Statement: Supporters eisen vertrek technische staf

158
11782
erwin out

Originele bericht:
Maandagavond 5 maart 2018 is het onvermijdelijke gebeurd. Verschillende vertegenwoordigers van alle supportersgroepen binnen Willem II hebben elkaar eens recht in de ogen gekeken. De conclusie is hard, maar heel duidelijk. We herkennen Willem II niet meer. Onze club, onze trots dreigt door passanten ter ziele te gaan. Dit laten we niet gebeuren. Maandagavond hebben we met elkaar de handen ineen geslagen om tot actie te komen. Het kan zo niet verder. Onderstaand statement is vanmiddag aangeboden aan Paul Gerritse (voorzitter Stichtingsbestuur), Peter Galle en Berry van Gool (Algemeen Directeur Willem II). Steun de club en geef luid gehoor aan onderstaande! Willem II, voor en door supporters.

Statement gezamenlijke supportersgroeperingen Willem II:

Supporters eisen vertrek technische staf

Wij, Willem II-supporters, maken ons ernstige zorgen om onze club. Wij zien met pijn in ons rood wit blauwe hart dat:

 • Het voetbal sinds de aanstelling van Erwin van de Looi en zijn staf niet om aan te zien is;
 • Er van aanvallend voetbal zoals ooit afgesproken en vastgelegd in het beleidsplan geen sprake is;
 • Het spel van Willem II met de week slechter wordt;
 • Het gevoel van de achterban bij Willem II aan het verdwijnen is. Wat in jaren is opgebouwd wordt nu compleet afgebroken;
 • Supporters afhaken (o.a. aanzienlijk minder supporters mee naar uitwedstrijden);
 • Sponsors afhaken;
 • Passie, Strijd en Leeuwenmoed zijn ver te zoeken;
 • Er geen beleving en geen trots bij de spelersgroep is;
 • Er een passant als trainer zit die totaal geen visitekaartje is voor onze mooie club;
 • Deze passant negeert het technische beleidsplan door af te stappen van de huisstijl en de manier van voetbal die niet bij Willem II past en die niet aansluit bij de verwachtingen van de achterban;
 • Er is een aantal incidenten geweest met Erwin en supporters die de fanatieke supporters hem zeer zwaar aanrekenen.
 • Erwin geeft wekelijks de selectie de schuld van het falen en geeft aan dat spelers niet naar hem luisteren. Een goede trainer zorgt ervoor dat hij de spelers mee krijgt in zijn visie. Maar door de steeds veranderende tactiek van Erwin heeft hij een verlammende werking op de voltallige spelersgroep.
 • Erwin heeft geen binding met de club of supporters.
 • Erwin staat teleurgestelde supporters niet te woord en laat dit opknappen door een van de jongste spelers.
 • Erwin ruziet openlijk met de clubwatchers van het Brabants Dagblad.
 • Sinds de komst van Erwin hangt er een negatieve sluier over het voetbal bij Willem II.

Het is vijf voor twaalf. Er zijn nog acht finales te gaan. Acht finales waarin we punten moeten pakken om Willem II te behouden voor de Eredivisie. Willem II streeft echter rechtstreeks af op de play offs of, erger nog, directe degradatie. Wij hoeven niet elke week te winnen. Wij willen wel een elftal dat vol strijd en passie het veld ingaat om het publiek voor zich te winnen. Een elftal dat duidelijk probeert te maken aan de tegenstander dat er niets te halen valt in het Koning Willem II-stadion. Een elftal dat speelt om te winnen, niet om niet te verliezen. Met de huidige technische staf gaat dit niet meer gebeuren.

Erwin van de Looi en zijn assistenten moeten dan ook per direct op non actief gezet worden en er moet een leider aan het roer komen die het team duidelijkheid verschaft en de spelers met passie en durf laat voetballen.

Dit had al veel eerder moeten gebeuren. Het was aan de leiding van Willem II, directie en RvC, om in te grijpen. Nu dit niet gebeurt, zijn de supporters genoodzaakt om in actie te komen.

Om deze eis kracht bij te zetten hebben de verschillende supportersgroeperingen de handen ineengeslagen en gaan we actie voeren. Actie vanuit het Rood Wit Blauwe hart om onze club proberen te behoeden voor degradatie en te verlossen van Erwin van de Looi en zijn staf. Enkele acties voor de komende dagen zijn:

 • Vandaag (dinsdag 6 maart 2018) stond er een bijeenkomst gepland met Berry van Gool, Paul Gerritse (voorzitter stichtingsbestuur), Peter Galle (supporterscoördinator) en een aantal supporters. Deze bijeenkomst zullen wij niet bezoeken. Wel zal onze woordvoerder aanwezig zijn om dit statement te overhandigen en toe te lichten.
 • Zaterdag zal de KingSide tijdens de warming up en gedurende de eerste vijf minuten van de wedstrijd tegen PSV leeg blijven. Daarnaast roepen wij de supporters op andere vakken ook op om de eerste vijf minuten van de wedstrijd op de ring te blijven en niet de tribune op te gaan als protest tegen de gang van zaken binnen onze club.
 • De uitwedstrijd tegen FC Twente, die bestempeld is als AwayDay zal niet bezocht worden door Willem II-supporters zolang Erwin van de Looi en zijn staf op de bank zitten.
 • Er zullen geen uitwedstrijden meer worden bezocht.
 • De partijen die dit statement ondertekenen zullen vanaf nu tot aan het vertrek van Erwin van de Looi hun activiteiten voor Willem II, zoals de diverse geplande overleggen over o.a. Koningsdag 2018 en het ophangen van spandoeken bij wedstrijden voor Willem II, staken.

Indien niet aan onze oproep gehoor gegeven wordt zullen we de acties verder uitbreiden.

Het woord is nu aan de directie van Willem II! Wanneer de directie het nodige doet en ingrijpt, zullen de supporters de handen ineen slaan en – wederom – massaal het elftal steunen om samen Willem II in de eredivisie te houden.

Met Rood Wit Blauwe Groet,

Supportersclub Willem II              Vak E
Stichting Kingzine                            KS79
Tilburg Tifosi

 

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dirruk
Gast
Dirruk

We moeten 1 ding niet vergeten.

 

Het wordt vanzelf weer maandag en dan is het weekend weer voorbij.

 

 

013 support
Gast
013 support

Ik denk dat zowat iedereen wel inziet dat we beter af zijn zonder Van der Looi. Behalve blijkbaar de heren die er voor zouden moeten zorgen dat hij zijn ontslag krijgt. Die vinden zichzelf belangrijker dan de club en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn bij Willem II. Ik snap anderzijds ook wel de reactie die Berry & Joris nu geven, althans ik had het niet anders verwacht. Het zou wel erg raar zijn als zij door dit “verzoek” nu ineens tot actie overgaan en Erwin de laan uit sturen omdat de supporters dat eisen. Overigens wordt er gesproken… Lees verder »

KingKoen75
Lid
KingKoen75

Onmenselijk:NEE. Op de man: ja ‘Niet des Willem II’s : ja Dit is nu juist het punt. Het is zover gekomen, dat ALLE supportersverenigingen samen een statement neergelegd hebben. Als dit elk seizoen zou gebeuren, ok. Nu toont het juist het gezamenlijke gevoel wat heerst. Wat dus NIET normaal is binnen onze club en dat zou juist een teken moeten zijn, om in te grijpen! Verder zijn het heel veel woorden en wordt er niets gezegd. Ik mis bijv:  Spelers staan achter de trainer, wij als bestuur staan achter gekozen tactiek etc. Het enige wat ik lees, is dat men… Lees verder »

Top
Gast
Top

Ik zit ernstig te twijfelen of ik überhaupt wel met m’n zoontje zal gaan zaterdag. Kans dat het uit de hand loopt is natuurlijk levensgroot aanwezig.

wil
Lid
wil

Mij zien ze niet komende Zaterdag. De kans dat het uit de hand gaat lopen is levensgroot.

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Uit voorzorgsmaatregel word er zaterdag tegen PSV in het stadion geen alcoholische dranken geschonken. Dit uit veiligheid voor supporters die niet tegen drank kunnen.

Frietmet
Lid
Frietmet

Dat zou er nog eens bij moeten komen.. het bloed van duizende supporters kookt.

El Cammacho
Gast
El Cammacho

Heel simpel; hiermee leggen Berry en Joris hun kop in de schoot van Van der Klooi, en verbinden hun lot hieraan! Kiezen niet voor de supporters, oftewelbde club, maar blijven trouw aan hun keuze. Triest maar dat is de conclusie!

Frietmet
Lid
Frietmet

Zaterdag na de wedstrijd verzamelen bij de hoofdingang!

ronald tricolore
Lid
ronald tricolore

Beste Willem II-ers, Graag reageren wij onderstaand op het ontvangen statement van de gezamenlijke supportersverenigingen. In het statement worden zorgen geuit over de sportieve resultaten en het getoonde spel, de gevoelens bij de achterban, de inzet en beleving van de spelersgroep en het functioneren van de volledige technische staf, waarvan het aftreden wordt geëist. Daarnaast wordt een aantal maatregelen aangekondigd indien er niet tegemoet gekomen wordt aan deze eis. Allereerst willen wij meedelen dat wij de geuite zorgen delen en ook onze volle aandacht hebben. Op dit moment ligt de volledige focus van de hele club op het veiligstellen van… Lees verder »

ronald tricolore
Lid
ronald tricolore

wat zijn die domme minnetjes nu?

Klaarmee
Gast
Klaarmee

Dit minnetjes zijn uiteraard voor de reactie van Willem II op het statement. Niet op jouw post, no worries. wink

Lord of Fail
Gast
Lord of Fail

Zo eenzijdig dat er al slechts een paar maanden al geroepen word dat Erwin moet opbokken.. Maar ik bemoei niet..

Ben
Gast
Ben

Uitstekende reactie van de directie, ze laten zich niet chanteren en blijkbaar heeft de spelersgroep nog vertrouwen in de trainer. Ik zou zeggen, afsluiten dit hoofdstuk en er vol achter gaan staan de laatste 8 wedstrijden. COME ON Willem II.

Loepoog
Lid
Loepoog

Wat dacht je Ben, dat ze zouden schrijven dat de spelers er inderdaad geen brood in zien.

Maar het maakt mij verder niet uit. Jij mag uiteraard jouw mening hebben en ik de mijne.

De positie van VdL is onhoudbaar. Ik keur elke vorm van geweld af maar ik vrees dat er straks net zoveel ‘verdedigers’ naast VdL staan als op het veld. Dat is de reclame die je als club wil….

Wat een drama

Ben
Gast
Ben

@Loepoog  Als de spelers geen vertrouwen meer in VdL hadden gehad, was ie al lang buitengeflikkerd. Lees ik daar nu tussen de regels door ook nog een bedreiging aan het adres van VdL? Wel normaal blijven doen a.u.b.

Loepoog
Lid
Loepoog

Zucht…welk gedeelte van ‘ik keur elke vorm van geweld af’ snap je niet? Ga anders ff bij iemand anders woorden in de mond leggen.

Ben
Gast
Ben

Zucht…. Dat deel snap heel goed, mijn zorgen beginnen bij “maar…”

Loepoog
Lid
Loepoog

Dan zijn we het eens. Dat zijn ook mijn zorgen. Dat moeten we niet willen. Kijk maar naar GAE afgelopen weekend. Er hoeft er maar 1 over de schreef te gaan en het gedonder is compleet.

Wilco
Gast
Wilco

Jongens denk even na. Wat gaat er nu gebeuren? Ten eerste plaats, hebben die acties geen zin. Vergeet het. Je kunt ze houden, maar dat hij weggaat kun je vergeten. Na die brief gaan ze echt niet 2 wedstrijden een brief schrijven met: Door de acties die jullie als supporters hebben gehouden, hebben wij het licht gezien, en besloten van der Looi per direct te ontslaan. Ja, nee, dat gaat nooit gebeuren. Dat ze met een dergelijke brief achter hun coach gaan staan, is niet heel erg gek. Weet je welke bestuurders vaak een coach wegjagen? Diegene die hun eigen… Lees verder »

oldschool77
Lid
oldschool77

weet je wat dan top zou zijn Ben, dat er een select groepje uit de selectie bv Rienstra / Sol en Branderhorst ( deze 3 staan er toch zeker in ) hun onvoorwaardelijke steun in de trainer ook uit zouden spreken toch ?? dan is dat punt al naar het land der fabelen en hebben wij weer 1 punt minder om mee te slaan !! nee nu moeten we er maar vanuit gaan dat dit zo is uit monde van de directie

bristol_tony
Lid
bristol_tony

Berry/Joris did what I expected. They couldn’t fire van de Looi because if they do that now, then it means that the fans rule the club, not the Board/TD. The club is not a democratic institution in that way.

I have written yesterday, that it’s nice if we fire van de Looi, but first you need to have a replacement. I don’t think that any good coach would like to come to Willem II at this precise moment of the season. Coach with a famous name (Verbeek/Advocaat) also doesn’t guarantee results.

Stressful weeks coming…

bristol_tony
Lid
bristol_tony

By the way…

If I was in van de Looi’s shoes and I saw that such shitstorm is around me, I would pack my bags and resign immediately!

koen verhoeff
Lid
koen verhoeff

De conclusie is simpel: waar veel supporters geen vertrouwen meer hebben in de trainer, heeft de clubleiding dat (nog?) wel. Daar zullen we het mee moeten doen.

Het enige wat nu van belang is is dat we voldoende punten halen voor handhaving. En dat is nog een hele klus, met of zonder vd Looi.

Bombarda99
Gast
Bombarda99

IJzersterk statement van de directie. Los van het feit dat er komend seizoen op technisch vlak heel veel anders, beter en aantrekkelijker zal moeten, is er geen reden om aan te nemen dat ontslag van de technische staf direct verbetering zal brengen. Paniek en ongenoegen zijn begrijpelijk, maar daardoor niet per definitie een goede raadgever. Daarnaast ben ik blij dat men de oren niet laat hangen naar het statement van de schreeuwende minderheid van de supportersverenigingen. Supporters hebben het recht om eindeloos te klagen en zelfs om mee te praten, maar deze eis gaat alle perken te buiten. Het is… Lees verder »

Loepoog
Lid
Loepoog

Schreeuwende minderheid? Ik heb zelf geen aantallen, maar het lijkt mij dat jij ook niet kunt weten hoeveel supporters dit initiatief steunen. Hier op de site is de stemming wel duidelijk (maar men klaagt nu eenmaal sneller als andersom).

We zien zaterdag wel wat het sentiment is. Misschien is er wel een stille minderheid die het allemaal wel prima vind 😉

Klaarmee
Gast
Klaarmee

Zit iedereen hier net als ik te koken van woede na het lezen van deze reactie……!!! Hoe haal je het in je kop om te schermen met “Graag hadden we jullie persoonlijk aangehoord” als er godverdomme 0,0 assertiviteit getoond wordt, ever.

Amateurs, passanten, vreemdelingen!

#erwinout #berryout #jorisout

UNITED
Lid
UNITED

Reactie van Willem II toont aan dat Berry en Joris ook totaal ongeschikt zijn.

#erwinjorisenberryout

 

TheObserver
Lid
TheObserver

Joris is de marionet van Berry !! Beide heren absoluut ONGESCHIKT in hun functies .

Berry plukt de financiële vruchten door enkele meevallers, valt supporters af als hij ze moet ondersteunen ..en gokt straks verkeerd tov KNVB met dr sanctie.

En Joris die is helemaal nog niet bezig met een nieuwe trainer, niet ter vervanging nu voor vd Looi en niet voor aankomend seizoen ..is net als met het samenstellen van zijjn selecties weer veel te laat.

Frietmet
Lid
Frietmet

Die hebben dr eigen ruiten dan ook ingegooid

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Net de reactie van Willem II gelezen… Die nemen ons dus totaal niet serieus. Omdat het bij andere clubs niet het gewenste effect heeft gehad ???!!!!… DOET OE OGEN IS OPEN?!! Het gaat ons hier totaal niet om resultaat, het gaat om de manier waarop..

Op deze manier gaat het zaterdag een hele, hele vervelende avond worden voor alles en iedereen die ons clubke een warm hart toedraagt.

dropkick murphy
Lid
dropkick murphy

Vraagje….waar kan je de reactie lezen??

Klaarmee
Gast
Klaarmee

Hij is zojuist offline gehaald. Mogelijk zijn ze de pagina aan het verplaatsen.

Anonimo met curry
Gast
Anonimo met curry
Kees
Gast
Kees

thuis op de bank

Sjef
Gast
Sjef

Het blijft toch wachten tot er iets gebeurt. Ik zit eigenlijk al een paar dagen te F5’en tot bekend wordt dat Erwin de eer aan zichzelf houdt, of dat er ‘in goed onderling overleg’ is besloten de samenwerking stop te zetten. Maar het zal wel niet gebeuren voordat we een kleine nederlaag tegen PSV behalen. Die gaan namelijk gas terug nemen nadat ze kinderlijk eenvoudig op 0-2 zijn gekomen en vervolgens mogen wij ruim een uur naar bewegend behang gaan kijken. Bahbah, je zou maar Willem II-supporter zijn zeg….

Sam
Gast
Sam

Volgens mij is er maar een manier om een statement te maken. Gewoon helemaal niet meer gaan

Hotseknots
Gast
Hotseknots

Ik vind ook dat vd Looij al lang de laan uitgestuurd had moeten worden en dat dit alsnog zsm moet gebeuren! Tegelijkertijd mag een professioneel bestuur nooit wijken voor de druk of acties van supporters (hoe begrijpelijk die ook zijn). Een bestuur moet wel luisteren naar de supporters en fatsoenlijk met ze communiceren. En beide zaken gebeuren al heel lang niet meer bij onze club! Dus, directie, graag zsm een heldere uitleg: waarom zit vd Looij nog steeds op zijn stoel, ondanks het feit dat we al maandenlang in een vrije val zijn beland, we onvermijdelijk op degradatie afstevenen, het… Lees verder »

Snorro
Gast
Snorro

Ik ontving vandaag een mail van Willem II met een uitnodiging voor de Kongo fandag. Heb teruggestuurd dat de kids weer komen als Erwin weg is.

Snorro
Gast
Snorro

Dat moet natuurlijk Kingo zijn. Congo is veel te gevaarlijk momenteel.

Wilco
Gast
Wilco

Verbeek doet het kwa resultaten slechter dan Rene Hake. Staat vandaag in VI. En waarom, is deze laatste ontslagen, omdat het bestuur dat wilde, omdat dan de supporters wat stiller zouden zijn. EN Rene Hake slechte resultaten haalde. Mogen ze van Beek ook wel eens ontslaan dan…Hadden ze bij Willem II ook kunnen doen als bliksemafleider. Iedereen denkt hier bijna dat Willem II wel betere resultaten moet halen met een andere coach. Vraag ik me zeer sterker af. Ja het kan nog slechter! Dat is duidelijk. Zie Twente. Daarbij is Verbeek niet zo maar iemand, een dergelijk persoon met dergelijke… Lees verder »

JTW
Lid
JTW

Als we onszelf veilig hebben gespeeld, is het zaak om te evalueren wie er allemaal schuldig zijn aan deze puinhoop. De rest van de technische staff, Joris, Berry, etc. Voor nu is het de taak om Erwin buiten te gooien, zodat er een soort schokeffect ontstaat. Erwin kan de spelers in ieder geval niet meer motiveren, wellicht kan een trainer met een totaal andere visie (lees: aanvallende visie) dat wel en kunnen we daarmee de laatste 8 wedstrijden voldoende punten sprokkelen om er rechtstreeks in te blijven. Onder Erwin is die kans gering, want je ziet aan alles dat de spelers… Lees verder »

TheObserver
Lid
TheObserver

Optie kaart ik gister ook aan Hyballa voor vd Looi met nog optie 1jr ere of Jupiler League.

Verder Streppel op de plek van Joris ,zijn wisselbeleid  was matig maar zijn aankoopbeleid bijna perfect.

een nieuwe voorzitter op de plek van doetje Berry !

en Wapenaar en Henry van Amelsfoort behouden van de staf , rest keihard eruit !!

Klaar (ermee met dit zooitje) ZATERDAG dan maar alle supporters op de barricade !!

BrabantHenk
Lid

Wilco, vind je het zelf niet een beetje naïef om te denken dat de beleidsbepalers luisteren naar de wensen van de supporters. Ze laten nu al helemaal niets horen. De achterban wordt niet serieus genomen. Je kunt ook genoeg voorbeelden aandragen waar een trainerswissel wel heeft geholpen. Zeker als de chemie tussen club en trainer helemaal verdwenen is. Het gaat helemaal niet om de resultaten. Als het gewoon niet goed genoeg is, maar de spelers geven alles dan hebben de Tilburgse fans daar vrede mee. 2013 thuis Az, weet je nog? We degradeerden rechtstreeks uit de Eredivisie, maar met opgeheven… Lees verder »

Wilco
Gast
Wilco

Ik snap wel wat jullie bedoel en zeggen. Zoals ik al zei, hij had geen coach van Willem II moeten worden. Waarom? Kijk naar zijn voetbal en hoe hij een team neerzet, dat zij dan niet de meest leuke wedstrijden die je dan krijgt, en uiteindelijk (tenminste dat hoort zo) doe je het toch voor het publiek! Echter, met gasten achterin, die net zo goed bij een of andere eerstedivisieclub hadden kunnen voetballen, en met spitsen die net zo goed bij FC Utrecht kunnen staan, hebben we wel een “raar team”. Het is duidelijk dat de capaciteiten van de spelers,… Lees verder »

Budje
Gast

Dat supporters officieel laten weten dat vdL Willem 2 slecht en onherkenbaar laat spelen is natuurlijk goed. Eisen dat vdL vertrekt  met de dreiging niet meer naar uitwedstrijden te gaan is kansloos en niet rieel. de hele technische staf al helemaal niet. Blijf je weg, benadeel je de club enorm. Ik vind vdL ook een waardeloze trainer, maar ontslaan is niet de oplossing. Als ik vdL was, ging ik zelf. Situatie kan zomaar uit de hand lopen.

david loggie
Lid
david loggie

De verantwoordelijken hebben minstens 3 kansen gehad om Erwin te ontslaan: sparta uit, den haag uit en heerenveen uit. Dit hebben ze niet gedaan. En zoals hieronder al beschreven is, ga je als verantwoordelijken nu niet alsnog de trainer ontslaan omdat supporters dit eisen. Ik zou willen dat hij liever gisteren dan vandaag opstapt. Maar wat doe je tegen PSV? Verwachting is dat we gewoon verliezen. Stuur je hem dan ineens wel weg? Ook dat zou gezichtsverlies betekenen voor de verantwoordelijken. Vervolgens wachten op Twente en daarna ontslaan? Kan, maar is het dan niet te laat? Hoewel ik het niet… Lees verder »

H. Groot
Lid
H. Groot

Ongetwijfeld een actie met de beste bedoelingen, maar als het management haar beslissingen af gaat laten hangen van regelrechte chantage en intimidatie, dan is het eind zoek. De reden dat clubs kapot gaan, is juist door opportuun leiderschap en wangedrag van supporters.

Het besluit om je club maar in de steek te laten is te triest voor woorden en toont aan dat we met zijn allen veel zieker zijn dan het lijkt.

UNITED
Lid
UNITED

Chantage en intimidatie of een krachtig statement om erger te voorkomen? #iedereenkanerout

Splinter F
Lid
Splinter F

Het management? (http://www.mejudice.nl/artikelen/detail/degradatie-willem-ii-te-voorkomen-als-management-zich-verbetert)

Chantage en intimidatie? Zeker voor het eerst hier op deze site of nog niet zo lang lid van de bussinesclub?

Verder heb ik nog nooit een club kapot zien gaan door het wangedrag van supporters, wel door te opportunistisch leiderschap ( kop in het zand steken). Daarnaast denk ik dat je voor jezelf moet spreken als je het hebt over “ziek zijn”. Betrek daar geen supporters in die een statement willen maken.

 

Kees
Gast
Kees

Deze actie kent alleen maar verliezers:

Het managementteam zal nooit zwichten voor dit soort acties; doen ze dat wel dan krijgen ze van een hele grote groep andere supporters het verwijt dat “ze geen ballen hebben”.

Zwichten ze wel dan krijgen ze de totale Nederlandse Media over zich heen (m.i. terecht)

De supporters(clubs) moeten wel woord houden, dus alle uit-wedstrijden tm einde seizoen zonder supporters, met daarbij hoogstwaarschijnlijk nog een thuiswedstrijd zonder publiek.

Dat de supporters een statement wilden maken is meer dan ok, maar deze vorm van ” chantage” kent dus nogmaals, alleen maar verliezers.

 

Roemir
Gast
Roemir

Uiteindelijke doel is dat die verliezers op het veld weer eens gaan uitstralen dat ze willen winnen. Want DAT is wat we allemaal willen.

Ben
Lid
Ben

Dappere woorden H., volledig mee eens. Het betreft hier dezelfde groep supporters die vorig jaar hun beste speler het stadion uitfloten.

Frietmet
Lid
Frietmet

dezelfde groep¿ zonder deze 5 supporters verenigingen was er geen Willem II meer geweest.

OldskooL
Lid
OldskooL

@H. Groot @Kees als bestuur eerder had ingegrepen was er weinig aan de hand geweest. Maar er gaat zoveel fout op het veld en intern. En wij horen maar niks vanuit Willem II en wekelijks word levenloos voetbal gepresenteerd. We komen naar het stadion om onze club te supporten en willen strijd zien en degelijk voetbal. Resultaat is niet altijd belangrijk en een slechte wedstrijd kan ik ook nog wel verdragen. Maar een heel seizoen saai flets en laf voetbal voorgeschoteld krijgen is kut. Het is net alsof je chique gaat eten en je krijgr mcdonalds voer voorgeschoteld en je… Lees verder »

NulEenDrie
Lid
NulEenDrie

De club zou ook met een reactie naar buiten kunnen komen waarom ze een dergelijke beslissing niet zullen nemen. Daar hoeven (en zullen) wij het absoluut niet mee eens zijn, maar dan tonen ze wel respect maar de mensen die de club zijn. Wij, de supporters!

Op deze manier tonen ze op de Goirleseweg alleen maar hoeveel schijt ze aan ons hebben. Dat gaat alleen maar averechts werken. De bom gaat barsten aankomende zaterdag op deze manier.

pirot Russia
Gast
pirot Russia

Hoop niet dat dit over Wapenaar gaat, dat is een prima keeperstrainer, zou geen betere weten op dit moment en volgens mij heeft hij prima werk afgeleverd.

 

Verder vind ik deze actie meer dan terecht, het voetbal en de visie van VDL is niet om aan te gluren, verder heeft hij ook 0,0 uitstraling en hoe kun je dan iets over brengen op de groep die moet strijden voor behoud.

Ben ook erg benieuwd hoe de club hierop zal reageren en met welke toon

Keurig Mannen !!

Poppels
Lid
Poppels

Helemaal eens! Je ziet keepers beter worden bij Wapenaar. Er zijn ook mensen die een dikke kale vent die erbij staat goed vinden maar ik hou van de gedrevenheid en de passie die deze man erin legt.

dn Baaierd
Lid

Ben het volledig eens met het statement dat gemaakt moet worden helaas. En door dit te doen tegen PSV oke. Maar om de Away day te boycotten voor 1 van de belangrijkste wedstrijden die we gaan krijgen betreurt mij. Ik ben zelf zzp’er en ik sponser als zzp’er ook een bus naar Twente. Puur en alleen omdat ik hoop dat we collectief kunnen laten zien dat Willem II onze club is, de club van het volk en wat er ook gebeurd we altijd voor 100% achter ons team staan.

Frietmet
Lid
Frietmet

Ik denk dat dit puur dreigen is en we er van uit mogen gaan dat Erwin uiterlijk dit weekend weg is.

Lucaswillem2
Lid
Lucaswillem2

ik wil geen brutale opmerking maken maar wie bepaald of ik de wedstrijd wel wil bezoekne het staat zo van al VDL er nog is gaan we niet dat vind ik dan heel jammer

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Niemand  bepaald voor jou of je een uitwedstrijd wil bezoeken. Alleen zullen er geen bussen  van. suppotrtersclub, KingZine, (tifosi),vak E, Ks79 rijden. Zolang er niks veranderd…

Lucaswillem2
Lid
Lucaswillem2

oke maar het is toch jammer dat we de spelers dan niet kunnen steunen oke ik wil ook dat VDL weg gaat maar als we dan niet gewoon andere acties doen tijdens die wedstrijd tegen VDL

Kees Cornervlag
Lid
Kees Cornervlag

Het eruit gooien van de trainer heeft vaker niet dan wel effect. Toch denk ik dat wij bij dat groepje clubs horen waarbij een nieuwe trainer wel punten oplevert. Slechter dan nu kan namelijk gewoon niet!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Kees cornervlag

Of het nu wel helpt is twee kan goed zijn dat we met een ander voor de groep (ook) degraderen.. maar met een ander trainer. Krijg je wel weer een positievere sfeer rond de club. En kun je met het oog op.volgend seizoen. De schade wellicht wat beperken met bertreking tot sponsors en supporters die gaan afhaken…

#ERWINOUT

JTW
Lid
JTW

Ze zullen Erwin voor zaterdag niet ontslaan. Dan zouden ze hun oren laten hangen naar de supporters en dat betekent gezichtsverlies. Na een kansloze nederlaag tegen psv zal Erwin op non-actief gesteld worden met de mededeling dat intern al langer bekend was dat psv thuis Erwin’s laatste kans zou zijn. Bij alles anders dan een kansloze nederlaag zal gezegd worden dat er genoeg kansen zijn om resultaat te behalen tegen Twente nadat goed weerstand is geboden tegen de koploper. Daarnaast zal Erwin niet ontslagen worden met als reden dat het onverstandig is om beleidsvoering af te laten hangen van de wens van… Lees verder »

BrabantHenk
Lid

Omroep Brabant vroeg de club om reactie:

Geen reactieDe club heeft zelf nog niet gereageerd op alle onrust. Een woordvoerder laat weten dat er intern over gesproken wordt, maar dat er op korte termijn geen reactie komt.

Dit is echte de grootste minachting naar je achterban die je je kunt voorstellen. Gewoon doodzwijgen, je hondstrouwe aanhang niet serieus nemen. Nou mag van mij de pleuris uitbreken ook.

Sprang
Lid
Sprang

uiteraard komt er geen reactie.

Vd Looi zaterdag nog op de bank is een figuurlijke middelvinger vanuit de club naar de supporters.

keesg
Lid
keesg

Dit kan alleen maar slagen als ze een goed alternatief hebben. Om het bestuur en technisch directeur naar huis te sturen is niet realistisch. Ook de spelers moeten zich laten horen als ze het niet eens zijn met de speelwijze. Voor aanmodderen zoals het nu gebeurt is geen tijd meer.

Martin Coolen
Gast
Martin Coolen

Waarom laat Joris Mathijsen niets van zich horen?

vakkieB
Gast
vakkieB

Ongelooflijk dat dit bij onze club, onze trotse club, moet gebeuren.

Schaamrood staat op de kaken, vooral als je in Waalwijk woont.

Erwin eruit, dat is duidelijk. Maar wat dan? Wie dan?

Dat dit zo lang heeft moeten duren!!  Een en ander meegemaakt in al die jaren.

Maar zoals nú!!!! Ik betrap me erop dat ik geen voetbal praatprogramma durf

aan te zetten. Overal worden we te kijk gezet. Schandalig voor ’n stad als Tilburg.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Goede actie.

Liever zonder vd Looi strijdbaar en eervol degraderen, dan met vd Looi en defensief kutvoetbal eruit.

Om maar op zijn berry’s te uiten:

NU DOORPAKKEN, EN SCHOON SCHIP MAKEN !!!

 

UNITED
Lid
UNITED

Het zou toch bizar zijn als Erwin straks nog doodleuk op de bank zit.

Chouffer
Lid
Chouffer

Zou er toch ook niet verbaasd van staan kijken. Als een soort statement van “supporters maken de dienst niet uit”.  Maar zo stom zullen ze toch niet zijn…..???? (hoop doet leven).

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Goede actie die helaas nodig is.. Laten we hopen dat de club voor zaterdag actie heeft ondernomen… maar mocht dat niet zo zijn zou het wel fijn zijn als heel de KingSide mee doet aan de actie. en niet de helft naar binnen gaat…

Laten zien dat we un eenheid zijn.

Onze club,onze Stad, ons leven