een gedeelte te maken waar álle teksten van de liedjes te vinden zijn?M.n. bij uitwedstrijden wil ik wel meezingen, maar ik ken heel veel teksten niet (deze toevalligdan weer wel…). En omdat ik niet goed hoor, is het lastig om mee te krijgen in het uitvak zelf.

job013
Lid
job013

Of loop even naar een van de jongens van KS79, dan leggen we de tekst je gewoon uit hoor. we bijten niet haha. samen voor willem II!

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Een van de weinige lichtpuntjes op dit moment(samen met onze Griek en andere Spanjaard)

Robby
Lid
Robby

Andere spanjaard? Hmm daar ben ik nog niet zo positief over maar die griek en Sol zeker wel. En het lijkt erop dat we Haye ook kunnen toevoegen (dat ik dit nog eens zou zeggen) verbaasd me al een paar wedstrijden!

Maaszult
Lid
Maaszult

Die vent is goud waard voor onze club. Al heeft hij nog 6 jaar contract, openbreken die hap! Goede spits, goede instelling en zo te lezen ook een motivator voor de nieuwe jongens.

 

Vive Fran Sol!

Rijst
Lid
Rijst

Mooie meens! Goale moakuh!