FINALE: ULTIEME SPELER VAN HET JAAR AWARD

53
4661

De afgelopen week is er massaal gestemd op wie een plek in de finale-poll verdiend heeft door zijn prestaties afgelopen seizoen.

De kandidaten voor de titel speler van het jaar zijn:

Timon Wellenreuther: de doelman maakt een solide indruk. Zijn heldenrol in de halve finale van de KNVB beker tegen AZ zal bij iedereen in het geheugen gegrift staan. De jonge Duitse doelman begint langzaamaan zijn potentieel waar te maken.

Fernando Lewis: Lewis begon het seizoen in het centrum en deed geweldig. Ook als rechtsback zorgt hij met zijn aanvallende impulsen voor schwung in het elftal. Zijn meedogenloze tackels zullen we in de zomerstop hoe dan ook missen.

Pol Llonch: de middenvelder kwam als grote onbekende binnen, maar heeft binnen no time een plek veroverd in de harten van de meeste Tilburgers. Zijn strijdlust, conditie en snelle spelvoortzetting zorgen ervoor dat hij gezien wordt als één van de belangrijkste spelers van het elftal.

Fran Sol: een half jaar na zijn vertrek zorgt Sol nog steeds voor euforie in Tilburg. De koning van Tilburg is inmiddels al een flinke tijd geblesseerd. Desondanks is hij door de bezoekers van Tilbo.com gekozen tot aanvaller van het seizoen, op basis van zijn prestaties voor de winterstop.

Tot maandag 18:00 kan er gestemd worden op jouw speler van het seizoen.

Finale Poll: Speler van het jaar

  • Pol Llonch (55%, 646 Stemmen)
  • Fran Sol (29%, 339 Stemmen)
  • Fernando Lewis (16%, 188 Stemmen)
  • Timon Wellenreuther (1%, 12 Stemmen)

Totaal stemmers: 1.185

Laden ... Laden ...
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
maartje
Gast
maartje

Gefeliciteerd Jordens:) Even helemaal iets anders… wanneer begint de kaartverkoop voor aankomend seizoen?

Frietmet
Gast
Frietmet

Zo snel mogelijk. Door de Bekerfniale heeft alles wat vertraging opeolgpen.

Dirruk
Gast
Dirruk

Heeft niks met de bekerfinale te maken Friet met.

Dirruk
Gast
Dirruk

Jordens, gefeliciteerd met het vaderschap!👊🏻

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

☝️
Gefeliciteerd Jordens

Kunnen we die kleine gelijk lid maken van Willem ll Kings?😉

ftricolores1
Gast
ftricolores1

Dat gezeik over Wellenreuther hier altijd… Jongens, kijk een naar alle keepers om ons heen, dan is Timon toch gewoon een goede keeper voor onze club! Sorry hoor, maar er zijn weinig betere keepers dan Timon: Pasveer, van Leer, Scherpen, Blaswich, Zwinkels, Jurjus, Daamen, Bijlow, Jensen, Koselev, vd Hart, Hahn….!

Onana, Zoet, Bizot, Unnerstal en Padt(?) zijn aantoonbaar beter dan Timon, de rest zeeeer zeker niet!!

UNITED
Gast
UNITED

Nou ik vind de middenmoot met hahn, pasveer, koselev, scherpen, jensen ook beter dan wellenreuther maar het niveau van de keepers is idd vrij matig.

TheOberver
Gast
TheOberver

Niveau is idd zeer belabberd. Met scherpen en jensen had je dit seizoen echt niet comfortabeler op je stoeltje gezeten in het stadion… Is gewoon moeilijk om in Nederland waardige vervangers te vinden. Aan Lamprou blijft zijn lengte knagen (al vind ik hem overall echt wel beter als Wellenreuther). Room heeft lang geen wedstrijd op niveau gekeept, ook dat is twijfelachtig of hij het niveau nog haalt. In KKD vallen mij vaak Koopmans en Mous als redelijk keepers op..en heb ik van der Steen altijd een talent gevonden, maar die kwam.er bij Heerenveen ook niet voorbij Hahn. Rudy de Boer… Lees verder »

UNITED
Gast
UNITED

Van mij mag lamprou zo terugkomen. Voetballend de beste van Nederland (dat kan ook een wapen voor een team zijn) en technisch ook een uitstekende keeper. Als hij 2 meter was geweest dan had ie waarschijnlijk in de premier league gespeeld maar met zijn tekortkomingen prima voor willem II. Ik weet alleen niet of Joris en kostas er samen nog uit gaan komen, gezien de stroeve onderhandelingen van de vorige keer. Loopt er in bels anders geen nieuwe Geert de vlieger rond?

TriColores1896
Gast
TriColores1896

Timon is een degelijke keeper maar als wij een stap willen zetten moet je een betere keeper aantrekken. Timon is een prima keeper voor het rechter rijtje Eredivisie maar hij pakt wat mij betreft te weinig punten.

ftricolores1
Gast
ftricolores1

Uiteraard is Timon geen geweldenaar, maar een beetje realisme is wel op zijn plaats vind ik! Hij krijgt alleen maar gezeik over zich heen! Ga gewoon achter hem staan, ben extra trots op wat hij ons gegeven heeft (een bekerfinale!)! Als we Timon nog een jaar in de goal hebben ben ik meer dan tevreden!

Dirruk
Gast
Dirruk

Kijk eens naar teletekst pagina 819 en dan bij de tegendoelpunten van Willem ll. Daarvan mag je ongeveer de helft toch op Wellenreuther afschuiven en als jij dan nog steeds met droge ogen jouw reactie verdedigd ben je een grote jongen.

Ibo
Gast
Ibo

Volgens mij komt dit ook door de verdediging die nietveredivisiewaardig is. En ja, ook Timon geeft daar een aandeel in maar zeker geen 50% wat mij betreft

TriColores1896
Gast
TriColores1896

Natuurlijk ligt dat ook aan de verdediging! Die is ook absoluut niet sterk genoeg om de volgende stap te zetten. Dat wil dan toch niet automatisch zeggen dat je keeper er dan niks aan kan doen. Ik vind Timon gewoon geen zekere factor. Je hebt Peters ooit in een interview horen zeggen (toen Branderhorst net onder de lat kwam) dat de communicatie achterin veel beter verliep.

ftricolores1
Gast
ftricolores1

Hahaha 50% op conto van Wellenreuther, wat een onzin…!
Daarnaast maakt het mij geen bal uit of ik een grote jongen ben of niet, heeft er totaal niks mee te maken! Treurig als je zo over een andermans mening moet praten…

Vakkiep
Gast
Vakkiep

Uhmmm heel veel komen op conto van onze veelal ook matige statische verdediging

Meissner Heerkens EN Peters samen laten spelen is vragen om problemen.

De peters van voor zijn blessure was nog in staat de stap naar middenmoot te maken. De peters van na de blessure is toch een flinke slag minder

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Belt Lamprou op en vragen of ie onze Griekse kolonie wil komen versterken. Is transfervrij

Vak F
Gast
Vak F

Timon is niet goed genoeg punt. Die halve finale tegen AZ was geweldig maar toevallig.

Rood Wit en Blauw
Gast
Rood Wit en Blauw

Eindelijk…de medestanders met een gezonde neutrale blik zijn groeiend.Inderdaad was geweldig maar puur toeval.Lukt hem nooit meer…

frankwie
Gast
frankwie

Toch vind ik het zo mer die voorverkiezingen dat de top 3 niet klopt. Ook Crowley, Tapia en Isak hadden erbij moeten zitten… Maar ja, je moet een manier kiezen natuurlijk…

JTW
Gast
JTW

Llonch is in zijn linie verkozen boven Crowley en Tapia, Sol boven Isak. Dan kan het toch nooit dat een van die spelers in de algehele verkiezing wél vaker wordt gekozen?!

Tricolores Forever
Gast
Tricolores Forever

Lloch! Behoudens de geweldige treffer tegen die vetnekken gewoon het hele jaar progressie laten zien, Lewis een goeie nummer twee maar helaas toch wel vaak geblesseerd geweest.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Haal die verdediger van cambuur maar wat een baas is dat zeg ….

Frietmet
Gast
Frietmet

Toch niet Mbende

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Wel die mbende!die is harder dan meissner Peters en pallacios bij elkaar…..

koen kooiman
Gast
koen kooiman

Pol Llonch over het hele seizoen de man die altijd inzet toonde, en grinta liet zien

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Ik heb op Sol gestemd, deze gast is zo belangrijk geweest voor de club zowel in het veld maar misschien veel belangrijker ook daar buiten.
Willem ll kreeg de gun factor zeker vanwege hoe Sol zich presenteerde naar buiten en de club fantastisch heeft gepromoot.

Rood Wit en Blauw
Gast
Rood Wit en Blauw

Off Topic…Heel snel die Hadoui van Sparta ophalen.Los van zijn 2 doelpunten vandaag een lust voor het oog.

jbj.ot
Gast
jbj.ot

Daar zullen wel meer clubs interesse in hebben. Overigens is die rechtsback van Sparta ook een leuke speler.

Frietmet
Gast
Frietmet

Linksback cambuur. Al kijk ik verder nooit kkd dus gebaseerd op 30 minuten wink

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Friet met dan mogen ze ook die donkere centrale verdediger ophalen die is 2 mtr en sterk

Dirruk
Gast
Dirruk

Die speelt niet voor niks in de KKD.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Nou en….

Dirruk
Gast
Dirruk

Nou en??

Als je stappen wil maken om een stabiele middenmoter te worden in de Eredivisie heb je geen spelers nodig van een club die afgelopen seizoen anoniem 10e werd in de KKD en waar een speler nu op FOX bij ETAHRWB en Frietmet opvalt.

Dan ben ik toch echt blij dat jij de scouting niet doet bij onze club.

LRR
Gast
LRR

Als je stappen wil maken moet je de potentie van spelers goed kunnen inschatten en weten welke spelers een toegevoegde waarde zijn voor het team. Het feit dat een speler in de KKD speelt wil niet per definitie zeggen dat het geen geschikte speler voor Willem II kan zijn.

Vakkiep
Gast
Vakkiep

We hebben wel een meer spelers gehaald uit de kkd die niet echt opvielen

Dat is nu bij ons een meer dan gerespecteerde captain al jaren wink

Dre
Gast
Dre

Wat een onzin,

Dus Dries Mertens, Ruud van Nistelrooij en Klaas Jan Huntelaar zou jij nooit hebben gehaald? Speelden toen ook anoniem mee in de Jupiler League. Er loopt zeker talent rond. Keepertje van Cambuur Mous en keeper van MVV en den Bosch alle drie beter dan wat wij hebben. Ook die Hansson van RKC zou ik er graag bij willen. Als Sparta niet promoveert ook daar eens kijken want daar loopt echt veel talent.

Dirruk
Gast
Dirruk

@Dre,

Er wordt hier nu geroepen om spelers die men 90 minuten heeft gezien in de KKD omdat nu de Play-offs gespeeld worden en deze op FOX te zien zijn maar ik durf te wedden dat niemand van degene die hierboven reageren hier ooit een wedstrijd van een van deze spelers heeft geanalyseerd tijdens afgelopen seizoen.

En bij Sparta loopt zoveel talent rond dat ze onopvallend meedraaien in de KKD. Nee, ik hoop dat onze scouting toch wat hogere ambities heeft dan sommigen hier op Tilbo.

Henkie013
Lid
Henkie013

Zo is het Dirruk. Je ziet dat vooral vaak bij Marokaanse aanvallende spelers. Die spelers hebben vaak wel een schaar in huis. De wedstrijden dat ze hoger dan een 7 scoren zijn meestal maar op 1 hand te tellen. Zag je ook bij die Hamdaoui van Telstar vorig jaar. Daar werd hier ook om geroepen na een paar mooie goals van hem in de play-offs. Hij ging naar de Graafschap, maar kwam amper aan spelen en werd verhuurd aan FC Twente. Ook daar stond hij niet in de basis. Een spelers moet je vaker zien dan 1 keer 90 minuten… Lees verder »

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Waar wil jij verdedigers gaan halen dan!!?met alle respect maar met die zwitsal gezichtjes die er nou staan met uitzondering Lewis gaan we geen stap maken!

TilBrow@
Beheerder

Llonch altijd 100%..

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Twijfel tussen Sol en Llonch. Keuze valt toch op Llonch omdat hij de credits niet vaak krijgt, maar wel dubbel en dwars verdient.

John Nr1
Lid

Pol Llonch
Meest stabiele speler van het seizoen. Aanjager op middenveld, passie strijd en leeuwenmoed
Qua passing statistieken steeds beter geworden

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ik heb Sol gestemd nog een keer om dat het kan. Fran was als voeballer en mens een schot in de roos voor ons clubske.
We zullen hem nooit vergeten!!!!! Kan nu al niet wachten tot Sol junior in voetsporen treedt van hullie pa in het RWB🔴⚪🔵💪😉

Was niet makkelijk want Llonch was ook belangrijk op het middenveld

Rene
Gast
Rene

Ik vind drie mannen uit dit lijstje subliem (die vierde gewoon goed). Toch is het voor mij makkelijk kiezen: onze Catalaanse krijger, die iedere wedstrijd alles geeft en onder andere tegen onze KKD-vrienden uit Breda een fantastisch mooi doelpunt maakte.

Dirruk
Gast
Dirruk

Kan me wel vinden in de namen op dit lijstje, alleen die van Wellenreuther hoort er 100% niet bij te staan.

Sooike
Gast
Sooike

Hoezo niet? Branderhorst en woud zijn gewoon nog veel slechter..
Wellenreuther gewoon de beste vd 3 en dan kom je in dit lijstje….

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Er was geen beste keeper dit seizoen Wellenreuther was de minst slechte. Dat we op zoek moeten naar een nieuwe 1e keeper lijkt me geen overbodige luxe voor het komende seizoen.

TriColores1896
Gast
TriColores1896

Perfect verwoord.

Rood Wit en Blauw
Gast
Rood Wit en Blauw

Wellenreuter en het woord beste….ik kan er niet aan wennen….

Ero
Gast
Ero

Hij is 23 jaar, erg jong voor een keeper enis dit seizoen niet altijd best maar zeker beter dan vorig seizoen.
Dit soort jongens moet je koesteren? Dan heb je voor de komende 5 jaar een prima keeper als hij blijft ontwikkelen.

Geld besteden aan de andere posities. Timon is niet slechter dan de keeper van Vitesse bijvoorbeeld.

Rood Wit en Blauw
Gast
Rood Wit en Blauw

Solide indruk….?? Ik weet niet wie dit beoordeelt maar er zijn nog tal van andere hobby’s die je kunt doen.

Rene
Gast
Rene

’t is allemaal relatief, he. Ten opzichte van de overige keepers was Wellenreuther veruit de beste. Of, als je het per se zo wilt zien, de minst slechte.