Falkenburg weer in de spits

3
1775
Falkenburg scoort tegen Utrecht (foto: Toin Damen)

Falkenburg: ‘Nummer 9,5 als nummer 9’
Waarschijnlijk kiest Streppel weer voor Erik Falkenburg in de punt van de aanval. Hij begon het seizoen als aanvallende middenvelder, maar verhuisde daarna naar de spits en scoorde tot dusverre vier keer in de eredivisie. Tot tevredenheid van zijn trainer. Daardoor moeten Richairo Zivkovic en Adam Nemec, wel twee pure nummer negens, op de bank plaatsnemen.

“We wisten dat Erik scorend vermogen heeft”, weet Jurgen Streppel. “Het is niet een echte nummer tien, meer een nummer 9.5. Kort eromheen. Hij staat op vier goals, dat is een compliment voor hem. De spits is absoluut een positie waar hij heel goed kan spelen.”

‘Belangrijk potje’
De wedstrijd tegen PEC Zwolle, ziet Streppel als ‘een belangrijk potje’ voor zijn formatie. De door Ron Jans getrainde tegenstander verrast ook deze jaargang weer met een ijzersterke start van de competitie.

Streppel: “Onvoorstelbaar is het niet wat daar gebeurt, jaar in jaar uit blijven ze stabiel. Qua rust en stabiliteit zijn ze een voorbeeld voor ons en voor heel veel andere clubs. Maar wij moeten brengen wat we ook thuis tegen FC Utrecht brachten. Daar hebben we het veelvuldig over gehad deze week. Thuis willen we winnen, ook van FC Zwolle.”

(Tekst: Omroep Brabant)

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments