Formele bevestiging vertrek Holmén

25
2732
Foto: Toin Damen ©

Alhoewel het “min of meer” al als definitief in de boeken stond bij ons, communiceert Willem II nu dat het afscheid van Holmén definitief is. Ook het vertrek van Jan-Arie van der Heijden is nu formeel bevestigd.

Sebastian Holmén keert na de zomer niet meer terug in Tilburg. De Zweedse verdediger verlengt zijn contract niet en gaat op zoek naar een nieuwe club. Ook het aflopende contract van Jan-Arie van der Heijden wordt niet verlengd. Dat maakte technisch directeur Joris Mathijsen eind vorige week in dit interview bekend.

In 2019 tekende Holmén na een vierjarig verblijf bij Dinamo Moskou voor twee seizoenen in Tilburg. In die twee jaar bewees Seba een absolute versterking voor de defensie van Willem II te zijn. Door zijn intelligentie, goede timings en sterke kop- en duelkracht bleek Holmén voor menig tegenstander een lastige sta-in-de-weg. Ook pikte Holmén in 62 officiële duels vier doelpunten mee, waaronder het belangrijke laatste doelpunt tegen Fortuna Sittard (2-1) op de slotdag van de competitie.

Naast zijn aanmerkelijke rol van betekenis binnen de lijnen, bleek Holmén ook ‘in de kleedkamer’ zijn kwaliteiten te hebben. Zijn uitgesproken mening en leiderschap leidden ertoe dat hij bij afwezigheid van Jordens Peters de aanvoerdersband droeg.
Door zijn goede spel werd Holmén voor het eerst sinds 2016 weer opgeroepen voor het Zweedse elftal. In zijn Willem II-periode werd Holmén driemaal geselecteerd door Janne Andersson en kwam hij in twee oefenduels in actie. Het Europees Kampioen dat aanstaande vrijdag begint loopt hij helaas mis.

Jan-Arie van der Heijden keerde in oktober terug in Tilburg. Tot eind januari kwam hij in veertien wedstrijden in actie (twee goals), maar daarna maakte hij niet vaak meer deel uit van de wedstrijdselectie.

Sebastian, Jan-Arie, we wensen jullie voor de toekomst veel succes en geluk!

Bron: Willem II.nl

25 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments