Home » Headlines » Statement: Supporters eisen vertrek technische staf
erwin out

Statement: Supporters eisen vertrek technische staf

Originele bericht:
Maandagavond 5 maart 2018 is het onvermijdelijke gebeurd. Verschillende vertegenwoordigers van alle supportersgroepen binnen Willem II hebben elkaar eens recht in de ogen gekeken. De conclusie is hard, maar heel duidelijk. We herkennen Willem II niet meer. Onze club, onze trots dreigt door passanten ter ziele te gaan. Dit laten we niet gebeuren. Maandagavond hebben we met elkaar de handen ineen geslagen om tot actie te komen. Het kan zo niet verder. Onderstaand statement is vanmiddag aangeboden aan Paul Gerritse (voorzitter Stichtingsbestuur), Peter Galle en Berry van Gool (Algemeen Directeur Willem II). Steun de club en geef luid gehoor aan onderstaande! Willem II, voor en door supporters.

Statement gezamenlijke supportersgroeperingen Willem II:

Supporters eisen vertrek technische staf

Wij, Willem II-supporters, maken ons ernstige zorgen om onze club. Wij zien met pijn in ons rood wit blauwe hart dat:

  • Het voetbal sinds de aanstelling van Erwin van de Looi en zijn staf niet om aan te zien is;
  • Er van aanvallend voetbal zoals ooit afgesproken en vastgelegd in het beleidsplan geen sprake is;
  • Het spel van Willem II met de week slechter wordt;
  • Het gevoel van de achterban bij Willem II aan het verdwijnen is. Wat in jaren is opgebouwd wordt nu compleet afgebroken;
  • Supporters afhaken (o.a. aanzienlijk minder supporters mee naar uitwedstrijden);
  • Sponsors afhaken;
  • Passie, Strijd en Leeuwenmoed zijn ver te zoeken;
  • Er geen beleving en geen trots bij de spelersgroep is;
  • Er een passant als trainer zit die totaal geen visitekaartje is voor onze mooie club;
  • Deze passant negeert het technische beleidsplan door af te stappen van de huisstijl en de manier van voetbal die niet bij Willem II past en die niet aansluit bij de verwachtingen van de achterban;
  • Er is een aantal incidenten geweest met Erwin en supporters die de fanatieke supporters hem zeer zwaar aanrekenen.
  • Erwin geeft wekelijks de selectie de schuld van het falen en geeft aan dat spelers niet naar hem luisteren. Een goede trainer zorgt ervoor dat hij de spelers mee krijgt in zijn visie. Maar door de steeds veranderende tactiek van Erwin heeft hij een verlammende werking op de voltallige spelersgroep.
  • Erwin heeft geen binding met de club of supporters.
  • Erwin staat teleurgestelde supporters niet te woord en laat dit opknappen door een van de jongste spelers.
  • Erwin ruziet openlijk met de clubwatchers van het Brabants Dagblad.
  • Sinds de komst van Erwin hangt er een negatieve sluier over het voetbal bij Willem II.

Het is vijf voor twaalf. Er zijn nog acht finales te gaan. Acht finales waarin we punten moeten pakken om Willem II te behouden voor de Eredivisie. Willem II streeft echter rechtstreeks af op de play offs of, erger nog, directe degradatie. Wij hoeven niet elke week te winnen. Wij willen wel een elftal dat vol strijd en passie het veld ingaat om het publiek voor zich te winnen. Een elftal dat duidelijk probeert te maken aan de tegenstander dat er niets te halen valt in het Koning Willem II-stadion. Een elftal dat speelt om te winnen, niet om niet te verliezen. Met de huidige technische staf gaat dit niet meer gebeuren.

Erwin van de Looi en zijn assistenten moeten dan ook per direct op non actief gezet worden en er moet een leider aan het roer komen die het team duidelijkheid verschaft en de spelers met passie en durf laat voetballen.

Dit had al veel eerder moeten gebeuren. Het was aan de leiding van Willem II, directie en RvC, om in te grijpen. Nu dit niet gebeurt, zijn de supporters genoodzaakt om in actie te komen.

Om deze eis kracht bij te zetten hebben de verschillende supportersgroeperingen de handen ineengeslagen en gaan we actie voeren. Actie vanuit het Rood Wit Blauwe hart om onze club proberen te behoeden voor degradatie en te verlossen van Erwin van de Looi en zijn staf. Enkele acties voor de komende dagen zijn:

  • Vandaag (dinsdag 6 maart 2018) stond er een bijeenkomst gepland met Berry van Gool, Paul Gerritse (voorzitter stichtingsbestuur), Peter Galle (supporterscoördinator) en een aantal supporters. Deze bijeenkomst zullen wij niet bezoeken. Wel zal onze woordvoerder aanwezig zijn om dit statement te overhandigen en toe te lichten.
  • Zaterdag zal de KingSide tijdens de warming up en gedurende de eerste vijf minuten van de wedstrijd tegen PSV leeg blijven. Daarnaast roepen wij de supporters op andere vakken ook op om de eerste vijf minuten van de wedstrijd op de ring te blijven en niet de tribune op te gaan als protest tegen de gang van zaken binnen onze club.
  • De uitwedstrijd tegen FC Twente, die bestempeld is als AwayDay zal niet bezocht worden door Willem II-supporters zolang Erwin van de Looi en zijn staf op de bank zitten.
  • Er zullen geen uitwedstrijden meer worden bezocht.
  • De partijen die dit statement ondertekenen zullen vanaf nu tot aan het vertrek van Erwin van de Looi hun activiteiten voor Willem II, zoals de diverse geplande overleggen over o.a. Koningsdag 2018 en het ophangen van spandoeken bij wedstrijden voor Willem II, staken.

Indien niet aan onze oproep gehoor gegeven wordt zullen we de acties verder uitbreiden.

Het woord is nu aan de directie van Willem II! Wanneer de directie het nodige doet en ingrijpt, zullen de supporters de handen ineen slaan en – wederom – massaal het elftal steunen om samen Willem II in de eredivisie te houden.

Met Rood Wit Blauwe Groet,

Supportersclub Willem II              Vak E
Stichting Kingzine                            KS79
Tilburg Tifosi

 

158 reacties

  1. We moeten 1 ding niet vergeten.

     

    Het wordt vanzelf weer maandag en dan is het weekend weer voorbij.

     

     

    1

    1
  2. Ik denk dat zowat iedereen wel inziet dat we beter af zijn zonder Van der Looi. Behalve blijkbaar de heren die er voor zouden moeten zorgen dat hij zijn ontslag krijgt. Die vinden zichzelf belangrijker dan de club en dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn bij Willem II. Ik snap anderzijds ook wel de reactie die Berry & Joris nu geven, althans ik had het niet anders verwacht. Het zou wel erg raar zijn als zij door dit “verzoek” nu ineens tot actie overgaan en Erwin de laan uit sturen omdat de supporters dat eisen. Overigens wordt er gesproken over onmenselijkheid. Dat slaat nergens op, deze actie richt zich dan ook niet op Erwin als persoon maar op Erwin als trainer van Willem II. Onmenselijk vind ik het wel dat wij moeten betalen voor hetgeen wat wij voorgeschoteld krijgen. Niet goed geld terug, zou eigenlijk op zijn plaats zijn. Klant is koning, toch? Tel daarbij op dat er minder mensen kaarten kopen en sponsoren hard wegrennen dan moeten dit toch signalen zijn waardoor aan de Goirleseweg de ogen geopend moeten worden. Maar helaas, zoals al gezegd: de heren aan de macht vinden zichzelf belangrijker dan de club en willen geen gezichtsverlies lijden… Het boycotten van uitwedstrijden levert wat mij betreft geen punt meer of minder op, daarbij moet iedereen zelf die keuze kunnen maken vind ik. Het gaat er om dat er iemand voor de groep staat die de spelersgroep zover weet te motiveren, inspireren en weet ik het niet allemaal zodat ze een paar stappen harder gaan werken en dat met een aanvallend concept in plaats van dit laffe kutvoetbal wat wij hier week in week uit voorgeschoteld krijgen. De club wijst op andere clubs en dat een trainer ontslaan geen gewenst resultaat oplevert daar. Maar wij zien wel allemaal dat daar hard gestreden word met passie, strijd en aanvallender voetbal. En laat dat nu het verschil zijn met onze laatste degradatie en het heden. Op deze manier pakken we echt geen punt meer en niets doen levert sowieso niks op met een trainer met zo’n grote plaat voor zijn botte kop, Erwin Out!!!

    2

    0
  3. Onmenselijk:NEE.

    Op de man: ja

    ‘Niet des Willem II’s : ja

    Dit is nu juist het punt. Het is zover gekomen, dat ALLE supportersverenigingen samen een statement neergelegd hebben. Als dit elk seizoen zou gebeuren, ok. Nu toont het juist het gezamenlijke gevoel wat heerst. Wat dus NIET normaal is binnen onze club en dat zou juist een teken moeten zijn, om in te grijpen!

    Verder zijn het heel veel woorden en wordt er niets gezegd. Ik mis bijv:  Spelers staan achter de trainer, wij als bestuur staan achter gekozen tactiek etc. Het enige wat ik lees, is dat men onbegrijpelijker wijze, achter deze trainer staat. Teken van zwakte is om ook nog eens naar andere clubs te wijzen, omdat het daar niet gewerkt zou hebben. Het gaat hier om onze club, waar het misschien wel zou werken. Slechter als wat we voorgeschoteld krijgen, kan niet!

    We trekken ons eigen plan en geven de supporters ook nog een trap na.

    Houdoe en bedankt!

    Ps ik hoop van harte dat er binnen de spelersgroep en technische staf, wat ogen geopend zijn. Het laatste wat ik wil is degradatie en dan moeten zeggen: zie je wel!

     

    7

    5
  4. Ik zit ernstig te twijfelen of ik überhaupt wel met m’n zoontje zal gaan zaterdag. Kans dat het uit de hand loopt is natuurlijk levensgroot aanwezig.

    8

    4
    • Mij zien ze niet komende Zaterdag. De kans dat het uit de hand gaat lopen is levensgroot.

      7

      3
  5. Uit voorzorgsmaatregel word er zaterdag tegen PSV in het stadion geen alcoholische dranken geschonken. Dit uit veiligheid voor supporters die niet tegen drank kunnen.

    4

    9
    • Dat zou er nog eens bij moeten komen.. het bloed van duizende supporters kookt.

      9

      6
  6. Heel simpel; hiermee leggen Berry en Joris hun kop in de schoot van Van der Klooi, en verbinden hun lot hieraan! Kiezen niet voor de supporters, oftewelbde club, maar blijven trouw aan hun keuze. Triest maar dat is de conclusie!

    10

    10
  7. Zaterdag na de wedstrijd verzamelen bij de hoofdingang!

    13

    15
  8. Beste Willem II-ers,

    Graag reageren wij onderstaand op het ontvangen statement van de gezamenlijke supportersverenigingen.

    In het statement worden zorgen geuit over de sportieve resultaten en het getoonde spel, de gevoelens bij de achterban, de inzet en beleving van de spelersgroep en het functioneren van de volledige technische staf, waarvan het aftreden wordt geëist. Daarnaast wordt een aantal maatregelen aangekondigd indien er niet tegemoet gekomen wordt aan deze eis.

    Allereerst willen wij meedelen dat wij de geuite zorgen delen en ook onze volle aandacht hebben. Op dit moment ligt de volledige focus van de hele club op het veiligstellen van het eredivisieschap. Naast deze primaire doelstelling van eredivisievoetbal, is er ook aandacht voor de secundaire doelstelling van het gewenste spel. Helaas hebben we de laatste tijd moeite gehad om het gewenste, verzorgde en aanvallende voetbal waar Willem II voor staat ten tonele te brengen.

    Dat neemt niet weg dat wij van mening zijn dat iedereen bij Willem II alles in het werk stelt om bovengenoemde doelen te bewerkstelligen en te streven naar mogelijke verbeteringen. Niemand zit rustig achterover geleund, iedereen probeert week in week uit met elkaar tot betere prestaties te komen. Uiteraard leiden deze inspanningen niet altijd tot het gewenste resultaat. De huidige 15e positie is zorgelijk en gaat nog een aantal spannende weken opleveren. Ditzelfde geldt uiteraard ook voor onze concurrenten. We moeten echter niet vergeten dat we nog immer 5/6 punten los staan van de drie teams onder de rode streep, een beter doelsaldo hebben en daarmee alles in eigen hand hebben.

    In het statement wordt het vertrek van de volledige technische staf geëist als de noodzakelijke oplossing voor de genoemde zorgen. Wij zijn er echter niet van overtuigd dat een dergelijke ingrijpende stap het gewenste effect zal hebben en op dit moment noodzakelijk is. Diverse clubs hebben een dergelijke stap reeds achter de rug, maar de gewenste ommekeer is vooralsnog achterwege gebleven. Het belang van de club en de benoemde doelen stellen we centraal en daar moet alles voor wijken.

    Graag hadden we dinsdag tijdens de geplande bijeenkomst met een afvaardiging van de supportersgeledingen jullie zorgen persoonlijk aangehoord en een toelichting gegeven op onze inspanningen om tot resultaat te komen. Helaas is er niet gekozen voor overleg en is er eenzijdig en direct voor de genoemde acties en communicatie gekozen. Wij vinden het onmenselijk, ongepast en niet ‘des Willem II’ dat er zó op de man gespeeld wordt.

    Voor ons is de bijdrage van de ‘twaalfde man’ zeer belangrijk. De overwinningen in de laatste drie thuiswedstrijden tegen VVV en twee keer tegen Roda JC zijn mede hierdoor tot stand gekomen. Goede en fanatieke ondersteuning van de supporters wordt door iedere speler genoemd als een extra inspiratiebron en belangrijke ondersteuning van het team. We betreuren de genoemde acties dan ook ten zeerste en verzoeken, mede namens de spelersgroep, deze acties te heroverwegen.

    Kortom, we waarderen de grote betrokkenheid bij de club, we hebben begrip voor de geuite zorgen en nemen die mee in onze dagelijkse werkzaamheden, maar we betreuren de voorgenomen acties en de geëiste oplossingsrichting. Tot slot vragen we aan iedereen om de club de resterende wedstrijden op positieve wijze te ondersteunen.

    Namens directie Willem II,

    Mede namens raad van commissarissen Willem II

    Berry van Gool Joris Mathijsen

    SCHANDALIGE REACTIE!! IK BEN ER HELEMAAL KLAAR MEE… EENZIJDIG? ONMENSELIJK? OP DE MAN GESPEELD?

    KOM EENS UIT JE TORENTJE EN VRAAG DE SUPPORTERS EENS HOE ZIJ ZICH BEHANDELD VOELEN

    13

    39
    • wat zijn die domme minnetjes nu?

      4

      16
      • Dit minnetjes zijn uiteraard voor de reactie van Willem II op het statement. Niet op jouw post, no worries. 😉

        15

        8
    • Lord of Fail

      Zo eenzijdig dat er al slechts een paar maanden al geroepen word dat Erwin moet opbokken.. Maar ik bemoei niet..

      1

      0
    • Uitstekende reactie van de directie, ze laten zich niet chanteren en blijkbaar heeft de spelersgroep nog vertrouwen in de trainer. Ik zou zeggen, afsluiten dit hoofdstuk en er vol achter gaan staan de laatste 8 wedstrijden. COME ON Willem II.

      45

      17
      • Wat dacht je Ben, dat ze zouden schrijven dat de spelers er inderdaad geen brood in zien.

        Maar het maakt mij verder niet uit. Jij mag uiteraard jouw mening hebben en ik de mijne.

        De positie van VdL is onhoudbaar. Ik keur elke vorm van geweld af maar ik vrees dat er straks net zoveel ‘verdedigers’ naast VdL staan als op het veld. Dat is de reclame die je als club wil….

        Wat een drama

        6

        6
      • @Loepoog  Als de spelers geen vertrouwen meer in VdL hadden gehad, was ie al lang buitengeflikkerd. Lees ik daar nu tussen de regels door ook nog een bedreiging aan het adres van VdL? Wel normaal blijven doen a.u.b.

        7

        8
      • Zucht…welk gedeelte van ‘ik keur elke vorm van geweld af’ snap je niet? Ga anders ff bij iemand anders woorden in de mond leggen.

        4

        1
      • Zucht…. Dat deel snap heel goed, mijn zorgen beginnen bij “maar…”

        1

        5
      • Dan zijn we het eens. Dat zijn ook mijn zorgen. Dat moeten we niet willen. Kijk maar naar GAE afgelopen weekend. Er hoeft er maar 1 over de schreef te gaan en het gedonder is compleet.

        1

        0
      • Jongens denk even na. Wat gaat er nu gebeuren? Ten eerste plaats, hebben die acties geen zin. Vergeet het. Je kunt ze houden, maar dat hij weggaat kun je vergeten. Na die brief gaan ze echt niet 2 wedstrijden een brief schrijven met: Door de acties die jullie als supporters hebben gehouden, hebben wij het licht gezien, en besloten van der Looi per direct te ontslaan. Ja, nee, dat gaat nooit gebeuren. Dat ze met een dergelijke brief achter hun coach gaan staan, is niet heel erg gek. Weet je welke bestuurders vaak een coach wegjagen? Diegene die hun eigen hachie proberen te reden. Kijk naar Twente, of in het verleden bij ons Verbunt. Ten tweede, als je echt raar gaat liggen doen solliciteer je direct naar een levenslang stadionverbod dat hebben ze bij Go Ahead ook gedaan. Schiet je wat mee op. Plus wij als club weer lekker in het nieuws, zodat een sponsor uit Gilze eerder zijn centjes in Breda af komt geven dan bij ons. Kan ook niet de bedoeling zijn. Daarbij, deze actie heeft nu nog succes. (Zullen ze niet toegeven, maar heeft hij wel) Ik weet wel zeker dat de coach van volgend jaar er niet zo een is alla van de Looi… Mede door deze actie.

        9

        0
      • weet je wat dan top zou zijn Ben, dat er een select groepje uit de selectie bv Rienstra / Sol en Branderhorst ( deze 3 staan er toch zeker in ) hun onvoorwaardelijke steun in de trainer ook uit zouden spreken toch ?? dan is dat punt al naar het land der fabelen en hebben wij weer 1 punt minder om mee te slaan !! nee nu moeten we er maar vanuit gaan dat dit zo is uit monde van de directie

        1

        0
    • bristol_tony

      Berry/Joris did what I expected. They couldn’t fire van de Looi because if they do that now, then it means that the fans rule the club, not the Board/TD. The club is not a democratic institution in that way.

      I have written yesterday, that it’s nice if we fire van de Looi, but first you need to have a replacement. I don’t think that any good coach would like to come to Willem II at this precise moment of the season. Coach with a famous name (Verbeek/Advocaat) also doesn’t guarantee results.

      Stressful weeks coming…

      17

      2
      • bristol_tony

        By the way…

        If I was in van de Looi’s shoes and I saw that such shitstorm is around me, I would pack my bags and resign immediately!

        12

        2
    • koen verhoeff
      koen verhoeff

      De conclusie is simpel: waar veel supporters geen vertrouwen meer hebben in de trainer, heeft de clubleiding dat (nog?) wel. Daar zullen we het mee moeten doen.

      Het enige wat nu van belang is is dat we voldoende punten halen voor handhaving. En dat is nog een hele klus, met of zonder vd Looi.

      15

      1
    • IJzersterk statement van de directie.

      Los van het feit dat er komend seizoen op technisch vlak heel veel anders, beter en aantrekkelijker zal moeten, is er geen reden om aan te nemen dat ontslag van de technische staf direct verbetering zal brengen. Paniek en ongenoegen zijn begrijpelijk, maar daardoor niet per definitie een goede raadgever.

      Daarnaast ben ik blij dat men de oren niet laat hangen naar het statement van de schreeuwende minderheid van de supportersverenigingen. Supporters hebben het recht om eindeloos te klagen en zelfs om mee te praten, maar deze eis gaat alle perken te buiten. Het is een persoonlijke aanval die geen enkele zin heeft. Het is geschreeuw en gekrijs van stampvoetende kinderen die hun zin niet krijgen en daarmee eens te meer bewijzen dat ze nooit een serieuze gesprekspartner voor de club kunnen zijn. En dat is jammer want daarmee laat je als supportersvereniging de kans voorbij gaan om daadwerkelijk mee te praten over verbeteringen.

      11

      5
      • Schreeuwende minderheid? Ik heb zelf geen aantallen, maar het lijkt mij dat jij ook niet kunt weten hoeveel supporters dit initiatief steunen. Hier op de site is de stemming wel duidelijk (maar men klaagt nu eenmaal sneller als andersom).

        We zien zaterdag wel wat het sentiment is. Misschien is er wel een stille minderheid die het allemaal wel prima vind 😉

        3

        2
  9. Zit iedereen hier net als ik te koken van woede na het lezen van deze reactie……!!! Hoe haal je het in je kop om te schermen met “Graag hadden we jullie persoonlijk aangehoord” als er godverdomme 0,0 assertiviteit getoond wordt, ever.

    Amateurs, passanten, vreemdelingen!

    #erwinout #berryout #jorisout

    16

    18
  10. UNITED

    Reactie van Willem II toont aan dat Berry en Joris ook totaal ongeschikt zijn.

    #erwinjorisenberryout

     

    20

    16
    • Joris is de marionet van Berry !! Beide heren absoluut ONGESCHIKT in hun functies .

      Berry plukt de financiële vruchten door enkele meevallers, valt supporters af als hij ze moet ondersteunen ..en gokt straks verkeerd tov KNVB met dr sanctie.

      En Joris die is helemaal nog niet bezig met een nieuwe trainer, niet ter vervanging nu voor vd Looi en niet voor aankomend seizoen ..is net als met het samenstellen van zijjn selecties weer veel te laat.

      12

      13
    • Die hebben dr eigen ruiten dan ook ingegooid

      6

      3
  11. Net de reactie van Willem II gelezen… Die nemen ons dus totaal niet serieus. Omdat het bij andere clubs niet het gewenste effect heeft gehad ???!!!!… DOET OE OGEN IS OPEN?!! Het gaat ons hier totaal niet om resultaat, het gaat om de manier waarop..

    Op deze manier gaat het zaterdag een hele, hele vervelende avond worden voor alles en iedereen die ons clubke een warm hart toedraagt.

    11

    8
  12. Het blijft toch wachten tot er iets gebeurt. Ik zit eigenlijk al een paar dagen te F5’en tot bekend wordt dat Erwin de eer aan zichzelf houdt, of dat er ‘in goed onderling overleg’ is besloten de samenwerking stop te zetten. Maar het zal wel niet gebeuren voordat we een kleine nederlaag tegen PSV behalen. Die gaan namelijk gas terug nemen nadat ze kinderlijk eenvoudig op 0-2 zijn gekomen en vervolgens mogen wij ruim een uur naar bewegend behang gaan kijken. Bahbah, je zou maar Willem II-supporter zijn zeg….

    10

    0
  13. Volgens mij is er maar een manier om een statement te maken. Gewoon helemaal niet meer gaan

    9

    5
  14. Ik vind ook dat vd Looij al lang de laan uitgestuurd had moeten worden en dat dit alsnog zsm moet gebeuren!

    Tegelijkertijd mag een professioneel bestuur nooit wijken voor de druk of acties van supporters (hoe begrijpelijk die ook zijn).

    Een bestuur moet wel luisteren naar de supporters en fatsoenlijk met ze communiceren. En beide zaken gebeuren al heel lang niet meer bij onze club!

    Dus, directie, graag zsm een heldere uitleg: waarom zit vd Looij nog steeds op zijn stoel, ondanks het feit dat we al maandenlang in een vrije val zijn beland, we onvermijdelijk op degradatie afstevenen, het voetbal al heel lang niet meer om aan te zien is, sponsors en supporters massaal afhaken? Welke afwegingen zijn daarbij gemaakt?  Waarom hebben jullie er nog vertrouwen in dat de vrije val op tijd gestopt kan worden en waar baseer je dat op? Wanneer is voor jullie de grens bereikt?

    En, als jullie besluiten om toch het seizoen met vd Looij af te maken: zorg ervoor dat deze man, zolang hij bij ons trainer is, NOOIT meer na een verloren wedstrijd de schuld bij zijn spelers legt!!!!!

     

    23

    1
  15. Ik ontving vandaag een mail van Willem II met een uitnodiging voor de Kongo fandag. Heb teruggestuurd dat de kids weer komen als Erwin weg is.

    26

    2
    • Dat moet natuurlijk Kingo zijn. Congo is veel te gevaarlijk momenteel.

      35

      0
  16. Verbeek doet het kwa resultaten slechter dan Rene Hake. Staat vandaag in VI. En waarom, is deze laatste ontslagen, omdat het bestuur dat wilde, omdat dan de supporters wat stiller zouden zijn. EN Rene Hake slechte resultaten haalde. Mogen ze van Beek ook wel eens ontslaan dan…Hadden ze bij Willem II ook kunnen doen als bliksemafleider. Iedereen denkt hier bijna dat Willem II wel betere resultaten moet halen met een andere coach. Vraag ik me zeer sterker af. Ja het kan nog slechter! Dat is duidelijk. Zie Twente. Daarbij is Verbeek niet zo maar iemand, een dergelijk persoon met dergelijke ervaring krijgen wij echt niet bij Willem II. Als hij het niet kan bij Twente, waarom zou dan Jan Vrijwel onbekend, (want zo’n trainer komt Willem II dan mee aanzetten, dat weet je van te voren) het wel kunnen? Bedenk dat hij de laatste wedstrijden voor het seizoen niet eens zeer grote veranderingen kan doorvoeren, doet hij dat immers wel is dat spelen met vuur. (Kan goed uitpakken, maar je kunt ook alles verliezen daardoor en als laatste eindigen)Wat ik bedoel te zeggen, ja er zijn fouten gemaakt door van de Looi aan te stellen, hij had nooit coach van Willem II moeten worden, maar dat wil niet zeggen dat je deze keuze, gemakkelijk recht kunt zetten door er de laatste paar wedstrijden iemand anders in te zetten. Wat veel belangrijker is, is dat de supporters eigenlijk aangeven (en dat doen ze) wat voor soort coach zei willen, zodat Willem II daar rekening mee kan houden.

    13

    16
    • JTW

      Als we onszelf veilig hebben gespeeld, is het zaak om te evalueren wie er allemaal schuldig zijn aan deze puinhoop. De rest van de technische staff, Joris, Berry, etc. Voor nu is het de taak om Erwin buiten te gooien, zodat er een soort schokeffect ontstaat. Erwin kan de spelers in ieder geval niet meer motiveren, wellicht kan een trainer met een totaal andere visie (lees: aanvallende visie) dat wel en kunnen we daarmee de laatste 8 wedstrijden voldoende punten sprokkelen om er rechtstreeks in te blijven. Onder Erwin is die kans gering, want je ziet aan alles dat de spelers zich niet prettig voelen bij de speelwijze en ongemotiveerd over het veld lopen.

      Zet Hybala voor de groep, die zorgt er in ieder geval voor dat de spelers alles geven en er met passie gespeeld wordt. Laat hem het seizoen afmaken, met in de zomer een evaluatie en optie om 2 jaar te tekenen als het bevallen is van beide kanten. Met Erwin aan het roer gaan we als een nachtkaars uit…

      12

      2
      • Optie kaart ik gister ook aan Hyballa voor vd Looi met nog optie 1jr ere of Jupiler League.

        Verder Streppel op de plek van Joris ,zijn wisselbeleid  was matig maar zijn aankoopbeleid bijna perfect.

        een nieuwe voorzitter op de plek van doetje Berry !

        en Wapenaar en Henry van Amelsfoort behouden van de staf , rest keihard eruit !!

        Klaar (ermee met dit zooitje) ZATERDAG dan maar alle supporters op de barricade !!

        2

        1
    • Wilco, vind je het zelf niet een beetje naïef om te denken dat de beleidsbepalers luisteren naar de wensen van de supporters. Ze laten nu al helemaal niets horen. De achterban wordt niet serieus genomen. Je kunt ook genoeg voorbeelden aandragen waar een trainerswissel wel heeft geholpen. Zeker als de chemie tussen club en trainer helemaal verdwenen is. Het gaat helemaal niet om de resultaten. Als het gewoon niet goed genoeg is, maar de spelers geven alles dan hebben de Tilburgse fans daar vrede mee. 2013 thuis Az, weet je nog? We degradeerden rechtstreeks uit de Eredivisie, maar met opgeheven hoofd en staande ovatie. Streppel Streppel we worden kampioen klonk het.

      Het vertrek van vd Looij kan nooit of te nimmer slecht uitpakken, want slechter dan dit wordt het niet. Twente, Nac en Sparta worden beetje bij beetje beter en wij worden alleen maar slechter. Iedere club, zelfs Excelsior, legt het kwakkelende Heerenveen op de pijnbank. Wij presteren het om in 90 minuten voetbal niet 1 keer op doel te schieten, met een trainer die vooraf al zei: “We zullen goed moeten verdigen om de aanval van Heerenveen te stoppen” Hij ziet alleen maar bedreigingen in plaats van kansen. Het is een slappe zak die er er zo snel mogelijk uit moet. Dan is in elk geval de chemie tussen het team en supporters weer terug.

       

      10

      0
      • Ik snap wel wat jullie bedoel en zeggen. Zoals ik al zei, hij had geen coach van Willem II moeten worden. Waarom? Kijk naar zijn voetbal en hoe hij een team neerzet, dat zij dan niet de meest leuke wedstrijden die je dan krijgt, en uiteindelijk (tenminste dat hoort zo) doe je het toch voor het publiek! Echter, met gasten achterin, die net zo goed bij een of andere eerstedivisieclub hadden kunnen voetballen, en met spitsen die net zo goed bij FC Utrecht kunnen staan, hebben we wel een “raar team”. Het is duidelijk dat de capaciteiten van de spelers, ver uitelkaar staan. Erg ver zelfs. Mijlen ver…Althans tussen de beste en de slechtste. Dat kan niemand ontkennen. Dat verschil is in elk geval veel groter dan bij de meeste eredivisieclubs. De vraag is, wat moet een andere trainer daar de laatste 8 wedstrijden mee, en sterker nog zou deze daar wel in willen stappen. De reden dat iedereen hier op van der Looi zit te zeuren zijn de resultaten in combinatie met voetbal waarvoor mensen doorgaans niet naar het stadion komen. Echter, bedenk heel goed dat een andere trainer de laatste wedstrijden ook geen ijzer met handen kan breken. Zeker niet met dit team. De resultaten die hij boekt met dit team, vind ik niet gek hoor. Er zijn gewoon teveel spelers die geen Willem II niveau hebben.

        Wat heel goed kan, is dat er allang een andere trainer is, maar dat deze man, gewoon niet wil invallen. Kan hoor! Waarom? Omdat het ook voor hem een risico is, en spelers kan hij er niet bij krijgen, dat kan pas volgend jaar. Dat krijg je natuurlijk nooit te horen. Stel dat Willem II dat naar buiten zo brengen, zou iedereen die coach bij voorbaat al uitkotsen als die komt. Of: En dat zie je echt wel vaker, dat een coach zegt wel te willen komen, alleen bij eredivisievoetbal. We weten niet wat er speelt. Het kan zo zwart wit zijn, als hierboven staat, kan goed hoor, maar het kan ook heel anders zijn. En bedenk ook: Willem II kan niet alles naar buiten brengen. Maar in elk geval wel meer dan ze nu doen, dat is zeker zo.

        1

        0
    • Dat supporters officieel laten weten dat vdL Willem 2 slecht en onherkenbaar laat spelen is natuurlijk goed. Eisen dat vdL vertrekt  met de dreiging niet meer naar uitwedstrijden te gaan is kansloos en niet rieel. de hele technische staf al helemaal niet. Blijf je weg, benadeel je de club enorm. Ik vind vdL ook een waardeloze trainer, maar ontslaan is niet de oplossing. Als ik vdL was, ging ik zelf. Situatie kan zomaar uit de hand lopen.

      4

      5
  17. david loggie

    De verantwoordelijken hebben minstens 3 kansen gehad om Erwin te ontslaan: sparta uit, den haag uit en heerenveen uit. Dit hebben ze niet gedaan. En zoals hieronder al beschreven is, ga je als verantwoordelijken nu niet alsnog de trainer ontslaan omdat supporters dit eisen. Ik zou willen dat hij liever gisteren dan vandaag opstapt. Maar wat doe je tegen PSV? Verwachting is dat we gewoon verliezen. Stuur je hem dan ineens wel weg? Ook dat zou gezichtsverlies betekenen voor de verantwoordelijken. Vervolgens wachten op Twente en daarna ontslaan? Kan, maar is het dan niet te laat? Hoewel ik het niet altijd eens ben met Dirruk en Highway Patrolman, ben ik het wel met hen eens dat het probleem is dat de trainer niet capabel is, de TD uiterst ongelukkig is met aantrekken van spelers, scouting niets oplevert en de financiele man leunt op eenmalige uitkeringen. Ieder heeft zijn eigen belang en zal naar elkaar wijzen. Persoonlijk vind ik Erwin niet de enige schuldige. Maar hoe langer dit duurt, hoe sneller degradatie dichterbij komt. Iedereen wegsturen kan, maar zal nooit gebeuren. Daarom ben ik van mening dat het nu zaak is om voor de laatste wedstrijden een nieuwe trainer aan te stellen, zodat selectie en de supporters een boost krijgen en er vol voor gaan. In ieder geval is 1 ding zeker: de club Willem II in al haar geledingen weet in ieder geval hoe de supporters erover denken.

    17

    1
  18. Ongetwijfeld een actie met de beste bedoelingen, maar als het management haar beslissingen af gaat laten hangen van regelrechte chantage en intimidatie, dan is het eind zoek. De reden dat clubs kapot gaan, is juist door opportuun leiderschap en wangedrag van supporters.

    Het besluit om je club maar in de steek te laten is te triest voor woorden en toont aan dat we met zijn allen veel zieker zijn dan het lijkt.

    37

    44
    • UNITED

      Chantage en intimidatie of een krachtig statement om erger te voorkomen? #iedereenkanerout

      4

      10
    • Splinter F

      Het management? (http://www.mejudice.nl/artikelen/detail/degradatie-willem-ii-te-voorkomen-als-management-zich-verbetert)

      Chantage en intimidatie? Zeker voor het eerst hier op deze site of nog niet zo lang lid van de bussinesclub?

      Verder heb ik nog nooit een club kapot zien gaan door het wangedrag van supporters, wel door te opportunistisch leiderschap ( kop in het zand steken). Daarnaast denk ik dat je voor jezelf moet spreken als je het hebt over “ziek zijn”. Betrek daar geen supporters in die een statement willen maken.

       

      16

      8
    • Deze actie kent alleen maar verliezers:

      Het managementteam zal nooit zwichten voor dit soort acties; doen ze dat wel dan krijgen ze van een hele grote groep andere supporters het verwijt dat “ze geen ballen hebben”.

      Zwichten ze wel dan krijgen ze de totale Nederlandse Media over zich heen (m.i. terecht)

      De supporters(clubs) moeten wel woord houden, dus alle uit-wedstrijden tm einde seizoen zonder supporters, met daarbij hoogstwaarschijnlijk nog een thuiswedstrijd zonder publiek.

      Dat de supporters een statement wilden maken is meer dan ok, maar deze vorm van ” chantage” kent dus nogmaals, alleen maar verliezers.

       

      33

      5
      • Uiteindelijke doel is dat die verliezers op het veld weer eens gaan uitstralen dat ze willen winnen. Want DAT is wat we allemaal willen.

        8

        0
    • Dappere woorden H., volledig mee eens. Het betreft hier dezelfde groep supporters die vorig jaar hun beste speler het stadion uitfloten.

      6

      17
      • dezelfde groep¿ zonder deze 5 supporters verenigingen was er geen Willem II meer geweest.

        15

        12
    • OldskooL

      @H. Groot @Kees als bestuur eerder had ingegrepen was er weinig aan de hand geweest. Maar er gaat zoveel fout op het veld en intern.

      En wij horen maar niks vanuit Willem II en wekelijks word levenloos voetbal gepresenteerd. We komen naar het stadion om onze club te supporten en willen strijd zien en degelijk voetbal. Resultaat is niet altijd belangrijk en een slechte wedstrijd kan ik ook nog wel verdragen. Maar een heel seizoen saai flets en laf voetbal voorgeschoteld krijgen is kut. Het is net alsof je chique gaat eten en je krijgr mcdonalds voer voorgeschoteld en je betaald er wel de hoofdprijs voor. Ik denk deh ge dan ook niet loat zitten, ofwel soms!

      En mss is het bestuur niet wakker dan is dit hun wake up call.  En die is zeker wel nodig.

       

      7

      3
  19. De club zou ook met een reactie naar buiten kunnen komen waarom ze een dergelijke beslissing niet zullen nemen. Daar hoeven (en zullen) wij het absoluut niet mee eens zijn, maar dan tonen ze wel respect maar de mensen die de club zijn. Wij, de supporters!

    Op deze manier tonen ze op de Goirleseweg alleen maar hoeveel schijt ze aan ons hebben. Dat gaat alleen maar averechts werken. De bom gaat barsten aankomende zaterdag op deze manier.

    27

    2
  20. pirot Russia

    Hoop niet dat dit over Wapenaar gaat, dat is een prima keeperstrainer, zou geen betere weten op dit moment en volgens mij heeft hij prima werk afgeleverd.

     

    Verder vind ik deze actie meer dan terecht, het voetbal en de visie van VDL is niet om aan te gluren, verder heeft hij ook 0,0 uitstraling en hoe kun je dan iets over brengen op de groep die moet strijden voor behoud.

    Ben ook erg benieuwd hoe de club hierop zal reageren en met welke toon

    Keurig Mannen !!

    24

    2
    • Helemaal eens! Je ziet keepers beter worden bij Wapenaar. Er zijn ook mensen die een dikke kale vent die erbij staat goed vinden maar ik hou van de gedrevenheid en de passie die deze man erin legt.

      4

      1
  21. dn Baaierd

    Ben het volledig eens met het statement dat gemaakt moet worden helaas. En door dit te doen tegen PSV oke. Maar om de Away day te boycotten voor 1 van de belangrijkste wedstrijden die we gaan krijgen betreurt mij. Ik ben zelf zzp’er en ik sponser als zzp’er ook een bus naar Twente. Puur en alleen omdat ik hoop dat we collectief kunnen laten zien dat Willem II onze club is, de club van het volk en wat er ook gebeurd we altijd voor 100% achter ons team staan.

    44

    2
    • Ik denk dat dit puur dreigen is en we er van uit mogen gaan dat Erwin uiterlijk dit weekend weg is.

      1

      2
  22. Lucaswillem2

    ik wil geen brutale opmerking maken maar wie bepaald of ik de wedstrijd wel wil bezoekne het staat zo van al VDL er nog is gaan we niet dat vind ik dan heel jammer

    13

    5
    • Forza Willem II
      Forza Willem II

      Niemand  bepaald voor jou of je een uitwedstrijd wil bezoeken. Alleen zullen er geen bussen  van. suppotrtersclub, KingZine, (tifosi),vak E, Ks79 rijden. Zolang er niks veranderd…

      9

      2
      • Lucaswillem2

        oke maar het is toch jammer dat we de spelers dan niet kunnen steunen oke ik wil ook dat VDL weg gaat maar als we dan niet gewoon andere acties doen tijdens die wedstrijd tegen VDL

        2

        0
  23. Kees Cornervlag
    Kees Cornervlag

    Het eruit gooien van de trainer heeft vaker niet dan wel effect. Toch denk ik dat wij bij dat groepje clubs horen waarbij een nieuwe trainer wel punten oplevert. Slechter dan nu kan namelijk gewoon niet!

    14

    0
    • Forza Willem II
      Forza Willem II

      @ Kees cornervlag

      Of het nu wel helpt is twee kan goed zijn dat we met een ander voor de groep (ook) degraderen.. maar met een ander trainer. Krijg je wel weer een positievere sfeer rond de club. En kun je met het oog op.volgend seizoen. De schade wellicht wat beperken met bertreking tot sponsors en supporters die gaan afhaken…

      #ERWINOUT

      12

      1
  24. JTW

    Ze zullen Erwin voor zaterdag niet ontslaan. Dan zouden ze hun oren laten hangen naar de supporters en dat betekent gezichtsverlies. Na een kansloze nederlaag tegen psv zal Erwin op non-actief gesteld worden met de mededeling dat intern al langer bekend was dat psv thuis Erwin’s laatste kans zou zijn. Bij alles anders dan een kansloze nederlaag zal gezegd worden dat er genoeg kansen zijn om resultaat te behalen tegen Twente nadat goed weerstand is geboden tegen de koploper. Daarnaast zal Erwin niet ontslagen worden met als reden dat het onverstandig is om beleidsvoering af te laten hangen van de wens van supporters. Dat laatste zal wel weer gaan gebeuren. Deze actie komt ook hard aan en doet ook iets in de koppies van die spelers. Zul je zien dat ze het nu ineens wel op kunnen brengen, stunten tegen psv, wij blijven met Erwin opgescheept en verliezen de belangrijke uitwedstrijd tegen concurrent Twente. Noem me een doemdenker, maar het zou niet de eerste keer zijn…

    9

    2
  25. Omroep Brabant vroeg de club om reactie:

    Geen reactieDe club heeft zelf nog niet gereageerd op alle onrust. Een woordvoerder laat weten dat er intern over gesproken wordt, maar dat er op korte termijn geen reactie komt.

    Dit is echte de grootste minachting naar je achterban die je je kunt voorstellen. Gewoon doodzwijgen, je hondstrouwe aanhang niet serieus nemen. Nou mag van mij de pleuris uitbreken ook.

    32

    5
    • uiteraard komt er geen reactie.

      Vd Looi zaterdag nog op de bank is een figuurlijke middelvinger vanuit de club naar de supporters.

      7

      4
  26. Dit kan alleen maar slagen als ze een goed alternatief hebben. Om het bestuur en technisch directeur naar huis te sturen is niet realistisch. Ook de spelers moeten zich laten horen als ze het niet eens zijn met de speelwijze. Voor aanmodderen zoals het nu gebeurt is geen tijd meer.

    15

    1
  27. Ongelooflijk dat dit bij onze club, onze trotse club, moet gebeuren.

    Schaamrood staat op de kaken, vooral als je in Waalwijk woont.

    Erwin eruit, dat is duidelijk. Maar wat dan? Wie dan?

    Dat dit zo lang heeft moeten duren!!  Een en ander meegemaakt in al die jaren.

    Maar zoals nú!!!! Ik betrap me erop dat ik geen voetbal praatprogramma durf

    aan te zetten. Overal worden we te kijk gezet. Schandalig voor ’n stad als Tilburg.

    23

    2
  28. Goede actie.

    Liever zonder vd Looi strijdbaar en eervol degraderen, dan met vd Looi en defensief kutvoetbal eruit.

    Om maar op zijn berry’s te uiten:

    NU DOORPAKKEN, EN SCHOON SCHIP MAKEN !!!

     

    12

    4
  29. UNITED

    Het zou toch bizar zijn als Erwin straks nog doodleuk op de bank zit.

    9

    2
    • Zou er toch ook niet verbaasd van staan kijken. Als een soort statement van “supporters maken de dienst niet uit”.  Maar zo stom zullen ze toch niet zijn…..???? (hoop doet leven).

      2

      3
  30. Forza Willem II
    Forza Willem II

    Goede actie die helaas nodig is.. Laten we hopen dat de club voor zaterdag actie heeft ondernomen… maar mocht dat niet zo zijn zou het wel fijn zijn als heel de KingSide mee doet aan de actie. en niet de helft naar binnen gaat…

    Laten zien dat we un eenheid zijn.

    Onze club,onze Stad, ons leven

    12

    3
  31. Praat met de spelers en dan weet je dat zij 100% achter ons staan met deze actie. Alleen spelers durven het niet te zeggen. Zie Peters, Crowley, Chrivella.. Zij zijn hier ontzettend blij mee! Wij zijn de club! Wij zijn Willem II! Eruit Erwin en Berry!

    17

    4
  32. Ten eerste kan ik zeggen dat ik me vrijwel volledig kan vinden in het statement, behalve Wapenaars, kijk eens naar Lamprou en Brandenhorst…vakwerk. Ik zou gaan voor een meer passievolle trainer, om vuur in een team te krijgen moet er ook vuur in een trainer zitten. De huidige trainer roept het hele seizoen dat ze goed kunnen voetballen, maar dat het er niet uit komt….wie is daar nu verantwoordelijk voor?? Bestuur, ik ben een rationele man die al meer dan 30 jaar bij Willem 2 komt, dit zo stilzwijgen en niets doen, is onbehoorlijk gedrag naar je supporters. Het is niet altijd leuk om in kou, wind naar een heel slechte pot voetbal te kijken, maar strijd compenseert dan veel. Als dat ook gaat ontbreken, er geen durf meer is, dan wordt het bijna masochisme….. kijken hoe lang het stadion dan nog vol blijft stromen. Bestuur laat hetgeen waarvoor het voetbal bedoeld is (supporters) niet in de kou staan…maar treedt op.

    22

    2
  33. Hoe zit het met al die overlegclubjes binnen willem II waar alle supportersverenigingen zo prat op gingen tijdje geleden,  dat ze mee mochten praten?

     

    4

    2
    • Pim

      De Clubraad bestaat nog steeds en de 4 supporters stemmen altijd voor de supporters. Helaas zijn (bijna) alle andere stemmen de andere kant op.

      3

      3
      • Waar ligt dat aan dat alle andere stemmen de andere kant op gaan?

        4

        2
      • @Top,

        Omdat die mensen die in de clubraad zitten niet weten wat er binnen de club speelt en dit ook helemaal niet willen weten. De meesten zitten daar gewoon interessant te doen en durven helemaal geen beslissingen te nemen die tegen de beleidsvoerders ingaan, want eigenbelang is groter dan clubbelang. dat was zo en zal altijd zo blijven.

        7

        6
      • Heb even moeten zoeken op de site van Willem II voor die clubgroep. Is het zo dat de vier supporters aangaande VdL alleen staan tegen de andere partijen of is er toch wel steun van anderen zoals je zegt? Afgaande op jouw bericht en dat van Dirruk, denk ik dat je je dan ook moet richten op die clubraad. Plucheplakkers gaan niet voor oplossingen zorgen en ook problemen gaan ze niet aanpakken.

        2

        0
  34. leeuwenmoed1896
    leeuwenmoed1896

    Klasse mannen!! #erwinout

    5

    1
  35. koen kooiman

    Pittig statement maar terecht zo kan het niet langer

    15

    1
  36. Francisco Sol

    Geweldig statement!! Samen staan we sterk! De hele club moet opgeschoond worden. Investeren in kapitaal dat daadwerkelijk op het veld staat, in plaats van het soort kapitaal dat aan het eind van het seizoen weer vertrekt naar de club waar ze écht onder contract staan.

    PASSIE, STRIJD EN LEEUWENMOED!!! Dat is wat we willen zien.
    Respect voor alle partijen die bij dit statement betrokken zijn!

    10

    1
  37. Zeer krachtig statement ! Samen staan we sterk. Een collega van mij welke fan is van FC Groningen zei dat ze Erwin ook uitkotsten, ze hadden er schoon genoeg van.  Daar lag ook de schuld altijd bij een ander, maar niet bij Erwin zelf.  ERWIN OUT !

    18

    0
  38. Henkie-Kingside

    Sta achter de actie #erwinout. Echter vind ik het persoonlijk erg jammer voor Wapenaar. Dit is een van de betere keeperstrainers en het zou heel spijtig zijn als hij de dupe wordt van het disfunctioneren van Van der Looi. Daarnaast zie ik niet in hoe wij als supporters onze spelers motiveren door de eerste vijf minuten van een wedstrijd weg te blijven. Wordt niet alleen de wedstrijd tegen Utrecht door mijn neus geboord, maar ook die tegen die Lampenkappen….

     

    22

    4
    • Naait 'em VDL

      Het zijn maar 5 minuutjes maatje

      8

      3
      • Henkie-Kingside

        Kan zijn, maar ik vind dat we de spelers tijdens de warming-up juist vanuit de Kingside moeten steunen. Ik zie liever een massale leegloop in de 80e minuut als we toch met 3 doelpunten achter staan. Dat maakt denk ik meer indruk.

        En het gaat mij sowieso om de sfeer. Als je na 5 minuten binnen komt lijkt mij niet dat we die er nog in gaan krijgen.

        9

        10
    • Helemaal mee eens. Wapenaar een van de betere keeperstrainer. Heeft ookLamprou beter gemaakt.

      22

      1
      • JTW

        Zou inderdaad heel erg zonde zijn, maar ik denk dat ze best voor nu vdLooi kunnen ontslaan en in de zomer evalueren wie er van de rest van de staff geschikt is en wie niet.

        2

        0
  39. Henk Liefers, ben je toevallig familie van hem, anders reageer je niet zo, bij Groningen lukte het hem niet, Willem II heeft geslapen en heeft hem aangesteld, (bestuur) wij zijn nooit als fans daarin gekend, wij hebben toen al gezegd , dat wordt degraderen met hem, en dat is ook zo. zijn eerste jaar had hij geluk, hij had de erfenis van Streppel, en dat was nog redelijk, maar daarna heeft hij er zelf echt niks van gemaakt.

    Misschien dat hij nog eens bij een Jupiler club aan de gang kan, maar ik vrees het ergste, dus daarom denk ik dat hij verschrikkelijke goede afspraken had lopen met het bestuur die erin zijn getrapt, zodat wat wij niet weten het veel geld kost hem nu aan de kant te zetten.

    Hij heeft zelf toch aangekondigd dat hij zijn contract niet verlengd, maar hij wist zelf al dat zijn contract niet verlengd zou worden, dus hij heeft, denk met zijn makelaar, na het Groninger debacle een goede constructie gevonden dat Willem II daar door een onervaren, goed gelovige directie erin zijn getrapt.

    Daarom weten ze zelf al, en al een tijdje, ‘wij zitten fout”, hoe moeten wij dat goed breien,

    Nou, geloof mij, heel het bestuur zit onder de stress, geven elkaar de schuld, hoe, wat, waar,/

    horen, zien, zwijgen.

    Ik ben 70 jaar, ben vanaf mijn 14e supporter van mijn club, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt!!!

    ER MOET NU SCHOON SCHIP GEMAAKT WORDEN, HOE DAN OOK!!!!

    Ter aanvulling, dat al de sponsors afhaken geef ik ze groot gelijk, vooral de Hoofdsponsor

    Tricorp in Rijen

    17

    3
  40. Kan me niet voorstellen dat Co hierin gaat springen. Maar zeg erbij dat had ik van Advocaat en Verbeek, zeker Advocaat ook niet verwacht. Zou wel wat zijn. Zie het al voor me. Morgen aangesteld, de dag erop naar Gilze iedereen met de auto. Vervolgens iedereen sleutels inleveren, hij er met de auto achteraan, eenmaal bij Willem II kunnen ze teruglopen naar de auto… Vervolgens winnen we tegen PSV. Dat kan alleen in sprookjes…

    11

    0
  41. Goed bezig mannen! #ERWINOUT

    6

    0
  42. Highway Patrolman
    Highway Patrolman

    Kunnen Berry, Joris, Ronald Hermans en Ome Gerard aub ook mee!!

    Zij zijn toch de eindverantwoordelijken die deze hele bende hebben veroorzaakt! Alleen de technische staf laten vertrekken is niet genoeg. Alleen een nieuwe trainer lost ons probleem echt niet op.

    Laat hen dus aub niet buiten schot want dan worden we er nog niks beter van. De HELE club is rot van binnen!! Ook daar flink snijden dus!!

    18

    11
  43. Eens dat Van de Mooi de verkeerde man op de verkeerde plek is en al weg had moeten zijn.

    Eens met de vorige schrijver op de bres staat voor Wapenaar. Van zweer dicht bij de bron hoor ik heel goede verhalen over hem.

    Maar: wegblijven bij uitwedstrijden en de eerste 5 min niet opdagen is een destructieve actie: daar wordt het erger van en dat kunnen we niet gebruiken.

    9

    11
  44. Dit is wel echt jammer voor Wapenaar. Erg goeie keepers trainer en de enige die resultaten boekt. Op dat vlak zou hij VD Looi mogen vervangen zij het niet dat ie keeperstrainer is en geen hoofdtrainer.

    28

    2
  45. Ferry van de Z.

    Hulde voor dit initiatief.

    12

    2
  46. VDL zal wel snappen dat hij zich morgen ziek moet melden voor 3 maanden. Huub Stevens erin, geen garantie voor punten, dat heb je sowieso niet, maar wel actie. En de jongens in het veld laten merken dat we er WEL voor hun zijn. Vol support, na die eerste 5 minuten zaterdag.

    15

    2
  47. Ik hoop echt dat dit helpt en vd looi zsm oprot.

    Off: Meissner heeft in de wedstrijd tegen Ado zn kuitbeen gebroken. Vreselijk voor die jongen en de volgende tik voor ons.

    6

    1
  48. Ook Meissner zullen we dit seizoen niet meer in actie zien. Hij heeft zijn rechterkuitbeen gebroken tegen ADO.

    3

    1
  49. Het zou ontzettend kwalijk zijn als ze EvdL niet voor zaterdag hebben ontstaan. Iedereen weet wat er dan zaterdag na de oorwassing tegen Pisvee gaat gebeuren. Kortom, de directie mag in dit scenario ook hun biezen pakken want dan brengen ze de supporters en onze mooie club is diskrediet! Rellen, SV en publieke opinie die tegen je keert en het verafschuwd. Alles dat met dit statement voorkomen had kunnen worden. De directie is toch ook niet stekeblind de afgelopen maanden en misschien wel het hele jaar??. Hopelijk worden er eindelijk conclusies getrokken.

    14

    1
  50. Goed initiatief vanuit een cooperatieve gedachte !

    Ik mis in het hele verhaal wel één belangrijk ding die het geheel compleet zou maken;

    het aandragen / aanreiken van een alternatief / oplossing  ( per direct dan ook ) !

    ( en dan bedoel  ik niet het algemeen voor de hand liggende antwoord; niemand zal het slechter doen dan vd Looij of id….maar concrete en haalbare oplossing(en) /alternatief aandragen…..paard en wagen noemen ) ) !

    13

    2
    • na al die financiële meevallers dit seizoen, betaal voor jack de gier. die kan dan alvast bouwen voor volgend jaar en echt iets moois neer gaan zetten.

      1

      0
    • Jack de Gier, Mario Been, Erwin Koeman?

      0

      0
    • Hybala kan de zaak opjutten zodat ook t publiek erachter gaat staan. Morgen aanstellen en zaterdag 3 punten

      4

      0
  51. Goeie actie! Laat eenheid zien bij de supporters, chapeau! Wat ik me afvraag is de afkoopsom van VDKl dan zo enorm hoog dat men hem niet durft buiten te zetten of speelt er meer? Ik dacht trouwens dat ik een eik voor mijn kop had, maar VDKl spant de kroon. Die moet dit toch ook voelen.

    Kleine kanttekening mijnerzijds; ook afscheid Wapenaar? Heb nog steeds het idee, dat dit toch wel top keeperstrainer is.

    15

    1
    • VdL hoeft niet weg, hij moet gewoon de F-jes gaan trainen ;). Zal in zijn ogen nauwelijks een verschil zijn….’Tja, ik gaf de spelers een opdracht mee, maar niemand hield zich eraan!’

      1

      1
    • Contract loopt over 3 maanden af dus gewoon op non-actief zetten. Kost je alleen het “uitzitten van het contract”. Of hem gewoon die 3 maanden meegegeven en per direct weg. Maar komt op hetzelfde neer uiteraard.

      3

      0
  52. Maximale groepsdruk. Meer zou je normaliter ook niet hoeven doen en op deze manier is het helder en ook netjes. Het is niet dat we hier reageren op een paar slechte wedstrijden.

    Dus Erwin gewoon ff voor onbepaalde tijd ziek melden. En als er dat niemand op korte termijn in kan stappen, dan lekker Jordens Peters voor de groep zetten (het zal allemaal wel niet mogen maar het vooruitzicht dat we direct verlost zijn maakt m’n dag al goed)

    4

    1
  53. TilBrow@

    Zojehh, weg meej dieje Kwiep.

    6

    1
  54. Goede actie. Geen half werk, meteen de druk erop. Eruit met die koekwous en rap!

    12

    1
  55. Geweldig statement. Op een nette manier, maar keihard. En mooi duidelijk gemaakt dat dit niet eens zozeer om de resultaten gaat, maar nog veel meer om de manier waarop en de instelling waarmee ons elftal momenteel voetbalt. En ik weet 100% zeker dat als er iemand komt die WEL wil aanvallen en voor eigen kansen wil gaan het publiek vanzelf weer achter de mooiste club ter wereld gaat staan. Zelfs als we onverhoopt alsnog zouden degraderen. Mijn Willem II hart heeft vandaag in ieder geval een nieuwe impuls gekregen.

    29

    2
  56. Vraag me af wat een andere trainer van dit fantastische team moet maken. Een “versterking” als Wijnaldum, ik hoop dat die jongen niets kost, maar als je nu vraagt is dat meer een speler voor RKC of voor Willem II, dan weet ik het wel. En zo zijn er wel meer spelers die gewoon tekort komen, en die door een andere trainer echt niet veel beter gaan worden. Kortom het ligt niet alleen aan de trainer. Als het gaat om prestaties, dan ligt het zelfs nog het minst aan de trainer. Met prestaties bedoel ik punten pakken, en niet of ze mooi of lelijk voetbal spelen. Ja, je kunt dit team leuker laten voetballen, maar om dan te denken dat er dan ineens wel punten gepakt worden, vergeet het. Ik snap ook niet dat er geen betere versterkingen zijn gekomen, terwijl het geld daar wel voor was. Daar zit ook een belangrijk deel van het verhaal in.

    24

    3
    • Gaat er niet alleen om of een andere trainer er meer mee kan. Gaat om de manier van spelen.

      Als supporter van Willem II weet je een paar dingen zeker. 1 daarvan is dat je meer verliest dan dat je wint.

      Het gaat gewoon ok de manier waarop. Vd Looi speelt afbraak voetbal. Supporters en sponsoren rennen hiervan weg.

      Een nieuwe trainer moet uitstraling hebben en de wil om te winnen. Niet de wil om niet te verliezen. En Willem II moet weer aanvallend attractief voetbal gaan spelen. Liefst 433 over de flanken.

      8

      1
  57. bristol_tony

    100% support for the action!

    BUT

    Which (good) coach will be ready to come to the club now??

    8

    3
  58. TommieLobach

    Goed statement maar volledige uitwedstrijden boycotten? Tegen nac en Twente? Zinn ook al 400 kaarten verkocht dus kan niet eens?

    11

    3
  59. koen verhoeff
    koen verhoeff

    Zou Erwin zelf ook niet inzien dat zijn positie onhoudbaar wordt? Grote vraag: wat is plan B? Wie kan/wil er nu instappen?

    3

    3
  60. Prima initiatief.

    2

    2
  61. Sogetup

    Ik snap het helemaal en deel jullie pijn. Ik hoop alleen dat dit dan snel resultaat haalt want weg blijven lijkt me niet de manier. En wie moet het seizoen redden dan als Erwin weg is?

    Eeuwige trouw aan het rood wit en blauw! So get up!

    11

    3
  62. Ftricolores1

    Hoewel ik de actie steun, verwacht ik alleen maar verliezers! Spelers hebben ons JUIST nodig, ze hebben al een trainer die ze in de steek laat (niet dat we ze nu in de steek laten maar ze hebben ons KEI HARD nodig!) Met name de 3 (eerdergenoemde) uitwedstrijden zijn van crusiaal belang voor de toekomst van de club! Kan de actie niet aanpast worden, door bijvoorbeeld allemaal in het zwart gekleed naar uitwedstrijden te gaan… Ik vrees dat dit voor Berry en Joris nog altijd geen reden is om over te gaan op ontslag.. Hoe treurig dat ook is!

    21

    4
    • Goed gedaan jongens, inderdaad hopen dat ze er iets mee doen en anders nog stevigere acties

      5

      1
    • De spelers moeten ook gewoon hand in eigen boezem steken. Die zijn er ook debet aan. Passes over 3 meter achter de man is kut en elementaire onkunde. Die mogen ook weten dat we dat geklooi stikbeu zijn. Mo moet stoppen met dat kansloos vastdribbelen, Jordy met zn gigantische kutvoorzetten en lachman moet ophouden met dat getreuzel achterin.

      4

      0
  63. Tri_colores_1896
    Tri_colores_1896

    Uiteraard ben ik het 100% eens met alle acties en “uitbreiding bij geen gehoor”. Maar wel tricky om juist deze uitbreidingen in het statement te vermelden. Dit zou wel eens averechts kunnen werken. Enig puntje. Verder geweldig initiatief en het krijgt m’n volledige steun.

    COME ON WILLEM II !!!!! !!!! !!!!!!!!!

    7

    1
  64. Mijn complimenten voor deze gecoördineerde actie! We laten niet met ons sollen😄😄

    9

    2
  65. Tricolores Forever

    Grote klasse, mannen en vrouwen!

    5

    1
  66. JTW

    Wat het resultaat ook is, dit voelt gewoon goed: de supporters weer als eenheid!

    21

    1
  67. Juist omdat de spelers onze support zo hard nodig hebben, zouden we WEL een statement moeten maken, maar zeker GEEN uitwedstrijden boycotten. Juist in deze wedstrijden (Twente, NAC, Excelsior) is de steun hard nodig. En het zou me verbazen als er nu koppen rollen. Dus statement prima, maar uitwedstrijden boycotten Nee

    25

    7
    • JTW

      Hopenlijk kan dat ook gewoon gebeuren, als Erwin uiterlijk over een week ontslagen is.

      6

      0
    • Als de supporters er wel zijn staan ze ook te kutten. Zou het zonder support nóg slechter zijn dan?

      1

      1
  68. UNITED

    Slechte zaak dat het zo ver moet komen. #berryout

    5

    2
  69. @ Joris en Berry. Ingrijpen en doorpakken nu. Mocht Co echt niet willen, benader dan Huub Stevens maar. Laat die het seizoen afmaken. Is net teleurgesteld opgestapt bij Roda. Ervaren, kent het klappen vd zweep en is niet bang om in te grijpen.

    19

    0
    • Is Theo de Jong de komende twee maanden beschikbaar?

      12

      0
      • Hoe hoog ik Theo de Jong ook heb zitten, dit moet je aan de beste man niet meer aandoen. Co ist nicht im frage, die is klaar en zelfde verhaal. Ook Huub Stevens niet, te zeer op leeftijd, vorig jaar Roda had ondanks ze erin bleven ook niet het effect vond ik.

        Ik vrees dat Joris weer met een naam aankomt waarbij we ook zeer verrast zullen zijn..(lees niet enthousiast)

        mij optiek geef Hyballa of Stuivenberg deze wedstrijden de kans + 1 jaar contract erbij…en de dood of de gladiolen in de laatste fase vh seizoen .

        qua aanpak beleving en totaalplaatjevheeft Hyballa mijn voorkeur, qua spelopvatting cultuurbewaking past Stuivenberg beter bij WillemII.

         

        2

        0
  70. Mooi om te zien dat we samen als een blok fungeren voor ONZE club! Geweldig statement!

    En na de warming-up en de eerste 5 minuten volle bak achter het team! Alles voor ons mooie rood, wit & blauw!

    17

    1
  71. pirot russia

    Goed bezig, eindelijk actie !!!

     

    6

    1
  72. Ongelooflijk dat het zo ver is moeten komen.

    13

    0
  73. We zitten met Willem II op een afglijdende schaal en er zal iets moeten gebeuren. Tot vorige week hadden we nog het geluk dat de concurrentie weinig punten pakte, maar dat lijkt nu voorbij te zijn. Met het huidige vertrouwen en overtuigingskracht in het team zijn we aan de goden overgeleverd.

    Probleem is dat indien de trainer nu ontslagen wordt, het bestuur verweten zal worden dat ze de oren hebben laten hangen naar de supporters. Ook een nederlaag zaterdag tegen PSV kan niet de doodsteek voor VDL zijn; verlies tegen de nummer 1 is ingecalculeerd.

    Bestuur weet zich echt geen raad met de huidige situatie (selectie samengesteld door Joris/opvattingen VDL/opvattingen spelersgroep)  en zal naar aanleiding van dit pamflet nog meer met de handen in het haar zitten.

    Indien niet alleen vanuit de supporters, maar ook vanuit belangrijke sponsoren en RVC steun is voor ontslag VDL, kan het hard gaan. Hopelijk is er wel een plan B!

     

     

    8

    0
  74. Goeie zaak….Erwin weg! Kijken of Joris met deze situatie om kan gaan?

    7

    0
  75. Top statement… Ben alleen benieuwd of de huidige arrogante bestuurders hier überhaupt iets mee doen. Ze kunnen ook doen wat ze al jaren doen. De supporters, het hart van je club, DE reden dat er voetbal gespeeld wordt, keihard negeren…

    Niet in de weg gezeten door enige voetbalkennis denk ik dat trekpop berry ons gewoon laat kuchen!

    9

    1
  76. Top!  Van deze samenhorigheid krijg ik een goed gevoel! Nu al zin in zaterdag zonder Erwin!!

    9

    1
  77. Mooi mannen… uiteraard doe ik mee

    5

    1
  78. Heel erg benieuwd hoe serieus de directie ons gaat nemen. Erg goed statement mannen!!

    11

    0
  79. Eindlijk! Zoals ik hier al eerder geroepen heb: steek de koppen bij elkaar en richt je op dit moment alleen op vd Looi. Door alles en iedereen voor zwakzinnig en debiel uit te maken, schiet je niets op.

    Dit is een net statement, gericht op het directe ontslag van vd Looi, zonder beledigingen etc. Complimenten voor iedereen die hier aan bijgedragen heeft.

    Bestuur wordt nu voor het blok gezet en zal nu met een reactie moeten komen.

    21

    0
    • OldskooL

      Tis toch te zot voor woorden dat ze al niet eerder naar buiten zijn gekomen met tekst en uitleg. Al was het maar een kwats verhaal of de bekende clichès. Je hoort ze niet eens zeggen dat ze vertrouwen hebben in Erwin oid. Maar zwijgen is wel zo laf en respectloos.

      Ik vind het jammer dat het op deze manier moet maar het is hard nodig.

      3

      0
  80. APPLAUS!

    2

    0
  81. Gezien het resterende programma van Willem II; In onveranderde samenstelling haalt dit team maximaal nog 3 punten dit seizoen. Niet genoeg om te overleven, dus er MOET iets gebeuren! Degradatie is geen optie, alleen het idee om naar jong az te moeten maakt mij al deprie.

    6

    0
  82. Beka

    BAM !!

    AMEN !!

    6

    0
  83. Zonde dat dit moet gebeuren, maar wel terecht. Wij missen de passie en strijd al verlies je 5-1 bij ADO maar jaag je wel achter de bal boeit ons die uitslagen niet. #opnaarverandering #wijzijntilburg

    9

    0
  84. Helemaal top!! Ik zou r overigens 10 minuten van maken.

    7

    4
    • Ikke niet. Statement is duidelijk zo. Spelers zullen onze steun hard zat nodig hebben. Laat merken dat je vd Looi niet meer pruimt, maar laat spelers merken dat we achter ze staan.

      Wie weet wat er gebeurd, misschien de bekende vonk!

      18

      0