Foppe zet mes in selectie Heerenveen

0
1308
Foppe de Haan

Interim-coach Foppe de Haan laat zich direct gelden bij SC Heerenveen. Hij heeft het elftal van de Friezen voor de wedstrijd van zaterdag op bezoek bij Willem II op liefst vijf plaatsen gewijzigd ten opzichte van het duel met Feyenoord van afgelopen zondag (5-2 verlies). Bovendien verklapte hij zijn basiself vrijdag al.

‘De wijzigingen zijn rigoureus, maar nodig’, liet De Haan weten op de clubsite van Heerenveen. De oefenmeester, die in het verleden als coach al succesvol was bij de club en zelfs de Champions League haalde, volgde deze week de opgestapte Dwight Lodeweges op. Hij trok zijn conclusies na de tegenvallende resultaten. ‘Maar we moeten positief vooruitzien en niet in het verleden blijven hangen’, gaf De Haan aan.

Heerenveen staat momenteel vijftiende en maakt een slecht seizoen door, met de 5-2 thuisnederlaag tegen Feyenoord van afgelopen zondag als dieptepunt. Een van de spelers die in dat duel door het ijs zakte, was Branco van den Boomen. De middenvelder verdwijnt uit het elftal. ‘Hij is een goede voetballer, maar ik vind Jerry St. Juste een betere bal-afpakker. Hij speelt op Branco’s plek’, legde De Haan uit.

Verdediger St. Juste schuift zaterdagavond in Tilburg (18.30 uur) dus door naar het middenveld. Joey van den Berg zakt juist een linie terug. ‘We gaan met Kenny Otigba achterin spelen, hij kan een bal afpakken en is snel’, vertelde de interim-coach. ‘Alleen opbouwend is hij nog niet zo sterk. Van den Berg speelt daarom naast hem, om hem hierin te assisteren. Zij kunnen uitgroeien tot een sterk duo.’

(tekst: VI.nl)