Statement: Supporters eisen vertrek technische staf

155
12192
erwin out

Originele bericht:
Maandagavond 5 maart 2018 is het onvermijdelijke gebeurd. Verschillende vertegenwoordigers van alle supportersgroepen binnen Willem II hebben elkaar eens recht in de ogen gekeken. De conclusie is hard, maar heel duidelijk. We herkennen Willem II niet meer. Onze club, onze trots dreigt door passanten ter ziele te gaan. Dit laten we niet gebeuren. Maandagavond hebben we met elkaar de handen ineen geslagen om tot actie te komen. Het kan zo niet verder. Onderstaand statement is vanmiddag aangeboden aan Paul Gerritse (voorzitter Stichtingsbestuur), Peter Galle en Berry van Gool (Algemeen Directeur Willem II). Steun de club en geef luid gehoor aan onderstaande! Willem II, voor en door supporters.

Statement gezamenlijke supportersgroeperingen Willem II:

Supporters eisen vertrek technische staf

Wij, Willem II-supporters, maken ons ernstige zorgen om onze club. Wij zien met pijn in ons rood wit blauwe hart dat:

 • Het voetbal sinds de aanstelling van Erwin van de Looi en zijn staf niet om aan te zien is;
 • Er van aanvallend voetbal zoals ooit afgesproken en vastgelegd in het beleidsplan geen sprake is;
 • Het spel van Willem II met de week slechter wordt;
 • Het gevoel van de achterban bij Willem II aan het verdwijnen is. Wat in jaren is opgebouwd wordt nu compleet afgebroken;
 • Supporters afhaken (o.a. aanzienlijk minder supporters mee naar uitwedstrijden);
 • Sponsors afhaken;
 • Passie, Strijd en Leeuwenmoed zijn ver te zoeken;
 • Er geen beleving en geen trots bij de spelersgroep is;
 • Er een passant als trainer zit die totaal geen visitekaartje is voor onze mooie club;
 • Deze passant negeert het technische beleidsplan door af te stappen van de huisstijl en de manier van voetbal die niet bij Willem II past en die niet aansluit bij de verwachtingen van de achterban;
 • Er is een aantal incidenten geweest met Erwin en supporters die de fanatieke supporters hem zeer zwaar aanrekenen.
 • Erwin geeft wekelijks de selectie de schuld van het falen en geeft aan dat spelers niet naar hem luisteren. Een goede trainer zorgt ervoor dat hij de spelers mee krijgt in zijn visie. Maar door de steeds veranderende tactiek van Erwin heeft hij een verlammende werking op de voltallige spelersgroep.
 • Erwin heeft geen binding met de club of supporters.
 • Erwin staat teleurgestelde supporters niet te woord en laat dit opknappen door een van de jongste spelers.
 • Erwin ruziet openlijk met de clubwatchers van het Brabants Dagblad.
 • Sinds de komst van Erwin hangt er een negatieve sluier over het voetbal bij Willem II.

Het is vijf voor twaalf. Er zijn nog acht finales te gaan. Acht finales waarin we punten moeten pakken om Willem II te behouden voor de Eredivisie. Willem II streeft echter rechtstreeks af op de play offs of, erger nog, directe degradatie. Wij hoeven niet elke week te winnen. Wij willen wel een elftal dat vol strijd en passie het veld ingaat om het publiek voor zich te winnen. Een elftal dat duidelijk probeert te maken aan de tegenstander dat er niets te halen valt in het Koning Willem II-stadion. Een elftal dat speelt om te winnen, niet om niet te verliezen. Met de huidige technische staf gaat dit niet meer gebeuren.

Erwin van de Looi en zijn assistenten moeten dan ook per direct op non actief gezet worden en er moet een leider aan het roer komen die het team duidelijkheid verschaft en de spelers met passie en durf laat voetballen.

Dit had al veel eerder moeten gebeuren. Het was aan de leiding van Willem II, directie en RvC, om in te grijpen. Nu dit niet gebeurt, zijn de supporters genoodzaakt om in actie te komen.

Om deze eis kracht bij te zetten hebben de verschillende supportersgroeperingen de handen ineengeslagen en gaan we actie voeren. Actie vanuit het Rood Wit Blauwe hart om onze club proberen te behoeden voor degradatie en te verlossen van Erwin van de Looi en zijn staf. Enkele acties voor de komende dagen zijn:

 • Vandaag (dinsdag 6 maart 2018) stond er een bijeenkomst gepland met Berry van Gool, Paul Gerritse (voorzitter stichtingsbestuur), Peter Galle (supporterscoördinator) en een aantal supporters. Deze bijeenkomst zullen wij niet bezoeken. Wel zal onze woordvoerder aanwezig zijn om dit statement te overhandigen en toe te lichten.
 • Zaterdag zal de KingSide tijdens de warming up en gedurende de eerste vijf minuten van de wedstrijd tegen PSV leeg blijven. Daarnaast roepen wij de supporters op andere vakken ook op om de eerste vijf minuten van de wedstrijd op de ring te blijven en niet de tribune op te gaan als protest tegen de gang van zaken binnen onze club.
 • De uitwedstrijd tegen FC Twente, die bestempeld is als AwayDay zal niet bezocht worden door Willem II-supporters zolang Erwin van de Looi en zijn staf op de bank zitten.
 • Er zullen geen uitwedstrijden meer worden bezocht.
 • De partijen die dit statement ondertekenen zullen vanaf nu tot aan het vertrek van Erwin van de Looi hun activiteiten voor Willem II, zoals de diverse geplande overleggen over o.a. Koningsdag 2018 en het ophangen van spandoeken bij wedstrijden voor Willem II, staken.

Indien niet aan onze oproep gehoor gegeven wordt zullen we de acties verder uitbreiden.

Het woord is nu aan de directie van Willem II! Wanneer de directie het nodige doet en ingrijpt, zullen de supporters de handen ineen slaan en – wederom – massaal het elftal steunen om samen Willem II in de eredivisie te houden.

Met Rood Wit Blauwe Groet,

Supportersclub Willem II              Vak E
Stichting Kingzine                            KS79
Tilburg Tifosi

 

155 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments