Fortuna en Willem II in evenwicht 4-4

22
1994
Daniel Crowley maakte de 3-4 in Sittard (foto (c) Toin Damen)

Willem II en Fortuna Sittard maakte er vanavond een spektakelstuk van, beide elftallen speelde vol op de aanval en gaven achterin veel ruimte weg. Dit resulteerde in 8 doelpunten. De Tricolores deden zich hiermee te kort, het had een duidelijk veldoverwicht maar liet Fortuna telkens terug in de wedstrijd komen door gestuntel achterin. Jammer dat Koster Lewis niet eerder centraal weghaalde!
Scoreverloop:
Dammers 1-0, Messaoudi 1-1 (e.d.), 1-2 Sol, 2-2 Novakovich, 2-3 Avdijaj, 3-3 Novakovich, Crowley 3-4, Rodriguez 4-4.

(verslag: willem-ii.nl)
‘KOSTERIAANS’ WILLEM II PAKT PUNT BIJ VOETBALFEEST
De neutrale toeschouwer was zaterdagavond de grote winnaar bij Fortuna Sittard – Willem II. Beide ploegen schotelden het publiek een waanzinnig voetbalfeest voor dat na acht doelpunten eindigde in 4-4.

De ‘Kosteriaanse’ spelopvatting van Willem II – altijd met aanvallende bedoelingen in een ‘old school’ 4-3-3-opstelling – zorgde bij de eerste vijf competitieduels voor de nodige complimenten. In Sittard was het niet anders. Toch was het niet alleen een hallelujah-stemming in Limburg.

Dubbele gevoelens
Trainer Adrie Koster verwoordde de dubbele gevoelens na afloop: ‘Je bent blij als je ziet dat de aanvallende intenties er bij het elftal uitkomen. Aan de andere kant hebben we een overwinning door slordigheden verspeeld. De drive om te winnen was misschien te groot. De spelers voelden dat Fortuna te kloppen was, maar we lieten daardoor in verdedigend opzicht steken vallen. Maar ik moet eerst eens alles op mijn gemak terugkijken voor ik een afgewogen oordeel vel.’

Terugspoelen
De trainer zal de beelden van Fortuna Sittard – Willem II nog vaak moeten terugspoelen om alles in kaart te brengen. De Tilburgers zetten van meet af aan de toon in Sittard, maar het was de thuisploeg die de score opende. Bij de eerste corner voor Fortuna was het na vijftien minuten raak toen Wessel Dammers vrij mocht intikken: 1-0.

Doelpuntenfestijn
Het was de start van een doelpuntenfestijn in het Fortuna Sittard-stadion. Willem II bleef onveranderd de aanval zoeken. Eerst was er een machtig schot van Jordy Croux in de 21e minuut, maar de uitstekend spelende stand-in van Aras
Özbiliz (hamstringblessure) raakte hard de lat. Zes minuten later stond het met behulp van El Messaoudi gelijk. De Fortunees werkte de bal uit een corner van Croux in eigen doel: 1-1.

Sol: een-op-een
Na een dik halfuur was er de Tilburgse voorsprong. Fran Sol zorgde er met een kopbal voor dat hij nog altijd een-op-een loopt qua doelpuntenproductie. Toch gingen de ploegen met een virtuele puntendeling op zak de kleedkamers in nadat Andrija Novakovich een van richting veranderde voorzet achter Willem II-keeper Timon Wellenreuther schoot.

17 seconden
Het zou niet de laatste voorsprong voor Willem II zijn. Na de rust had de ploeg van trainer Adrie Koster welgeteld 17 seconden nodig om opnieuw de leiding in de wedstrijd te nemen. Een heerlijke aanvalscombinatie tussen Sol, Daniel Crowley en Donis Avdijaj werd door laatstgenoemde tot 2-3 gepromoveerd.

4-4
De Tilburgse voorsprong hield acht minuten stand. Opnieuw bracht Novakovich de stand in evenwicht (3-3) met een bekeken schot in de verre hoek achter Wellenreuther. Crowley bracht Willem II met een mooie soloactie daarna voor een derde keer op voorsprong maar niemand in Sittard beschouwde dat als de slotacte van de avond. Wat in de hele wedstrijd al besloten zag, gebeurde ook: Jose Rodriquez was namens Fortuna trefzeker en bepaalde de ‘onbesliste’ eindstand

22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments