Foto- en videoreportage: sfeeractie Tilburg Tifosi ‘Kruikenzeikers’

6
3215

Vier weken voor de wedstrijd Willem II – FC Twente zijn de boys van Tilburg Tifosi gestart met het maken van een nieuw megadoek. Als thema werd gekozen voor de geuzennaam van alle trotse Tilburger: Kruikenzeikers. 

Aan het werk

Tifosi ging aan de slag met het maken van het megadoek van maar liefst 1000 vierkante meter. In 12 uur werd het doek van 50 bij 20 meter aan elkaar gestikt. Hierna werden de contouren van het doek middels lijnen aangebracht. Uiteindelijk is er 100 liter verf gebruikt om het ‘Kruikenzeikers’ doek te maken.

Matchday

Op de wedstrijddag tegen Twente verzamelden de jongens van Tifosi drie uur van tevoren om de sfeeractie voor te bereiden. Het doek werd met een man of twintig het stadion ingetild en de overige spandoeken werden opgehangen. Daarna dronken de jongens nog een biertje bij D’n Beitel om alvast in de sfeer te komen.

Eindresultaat

15 minuten voor de aftrap verzamelde Tilburg Tifosi zich op de KingSide om de laatste voorbereidingen te treffen en net voor de aftrap werd het doek over de tribune gerold. Foto´s vanaf verschillende posities in het stadion kun je in onderstaande fotogalerij vinden:

Het mooiste compliment kreeg Tilburg Tifosi op verschillende voetbalforums op Facebook. Supporters van andere clubs meenden dat het doek gedrukt zou zijn, iets waar Tilburg Tifosi nooit of te nimmer aan zou beginnen. Maar toch: een mooier compliment kun je niet krijgen.

Video van de sfeeractie

Benieuwd naar de video van de sfeeractie? Check onderstaande video!

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
TTB
Lid
TTB

Wederom een prachtig doek. Geeft altijd een goede impuls aan zo’n wedstrijd.

Hulde aan de mannen van Tilburg Tifosi

Mickets013
Lid
Mickets013

Inderdaad weer een prachtig doek! Klasse mannen!

Andere vraag: Het doek dat met de open dag is geschilderd door de kids, wordt hier nog iets mee gedaan? Of heb ik iets gemist?

Ikzelf
Gast
Ikzelf

Geweldig zoals altijd

Just Say Jallo
Lid
Just Say Jallo

Fantastische sfeeractie weer.

Keep up the good work!

Leon Meijs
Lid
Leon Meijs

Zo verschrikkelijk gaaf!!

Geeft altijd een extra boost voor de wedstrijd

Blijf doneren mensen!!

 

wa un beleid
Gast
wa un beleid

Prachtig. Hier word ik blij van.