Erwin van de Looi: ‘Willem II te goed om te degraderen’

28
2723
Erwin van der Looi.

TILBURG – Willem II staat nog altijd op nul punten in de eredivisie. De Tilburgers zijn hekkensluiter en het spel is tot dusverre bedroevend. Er wordt dan ook volop gemopperd door de achterban. “Ik kan me dat goed voorstellen”, zegt trainer Erwin van de Looi. “Ik wil de situatie niet bagatelliseren.”

Ook de oefenmeester weet dat hij zaterdagavond in Kerkrade met zijn ploeg een belangrijke wedstrijd speelt. Als Willem II verliest bij Roda JC, dat voorlaatste staat, zal de druk op zijn positie alleen maar verder toenemen.

Van de Looi weet niet hoe stevig hij in het zadel zit bij de Tricolores. “Die vraag moet je niet aan mij stellen. Ik richt me alleen op zaken die ik de hand heb. Ik moet ervoor zorgen dat we zo goed mogelijk voor de dag komen tegen Roda. We werken met z’n allen hard om ons te verbeteren. Ik geef dagelijks ziel en zaligheid voor deze club. En geloof me: we hebben een ploeg om in de eredivisie te blijven.”

Volgens de trainer is de matige start van Willem II te verklaren. “We zijn pas een week compleet. Tegen ADO speelden we vorige week met drie nieuwe spelers. Het kost tijd om beter samen te gaan spelen.”

Niet allesbepalend
Tegen Roda is een zege, zaterdagavond, dus zeer welkom. “Het is een belangrijke wedstrijd, Maar ook weer geen allesbepalend duel”, zegt Van de Looi. “Er staat druk op. Maar druk heeft Roda ook. Mijn jongens moeten rustig het veld ingaan en gewoon gaan voetballen.”

Zelf probeert Van de Looi stoïcijns te blijven. “De kritiek die wordt geuit moet je van je af laten glijden.” Er was de afgelopen dagen nogal wat te doen over de tactiek die de trainer hanteerde in het thuisduel tegen ADO Den Haag. Veel mensen vonden dat te verdedigend. “Hoe we morgen voetballen, ga ik nu niet vertellen. Dat zie je wel. We moeten in Kerkrade durven te voetballen. Ik zie mijn ploeg met stappen vooruit gaan en ben daarom positief gestemd.”

Teskt en video via Omroep Brabant

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
frankwie
Gast
frankwie

En toch…Hij blijft wel rustig en realistisch.We hebben 1 punt minder dan uit dezelfde wedstrijden vorig jaar. Roda uit verloren we toen ook… Ik vond 5-3-2 helemaal niks, maar vind de explosie en het roepen om koppen rollen ook zeer korte termijndenken en overdreven paniekerig. Het Brabants Dagblad zit inderdaad lekker te stoken en laat vaker zien dat ze hun info niet in orde hebben. Laten we alsjeblieft rustig afwachten, niet omdat het allemaal zo goed is, maar omdat het tijd nodig heeft.De trainer praat in dit interview geen onzin en blijft lekker rustig en helder.Dat hebben we nu harder nodig dan… Lees verder »

René
Gast
René

Het gaat niet om het aantal punten, het gaat om da manier waarop.

Just Say Jallo
Lid
Just Say Jallo

Die punten vergelijking met vorig seizoen gaat ook niet echt op… Toen wonnen we uit bij Ajax en Vitesse en pakten we wat andere bonuspunten. Dat zie ik met het huidige vertoonde spel en inzet zeker niet gebeuren.

Maar ach, we zijn weer verzekerd van 6 punten tegen bavelnoord die we vorig jaar niet hadden!

Tilburg noord
Gast
Tilburg noord

zet die zonnebril is af mennukuh,de zon schijnt allang nie meer

N.Y.C.
Lid
N.Y.C.

“Te goed om te degraderen..” Zitten we nu al in de ontkenningsfase? We zijn wel vaker “te goed” geweest en toch gedegradeerd. Dat was meestal omdat er geen lijn in het elftaf zat en geen lijn in het technisch beleid. Ik zie gelijkenis met dit elftal/ seizoen tot nu toe.

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

En de volgende scoort….Wout Weghorst…ooit niet goed bevonden….en nu topscoorder van deEredivisie.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Heeft Mykel de Leeuw toevallig ook gescoord in de USA?

Ja en Schuurman en Calcan, in de alleszeggende juup..

Kom op joh

 

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Geduld…die begon wat later daar…hahaha

Wannies
Lid
Wannies

Om het compleet te maken; ook Rossi en Mathieu hebben inmiddels gescoord😉

Alfonsq
Gast
Alfonsq

Wat is dat toch,dat ze een fijne neus hebben om de verkeerde spelers  weg te doen.?

king90
Lid
king90

Haha en Calcan scoort weer!! Lekker besluit Joris, pa nenkoeken halen en een prima speler in huis hebben.

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Nog een vertrekker succesvol…Jari Schuurman jaagt hem bijna door het dak van het doel heen!

Snorro
Lid
Snorro

Precies. En al die andere doelpuntenmakers uit de juup die hier geen verleden hebben hadden we moeten halen. Ze hebben allemaal scorend vermogen. Zag gisteren ook een aantal spelers met goede voorzetten en ontworpen op tv. Gewoon preventief halen Berry!

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Calcan heeft er weer eentje gemaakt…wel nivootje lager(hoewel lager??) maar toch!

ronald tricolore
Lid
ronald tricolore

Slap gelul om eigen tactisch onvermogen te verbloemen. De spelers weten niet eens wat ze moeten doen en wat nog erger is, ze vragen het niet eens. Deze tactiek werkt bij geen enkele plieg omdat je bij balbezit niet voldoende snelheid hebt om om te schakelen naar 4-3-3 of zoals vd Looij zegt 3-5-2 Zijn onze backs nu aanvallend ineens middenvelders? Zo ja dan staat er geen voetballend vernogen op middenveld en zo nee hoe moeten we dan met 3 middenvelders en 2 aanvallers door het verdedigende blok ( van 7 spelers) voetballen?,,   Complete waanzin en de psychotische gedachte… Lees verder »

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Willem II inderdaad wel Erwin…maar jij niet!

ut Reijenaarke
Lid
ut Reijenaarke

Goed verwoord Luuk, maar waar heeft het dan aan gelegen? De TD Joris M. die heeft alles toch geregeld, vele spelers opgeruimd,  vele nieuwe spelers gehaald, tot het laatst toe, natuurlijk kun je dan niet eens een elftal in 1 week klaarstomen. Maar als je je trainer goed had gekend of je wel de juiste persoon/trainer in huis hebt gehaald, dat dit dus inderdaad nu op een fiasco kan uitlopen. Conclusie, wij wachten het gelaten af.

John Nr1
Lid

Volgens mij heeft Mathijsen van de looi niet gehaald…

TheObserver
Lid
TheObserver

Klopt John dat Joris vd Looi niet heeft gehaald. Hij heeft wel al  1 jaar met vd Looi gewerkt , en ik mag hopen dat Joris een beetje voetbalgogme heeft na zijn staat van dienst , en dat hij weet dat vd Looi een uiterst behouden passieve trainer is. Dan zadel je hem niet op met kleine technische jonge voetballers die geprikkeld,omarmd moeten worden door een bevlogen trainer !! Nogmasls vd Looi bakt er met zijn systemen niets van , iedere supporter  groot gelijk dat ze pissed en not amuses zijn !!Hij is niet alleen de hoofdschuldige ..dat weten we… Lees verder »

ut Reijenaarke
Lid
ut Reijenaarke

Ik wacht nu nog ff met reageren wat v.d. Looi vind / zegt. Ik wacht wel tot na de wedstrijd tegen Roda, en ik denk velen. Nu heeft het geen zin, hij weet zelf ook wel dat dit een zijden draad is.

Maar ik denk ook aan de Goirlese weg, maandag een spoed vergadering…Wat nu?

 

Martin Coolen
Lid

Dit stukje van mij staat ook in het Brabants Dagblad;Aad de Mos heeft helemaal gelijk(BD 12 september) over het huidige Willem II, het voetbal is niet om aan te zien. Als het zo doorgaat wordt Willem II in de toekomst een kleurloze middenmoter in de Jupiler League.

jbj.ot
Lid
jbj.ot

Wij zijn (ahum…) te goed om te degraderen… Beste Erwin, Het is nu al 5 voor 12, alle alarmbellen hadden al lang en breed af moeten gaan bij jou Erwin ! Dit systeem (532) werkt niet met deze spelers, wij hebben geen janmaatjes en jetro willemsen, maar slechts backs met beperkingen. Iedereen ziet dit, behalve jij Erwin… Toen ik zaterdag de tribune opliep en de opstelling zag,  dacht ik dat ik droomde, wist echt niet wat ik zag. ADO den Haag mensen, dan moet je echt op gaan passen ! Heb zelf altijd kritiek gehad op mensen die 10/15 min… Lees verder »

Keiebaant
Lid
Keiebaant

NEC was het vorig seizoen ook te goed om te degraderen …….. blijf maar lekker stoicijns door denken Erwin dan zijn wij zo van jou verlost.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

 
Erwin van de Looi: ‘Willem II te goed om te degraderen’
—————————————————-

 

Ooh de andere 17 clubs zijn gewaarschuwd.

We geven de clubs ff een voorsprong en straks staan we gewoon op dn heuvel met de schaal

Dat moet ons toch gerust stellen mensen.

 

Guillaume1896
Lid
Guillaume1896

Dan is meteen duidelijk hoe de ambitie voor dit seizoen gezien moet worden: handhaven. Als we “een ploeg hebben om in de Eredivisie te blijven” dan lees ik daar wat anders dan dat we (al was het maar voorzichtig) op het linker rijtje mikken. Getuigt wel van realiteitszin denk ik maar wijkt af van wat in eerste instantie als plan op termijn werd gezien. Even zien hoe het zich de komende weken (te beginnen zaterdag tegen Roda JC) ontwikkelt. In al ons opportunisme zal het gemor snel minder worden als de resultaten beter worden. Gezien het feit dat hij vooralsnog… Lees verder »

Isleyy_N
Lid
Isleyy_N

inderdaad. nu wordt er gepraat over handhaven. en in de voorbereiding had Mathijsen het over spelers halen die goed genoeg zijn voor het linker rijtje. dit getuigt wederom weer van het onvermogen van Mathijsen. die heeft gefaald.

de trainer probeert alleen maar de schade beperkt te houden. die denkt als ik met deze spelers met druk naar voren met 4-3-3 ga spelen dan krijg ik 2x zoveel goals tegen. dus hij probeert het achterin dicht te timmeren wat helaas ook niet lukt.

maar de TD en scouting (hebben we die?) zijn verantwoordelijk voor deze puinzooi.

John Nr1
Lid

Week compleet en in de eerste vier wedstrijden al zes keer van systeem gewisseld.

een laffe trainer die niet verliezen prevaleert boven leuk voetbal. Als je dan niet verliest dan kom je nog wel even er mee weg maar nu ook resultaten slecht zijn….

LK1896
Lid
LK1896

Pfffff de bekende uitspraken.”We zijn pas een week compleet”: De andere teams ook! Dit is absoluut geen excuus meer.”We zijn te goed om te degraderen”: Ja ja, dat werd in alle andere rampseizoenen ook geroepen.Geen woorden maar daden Erwin. Niks minder dan 3 punten tegen Roda!