Feedback: Pre-Match Programma

2
686

Een aantal weken geleden vroegen we via Tilbo.com input voor een overleg met Willem II over het Pre-Match Programma. En dat hebben we geweten; Via Tilbo.com, e-mail, Whatsapp kwamen de beste ideeen binnen. Dank daarvoor!

In samenwerking met alle supportersgroeperingen zullen we structureel met Willem II overleg voeren hoe we de wedstrijdbeleving verder verbeteren. De heerlijke sfeer tijdens Willem II – Heracles en de uitwedstrijd tegen PSV laat zien dat een wedstrijd meer is dan 90 minuten voetbal kijken. Ook tegen Excelsior (zaterdag 15 september) zullen we weer uitpakken!

Overleg donderdag 23 augustus
Het eerste overleg met Willem II vond plaats op donderdag 23 augustus. Voorafgaand aan het overleg werd besloten dat grote onderwerpen zoals het aanpakken van de geluidsinstallatie en een pub onder de KingSide op korte termijn onhaalbaar zijn. In een nog in te richten structureel overleg  zullen deze onderwerpen op de agenda blijven staan.

Tijdens het gesprek op donderdag 23 augustus waren naast Willem II, ook de stadionspeaker en DJ’s aanwezig. Tijdens het zeer prettige gesprek werd het moeilijkste onderdeel van het Pre-Match Programma besproken.

Hoe kunnen we via beeld en geluid (schermen) de opbouw richting Kick-Off verbeteren?
De focus op het verbeteren van de opbouw ligt op de laatste 30 minuten voor de kick-off. Het Koning Willem II Stadion stroomt dan vol en de opbouw naar de aftrap is een belangrijk onderdeel van de sfeer.
Om het laatste kwartier voor de wedstrijd volledige vrijheid te hebben voor de opbouw naar de aftrap is besloten is dat een aantal officiele mededelingen (zoals opstelling van de tegenstander, officiele mededelingen vanuit de KNVB) eerder worden afgehandeld.

Het laatste kwartier zal als volgt worden opgebouwd:
– Vrije muziekkeuze DJ met snelle schakeling tussen diverse nummers
(lastige blijft dat muziekkeuze altijd subjectief is)

– Zoveel mogelijk voetbalbeelden op schermen. Onderzocht word of in de toekomst ook live beelden van supporters op de tribunes kunnen worden uitgezonden.

– Aftellen op scherm met aansluitend Willem II Clublied

– Spelers komen op het veld met Willem II Clublied

– Opstelling Willem II

– Waar tijd overblijft nog ruimte voor DJ om een actueel Willem II supporterslied of opzwepend nummer te draaien.

Algemeen
Willem II Clublied blijft gehandhaafd bij opkomst. Waar mogelijk snel opgevolgd door opzwepend nummer

Stoppen met slierten voor lange zijde

Doelpuntentune van Peter Smulders blijft gehandhaafd

Voor start tweede helft een vast nummer waarmee spelers veld opkomen.

Na afloop van de wedstrijd niet direct muziek maar ruimte voor emotie supporters plus interactie met spelers.

Conclusie
We hebben veel input van de supporters ontvangen en dat liet zien dat heel veel supporters genieten van de sfeer bij een wedstrijd van Willem II. We hebben niet alle onderwerpen kunnen bespreken, maar vooral gezocht naar verbeteringen op korte termijn.

Daarbij realiseren we ons dat je het nooit voor iedereen goed kan doen. We denken met de kleine verbeteringen een goede stap te hebben gezet naar nog meer beleving in het Koning Willem II Stadion. We zullen alle ideeen die zijn gedeeld blijven meenemen.

De grootste winst van de avond was dat vanuit Willem II, Stadionspeaker, DJ’s en supporters samen werd nagedacht over de verbeteringen op korte termijn en dat tegen Heracles thuis al enkele aanpassingen zijn doorgevoerd. Op lange termijn zullen we ons focussen op verbeteringen van het geluid, aankleding KingSide, en volledig voorprogramma.  Blijf jouw ideeen delen!

St. KingZine.

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments